Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Franky 2024. 06. 07. 00:05
Előzmény: #5058  aetzw4zer
Tehát ha így meg úgy, akkor a nagy certizés talán kijön majd nullára az elmúlt időszak után. Ha minden jól alakul.
Akkor én le sem írom mennyi bevételem volt az opciókkal és jelenleg is minden pozi nyerőben és szépen termel.
Továbbra sem értem ezt a nagy certimániát, de sok sikert hozzá mindenkinek, aki szereti.
aetzw4zer 2024. 06. 07. 00:00
sajnos nem tudtam kovetni napkozben, zsenialis nap volt. már csak az otp kell feltamadjon  es ricsinek megvetnie a lábát egy kicsit magasabb szinten hogy a shortok feljenek.
az ezust nagyon csodas napot produkal, biztam benne, de ez tulteljesit :)
gratulalok a kollegaknak, hnem remegett meg a kéz :)
aetzw4zer 2024. 06. 06. 23:57
Előzmény: #5057  Lolmachine
az kemeny, nekem volt eurhuf kiutesem januar elejen, aztan a ricsik, aztan opusban tl28 majdnem de még kiugrottam idoben , aztan most egy minimal ezust tl030, de mar lassan visszajon minden, már csak az OTP kellene visszamásszon 18700körülre és akkor szép zöld lesz minden. az összes buko sok volt, a legtobb a ricsi, az kb 3,1m.  ezust sokat hozott vissza meg az mtel es az otp. most a ricsi is ad vissza de toredeket csak
Lolmachine
Lolmachine 2024. 06. 06. 22:48
Előzmény: #5044  Beze
Nekem életem első K.O.-ja idén 03.15. ezüst short, aztán jött még egy, amikor azt gondoltam, hogy “na innen már tuti le kell jöjjön”, majd ezután jött a Ricsi TL41, TL39 K.O.
Ricsivel 7M, Ezüsttel 3M bukó, hát nem éreztem magam valami jól - hirtelen 10Millát bukni pár hét alatt… 
Mostanra kb. már visszajött minden. Ricsin visszavertem a 7-et, Ezüstön is meglesz, ha itt marad. Ha feljebb megy, már pluszban vagyok…
97raglop
97raglop 2024. 06. 06. 22:48
Előzmény: #5053  Franky
Köszönöm. OpcioGuru képzését már néztem , de nem vitt még rá a lélek, hogy megvegyem a videókat.
hellforceone 2024. 06. 06. 22:47
Előzmény: #5053  Franky
Igen, nekem anno, mikor olvastam róla, akkor a "biztosítás" jellege tetszett és, hogy, ahogy írtad is, irhatok ki meglévő pozimra call opciót - igaz, ha nem figyel az ember és utolér az árfolyam, akkor ugyan nyertem az opción valamennyit, de oda kell adjam a meglévő részvény pozim - mármint attól függően, hogy mennyi opciót is írtam ki es hány papírom van. És persze azért vannak jelentősebb rizikók is, ha nagyon ellenem megy egy pozi. Persze könnyű leírnod, hogy van millió lehetőség, ha már ismered őket :) amíg nem annyira, addig a millió lehetőség millió nagy rizikót is rejt. Valamint anno, mikor olvastam róla, akkor azért az volt az érzésem, hogy kell hozzá rendesen tőke. Elég csak arra gondolni, ha valaki kiir valamit egy Applere, pláne egy NVDA-ra, akkor azért oda már kell egy nagyobb számla és két nagy golyó a gatyában ;) de igen, az opció valóban egy jó tool lehet. Amúgy én pont ezért próbálkoztam anno az európai opciókkal, mert elejétől ismert a rizikóm mérete és bár a kiütés veszélye benne van, de ha az ember tudja a chartot jól olvasni, akkor azért vannak igen jó lehetőségek :)
hellforceone 2024. 06. 06. 22:37
Előzmény: #5047  krida
Szerintem is, HA holnap olyan adat jön, amitől happy lesz a piac. Ha nem, akkor szerintem irány akár a 25-27 zóna, mielőtt újra fordulna és próbálkozna a 35 meghódításával. 
Franky 2024. 06. 06. 22:27
Előzmény: #5050  97raglop
1 opció 100 részvényt kontrollál. Így kell méretezni. Közel sem kell 100 milla.
Egy certivel a betett tőkéd simán bukhatod vagy még időben realizálsz. Tőkeáttétel, ugye.
Opcióknál ezer lehetőséged van kockázatot kezelni. Pl. veszel a pozid alá biztosítást.
Vagy más esetben kiírsz opciót, tied a díj, de ellened megy a piac, bukó a pozi. Lejárat előtt átteszed mondjuk +1 hónapra, bezsebelsz +1 hónap díjat. Van ideje gyógyulni. Ha kell folytatod tovább. Azt is lehet kevesebb díjat szedsz be és mész lefele a piac után. De mondjuk míg egy Richter tulaj nézegeti a minuszos poziját és imádkozik, aztán ha bejön ő a kitartó király tréder, opciókkal még a bukó pozi is folyamatosan termel pénzt. Mintha a részvény havonta fizetne némi osztalékot és lehetőséged lenne a bekerárad is lejjebb vinni. És ha szerencséd van utoléred a piacot, eltűnik a bukód és még pénzt is kerestél. Igaz, ebben nincs benne a duplázás, de hát valamiért valamit. De ez csak egy infómorzsa...
hellforceone 2024. 06. 06. 22:26
Előzmény: #5048  Franky
Certivel nem foglalkozom, csak részvénnyel, adok, veszek. Ahogy írtam, olvastam már könyvet az opciókról és az elv maga nagyon megfogott. Talán eljön majd az ideje annak is.
Franky 2024. 06. 06. 22:15
Előzmény: #5049  Beze
Én effektíve az opciókra kb. havonta ha 1-2 órát fordítok. Nyitok, időként ránézek, lejárat előtt menedzselem ha kell, ha közben jön valami lehetőség lépek, de van, hogy hetekig hozzá sem nyúlok.
Kockázati szint, mohóság, tapasztalat, menedzsment, elképzelés függvénye, hogy milyen éves hozamot teszel el. 
Nem tudom a certiguruknál mi az év vége és mondjuk mennyi a 3-4 éves átlag, de nekem éves 25-30% munka nélkül, nagy nyugiban simán elég. Azzal már Buffett szintjén vagyok. :-)
A fórumba való ordas nagy nyerőket meghagyom a profiknak.
97raglop
97raglop 2024. 06. 06. 22:10
Előzmény: #5048  Franky
Azért az opció kiírás nem teljesen veszélytelen dolog. Szerintem jóval nagyobb tőke kell hozzá, és véleményem szerint kockázatosabb is mint egy certifikák vásárlása de lehet rosszul tudom. Pár videót néztem a témában az se baj ha 100 milliós tőkével indul neki az ember ha opciót akar kiírni. Javíts ki ha rosszul tudom, annyira nem ástam bele magamat időhiány miatt. 
Beze
Beze 2024. 06. 06. 22:05
Előzmény: #5045  hellforceone
Same
Franky 2024. 06. 06. 21:51
Előzmény: #5045  hellforceone
Egyrészt ugye meglevő részvényekre is lehet kiírni call opciót, ami plusz hozam. Másrészt be tudsz állni a kívánt szintre a piac alá, ha nem kapod meg, addig is keresel pénzt.
Ha meg egy kiírt pozi ellen megy a pic, akkor tudod továbbgörgetni, sőt továbbgörgetni és lejjebb menni a strike-kel úgy, hogy közben pénzt is keresel.
Vagy veszel opciót és tőkeáttétellel fogadsz, stb.
A lehetőségek tárháza kb. végtelen.
Ehhez képest a megveszem a papírt/certit óriási marzzsal és imádkozok, hogy felmenjen, vagy bejön vagy nem eléggé fapad.
De hát kinek a pap, kinek a paplan.
krida
krida 2024. 06. 06. 21:43
Ezüst szvsz ezúttal átviszi a 32,5 $-t, és megy tovább 34-35$-ra.
97raglop
97raglop 2024. 06. 06. 21:35
Előzmény: #5043  Lolmachine
Az ezüst short KO után nekem volt már KO de elenyésző volt a veszteségem ahhoz képest. Pedig sok nem kellett volna hozzá , és milyen szép lett volna. Most a BTC- t shortolom pár napja. Nekem
ez a felezés után pár héttel többszörösét fogja érni valahogy nem adja ki de hamarosan kiderül. 
hellforceone 2024. 06. 06. 21:31
Előzmény: #5039  Franky
Na igen, de a rizikó is igen nagy, szóval a 20-30% jól hangzik, de lehet, hogy első körben elbukom a tőke felét. Ettől független érdekelne, mert jó lehet a részvény pozik mellé kiegészítésnek és amennyire tudom, a piaci mozgásokra is ad jó jeleket. Amúgy olvastam már az opciókról könyvet, akkor nagyon megtetszett az elv maga. Európai opciókkal kereskedtem is már - más rendszer, mint az amcsi. Az opciógururól olvastam már, csak őszintén szólva drágának találtam. Persze tudom, lehet mondani, hogy ugyan már, mi az a 4-500 k HUF, ha visszakeresed pár traddel... na ja, ha már valóban tudja az ember, hogy mit is csinál, de addig a tanulópénz még simán lehet másik 2 millió vagy több... nem is az inveszticióval magával lenne bajom, csak már így is rengeteg időt töltök a piaccal, az opció ugyan egy további lehetőség lenne, de valahogy már az időráfordítás az, ami inkább visszatart.
Beze
Beze 2024. 06. 06. 21:08
Előzmény: #5043  Lolmachine
Te már csak tudod... :D
Nekem 2022-ben rengeteg KO-m, volt tavaly már csak 1 vagy 2, idén pedig lekopogom... :)
Lolmachine
Lolmachine 2024. 06. 06. 21:05
Előzmény: #5040  Beze
Persze, vagy ha benézzük, akkor K.O., de vagyunk olyan ügyesek, hogy lefelé higítunk, mert bízunk benne, hogy lesz egy felkör és eladhatunk. Így az eredeti pozink 3-4szeresét is simán elveszítjük! 😅😅😅
97raglop
97raglop 2024. 06. 06. 21:04
31,79 % - al zártam az imént amit reggel nyitottam. Jók az opciók de ha benéz az ember valamit csúnya vége tud lenne. Csúnyább mint a certibe.
Beze
Beze 2024. 06. 06. 20:56
Amúgy köszi a tippet. Nem akartalak kigúnyolni vagy ilyesmi. Remélem nem érzed úgy. :)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek