Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Az utolsó körben NDX 10800-ról kezdtem a shortokat. Korán, csakhogy bizonytalan volt a szitu akkoriban. Utána megindult a roham az SP 4100-ra a pólóért :-) és én folyamatosan bővítettem az NDX shortokat szinte a csúcsig. Utána zártam az egészet 10750-en (az én rendszerem szerinti érték, ugyanis valamennyi eltérés van az IB-hez képest) Nem esett rosszul, bár SP 4100 azaz NDX 12000 körül már szétnéztem a vészkijáratok felé is.
Nekem a $2000 körüli S&P500 kicsit vadnak tűnik elsőre, de a $6000-8000-es NDX-et simán el tudom képzelni jövőre. Természetesen hajlandó vagyok változtatni az álláspontomon, ha elkezdenek jönni bizonyítékként a gyenge makrogazdasági adatok.
Ennyire azért ne értsünk már egyet, mert az gyanús, de kitartóan kivárom már egy ideje az alkalmakat és nem sűrűn bánkódom. Annyit változtattam, hogy minimális a hosszú távú befektetés. Hosszú lejtmenettel számolva nem is látom nagy értelmét ezen változtatni. Fogd a pénzt és fuss marad a jelszó idénre nálam is.
Halihocska.Valóban expanding leding diagonalnak néz ki az NDX, és az US500 is.Ennek 5. hullámának C része reajzolódik most, ami esetelg egy pár nap felfele menet után (ha egyáltalán lesz) egy nagyon heves esést sejtet. Jó ideje razolom. http://keptarhely.eu/view.php?file=20230101v03xcv63q.png De utána jönnie kell erősebb korrekciónak felfele. Sanszos, hogy eltart jópár hónapig a felfele hullám, de akár kitathat 23 jó részében is (B hullám). Ez lesz a megkönnyebbülés ideje, mindenki fellélegzik, hogy csak malenkij recessziócska jön, meg a fed úgyis megment mindenkit, még vége a bearnek. Az armaggedon szerintem utána jön egy szép évekig tartó C hullám kíséretében, jó kis hitel, élelmiszer, energiaválsággal. Amiért oly sokat tettek az MMT-s népek. A B-t meg fogom játszani, hosszú idő után vásárolgatok részvényeket 1-2 hónapon belül, szigorúan swing tradere, és kevésbé veszélyes részvényekből. Solar + energy + plusz egy-két kedvenc.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen