Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
NVidia Q1 jelentése jó eredményeket hozott. Vajon képes lesz emelni az USA tőzsdéket?!Meddig nőhet még?! Nagyon feszült lett a piaci hangulat. (Is) Sok minden csúcson van így nem mernek kockáztatni a kereskedők. Minden hír már potenciális veszély lett. Hevesek a piaci reakciók. Nehéz időszakban vagyunk. . https://www.cnbc.com/2024/05/22/nvidia-nvda-earnings-report-q1-2025-.html
Tegnap elkezdek pozíciókat zárni. Ez le is húzta az árfolyamot amit Ázsia követett. Így kiléptünk a mozgóátlagok alá. Jelenleg a dollár is pirosban van. Tehát egységesen léptek ki a piacról és nem az egyik vagy a másik gyengülése-erősödése okozta az esést. Meglepett az esés intenzitása, de éjjel a csökkenő DOW, Nasdaq, S&P és növekvő VIX magyarázatot adott. Miért is léptek ki? Ma jönnek a PMI adatok. A PMI- nél az 50 feletti szám gazdasági élénkülést az alatti gyengülést mutat. Ipari fémeknél a magas érték jó. De a magas érték egyben a dollárt is erősíti ami az aranyra károsabb. Európa: Egész délelőtt PMI közlések a legnagyobb tagállamoktól és Anglia. . USA: Itt 14:30 -kor kezdeti munkanélküliségi adatok jönnek. A magasabb érték gyengíti a dollárt tehát erősíti a fémeket. . 15:45- kor érkezik az USA PMI amit a fentebb módon kell értékelni. (Elég kiszámíthatatlan mind a dollárra, mind a fémekre gyakorolt hatása) -Gondolom ezért inkább sokan átmenetileg bezárták a boltot. . Holnap is lesz adat, így a kereskedők lehet kivárják azokat is. . OTP Föld kincsei alap se hozta a várt teljesítményt, de úgy látom a tegnapi közölt adattal legalább megtört az esés. (A tegnapi nap BÉT -től a fémeken át a USA tőzsdékig szinte mindenhol a visszaesésről szólt) Mondhatjuk pocsék nap volt! . Nekem vannak nyitott pozícióim, nem zárom de csökkentem a pozíció méretet, hogy tudjam növelni a mozgásteret a mai tüskékhez. Robotomat is kikapcsolom, bár az nem dolgozik nagy pozícióval. Mai nap a kivárás és idegrendszert megpróbáltató nap lesz! Ezért fél szemem a piacon, de közben konyhabútort építek, hogy a kezem lefoglaljam nehogy belépjek a piacra.... (Ez is egyfajta kereskedési módszer: ) )
Ne keresd az okot. Powell beszélt, hogy nem lesz majd gyorsan a közeljövőben kamatvagás. Ennyi. Ez direkt az arany lenyomásak szólt. 2500 felett nehézen manipulaljak vissza. 1. Én nem hiszem.lesznek kamtvagasok ,mert.muszaj. Kinyirjak az USA realgazdasagat. Főleg most ebben a deglobalizációs folyamat kezdetén. 2. Az aranyat már évtizedek óta manipulaljak. Olvass utána hogy kik. Kis utána jarassal Googleban komoly nem gazdasági portálokon. Szaklapokon is leirjak, részletezik. 1-5-10-20.éve is leirtak iIgaz nem kap felhangot. Se reklámot a gazdasági mainstreamban. De megtalalhato. Nyílt titok. Az hogy 2000.usd felé ment miközben a FED relatíve azért magasan tartja a kamatot, az azt jelenti hogy zavar van az "erőben" 😉 3. Fordult a történelem kereke. 200 éven keresztül keletről. Nyugatra áramlott az arany. Most Nyugatról Keletre. Ez is meger egy misét 😉. 4. Arany és dollár versenytarsak, mint kincskepzok, a Brettonwoods óta. . A többit gondold hozzá...
ne bánd! nedden-t tudom idézni: nyugalom , kivárás de, ha inkább Viktort akarnám: stratégiai nyugalomra van szükség. én a múltkor a tetőn vettem bele (18xx) épp a visszaesés előtt. most 2400ért ment el. most majd puhíthatsz rajta és 3500 ön eladod vagy tartod 50.00 ig ;)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)