Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Köszönöm a lehetőséget! Ez a piac nem áll le. Tudom én más eszközzel kereskedem mit Ti és úgyis átnézem a piacot. Ekkor már nem tart semeddig le is írni az aznapra várható eseményeket. Ez ilyen ipar! Aztán vagy bejön vagy nem, de hiszek a következetességben. Nyilván van kudarc is, de abból is lehet meríteni.
Ma a tegnapi adatközlést meglovagolva megpróbálom bemutatni az ATR jelentőségét és azt, hogy körülbelül mit okoz a piacon egy vagy kettő közepesen fontos adatközlés. A mérés nyilván csak becslés, de empirikusan alá tudom támasztani. Látható az is, hogy a nagy növekedés vagy esés nem a közlési gyertya műve, hanem az utána kialakuló piaci hangulaté ahol meghatározó, hogy sokan és főleg a nagyobb kereskedők ekkor lépnek be a megfelelő irányba. Ahogy az ATR csökken úgy kell csökkenteni a stop szintet. Ekkor talán nem lövi ki potyára a pozíciónkat. (ez nagyon fájó tud lenni) . https://ibb.co/PZrZB9M . Másik megoldás bízunk a napos, hetes főtrendben és kikapcsoljuk a stoppot, vállalva a kiülési időt. Ehhez biztonságos certifikát kell, még kisebb pozíció méretnél is.
Sziasztok! Nedden köszi a reggeli írásod ismét! Sokat segítt minden nap a kereskedésben, és nem csak az ezüst piacon! Megnéztem a technikai képet. Naposon most értünk trendfordulóhoz, szép emelkedő csatornában vagyunk. MACD, RSI és Stoch RSI is azt mutatja, hogy innen kilövés jön... persze ettől még az érkező adatok megváltoztathatják a képet, de ha azok az ezüstnek kedveznek... No akkor arra itt a TA. Az előző két hasonló helyzetet is jelöltem rajta és azok alapján a várható rakétát. Akár 36,83-ig is mehet, de arra ne fogadjatok, mert simán lehet csak egy felszúrás és visszatérés a sávba. 34-ig mondanám inkább, amit halandó ember le tud kereskedni. :))) https://www.tradingview.com/x/HC0GaWZN/
A dollár felfelé rést zárhat,ez időlegesen ezüst esést okozhat,plusz Nedden által követett adatok esetlegesen negatív hatása.Technikailag egyenlőre jól néz ki szerintem.
Masszívnak tűnik a kínai növekedés! Szúrja a szemem az az igen alacsony import! Előző 8.4% várt 4.2% a valós 1.8%! Remélem ez azért van mert még nem vásároltak elég fémet! :) hajrá! Tessék feltölteni a raktárakat! Innen üzenem, magyarul a kínai beszerzői menedzsmentnek. . A németeknél még nincs masszív emelkedésnek jele. Nyilván ezért is a tegnapi EKB döntés.
Jó reggelt! Szép napra ébredtünk, Valíz örül :-) kicsit bánja, hogy nem nyomta meg szerdán a vételi gombot TL28-ra, de ne legyünk mohók. Terv kellene 14.30-ra. Nedden, nagyon köszi a minden hajnali leveled a napi történések felvázolására.
Én 2022-ben tudtam meg, hogy beteg vagyok. És még a tőzsde is szakadt. …. Komolyan a fémpiac adott annyi bosszúságot, sikert ami segíett nekem átvészelni. Képzeljétek el a szituációt, kemo székek körülöttem mindenki haldoklik folyik belém a sok méreg és nevetek! Nem tudták az asszisztensek mi a baj? - pedig csak éppen jó adat jött az USA-ból! Ez a jó oldala! A rossz, hogy egy Zwack részvény nem fog ekkora adrenalin fröccsöt adni, se szenvedélyt és az ember függő lesz! Nagyon fontos ultra volatilis piacokon a mentális egészség. Ezért is futok. Ezért karózom a paradicsomot a kertben. El se tudom képzelni, ma pénteken amikor beindul az adat cunami és ha valaki fémmel kereskedik és mellette alkalmazott, az milyen munkát tud nyújtani a munkaadójának?! Főleg a HR utált idejében péntek délután. -nagyon nehéz lehet! Fémkereskedésnél óriási lelki impulzusok vannak! Veszélyes és kezelni kell ép úgy mint a tőkekockázatot.
Engem egy dolog aggaszt kicsit, maguk az indexek elég toppynak tűnnek, szóval a nagyobb esés sincs kizárva egyáltalán, ami mindenre kihat, arupiac sem lenne kivétel. Persze nem katasztrófát, totális crasht várok, de egy nagyobb korrekció esélye benne van a levegőben.
Mai futás során azon gondolkodtam, hogy felhívtam e eléggé a figyelmet arra, hogy tudni kell ma zárni és ne legyetek mohók! A múlt heti PCE adat se volt elég a piacnak így jobb óvatosnak lenni! Hétfőn nem lesz ázsiai támogatás! Lehet tartani nyitva pozíciót, de kisebbet es ha kell a certisek nézzék át a kiütési árat és tegyék át a tőkét lejebb. Jobb nyugodtan aludni!
Még annyit hogy a másik számlám kb. 3 hónapja él, és az nem volt mínuszba sose. :) Negyedév alatt összejött rajta a mostani állampapír kamatok sokszorosa. Rengeteget tanultam itt mindenkitől a fórumon, ezúton is köszönöm nektek.
Én bő egy év alatt elvesztettem a tőke olyan 70%-át. Egyrészt tudatlan is voltam, másrészt lépten nyomon kiütöttek, a 22'-es évet nem kell bemutatni senkinek. Trendiránnyal ellentétesen nem lehet menni certivel... Fel akartam már adni rengetegszer. Nem hagytam magam végül sose. Ugye ki lehet számolni, ha elveszted mondjuk a tőke felét, akkor a maradék tőkével már duplázni kell, hogy újra nullán legyél, ha elveszted a 3/4-ét, akkor már négyszerezni kell a maradékkal a nulláért, és a többi... Újabb pénz befizetése nélkül is sikerült vastag pluszba kerülnöm, megcsináltam! Pedig már én se bíztam benne!
Tegnapi napon újra bebizonyította Európa, hogy milyen pesszimista és nem az árupiacok fő mozgatója. Rendszerint amit Ázsia felépít az lerontja. Egy szuper kamatcsökkentő hírre sem löki lokális csúcsra az árfolyamot. De mindegy, megérkeztünk a hét legfontosabb napjához! Ázsia: Ma lehet okuk a rossz kedvre, de reméljük nem így lesz! Mindjárt : 5:00 Kína export/import adat itt szükségünk van a növekedésre, hogy legyen ballasza az árfolyamnak és stabilizáljon. 6:30 Indiai kamathatározat - most volt a legnagyobb demokráciában a választás. Nem hinném változtatnának de egy csökkenés nem ártana ez sarkallná őket, hogy aranyat vegyenek a kötvények helyett. . Európa: 8:00 Német ipari termelés - itt növekedést várok éves alapon. Ez fontos adat! . 10:00 EKB beszéd ami a tegnapi csökkentés folytatása miatt fontos. . 11:00 EUR GDP - növekedés várt, de ez nem fogja lázba hozni a piacot…. . 14:00 semmi de érdemes a pozíciókat stoppokat átvizsgálni tágítani. Zárni. +/- 0.2 mozgás is lehet a szokott másodpercek alatt. Utána már kialakul az irány. . USA: 14:30 ez a főműsor mára! A bérek változása mellett munkanélküliségi adatok is lesznek egyben. - minden jó nekünk ami gyengíti a dollárt tehát rossz a Jenkiknek! . Éjjjel spekulatív adatok ami legfeljebb csak nekem fontos, mert próbálom feldolgozni. . Mára megtudtuk ahogy fentebb írtam, hogy EU nem egy szimpatikus szereplő. De azt is, hogy a tegnapi zárástól a mai nyitásig mennyi minden történik a piacon. - Lassan átállok a hajnali kereskedésre. Ismét a türelem a főszereplő. Certifikátoknál már biztonságosabb szinten vagyunk lehet az esésekből nem mohón vásárolni. Ha jó lesz nekünk az USA adat az úgy is felviheti jobban az árat. Célom 32 utána 32+ meglátjuk. . Figyelem a hétfői Ázsiai piac hajnalban gyenge lesz!! De cserében délután USA sem közöl adatot.
igy van.. és akkor még a kereskedési dijakat nem szamoltuk hozza.. :D valahol el kell kezdeni. és ahogy beze is irta, az esesben bovitve remenykedtunk nagyon sokszor.. aztan bezuztak :) ilyen ez a popszakma, nyilván nem kellemes, de tudni kell helyén kezelni a veszteséget és a nyerőt is. a kötél idegek sokszor nagy nyerőt tudnak eredményezni, de mindent csak módjával. szerencsére én sem a megélhetésért gyűjtök a tőzsdén. ekkora bukokat visszhozni pedig ugyanakkora energiat tud adni, mintha siman nyertel volna rajta. persze nyilvan nem ugyanaz es ovatossagra int. az ezust meg uj vilagot nyitott elottunk :) 40-50% +ok akar napi szinten , sőt naponta..
Azért szó sincs róla, hogy nagy nullára! :))) Volt 3-4 K.O.-m nagy hirtelen, azt vissza is szedtem ugyanabban a papírban. Mellette MOL, EUR/HUF, DAX, BUX, OTP sok-sok nyerő. Lassan két éve kezdtem certizni 5M Ft-al, amolyan játszós pakknak gondoltam az egyéb befektetéseim mellé. Na ez a játszós pakk most 37M aktuális értéken. Szerintem nem rossz. Ricsi pozi 100% feletti nyerőben és még csak a fele van zárva. OTP minimális mínuszban, ezüst egy része 100% feletti nyerőben épp. Nem rossz ez, csak néha túltoljuk, elbízzuk magunkat és jön a nyakleves! 😅
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)