Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Jó lenne egy gépjármű topic! Márcsak azért is mert nagy átalakuláson megy keresztül az egész iparág. Ugye! -én is látok benne lehetőséget és stabilan. Legalább már ketten vagyunk! :) Így nem lesz olyan, hogy elfogy a certifikát. :)
Rio Tinto (mint a legnagyobb bányatársaság) vis major helyzetet jelentett az Ausztrál telepeken történt gázellátási rendszerek sérülése miatt! - Ha van rajtam kívül aki ide is befektet az legyen óvatos! Árfolyam jelentősen esik, de pánikra semmi ok! Nagyon nagy a Rio Tinto az Ausztrál telep csak egy a sok közül.- Egy bánya kiesése szűkíti a kínálatot, ami erősíti a fémeket! (közép távon)
Ugye rajtam kívül mindenki figyelte a nem hirtelen árfolyammozgató adatokat! :)) - Kérem szépen nőtt az EU autóipar! Lásd korábbi bejegyzésem. Pl. BMW esete.. Fémet ez erősíti a jövőben. (Nem ma, nem holnap.) . .https://www.portfolio.hu/uzlet/20240522/aprilisban-nott-az-eladott-uj-autok-szama-az-europai-unioban-687407
Helyes a politikád! A short nem véletlenül rövid! Ha "nagyvadra" mész akkor csak long. De ezt tudd finanszírozni ha beesik. Itt már az 5-10 dollár mozgás megszokott. Inkább 10 dollár fölé lövöm a SL szinteket. Lásd hajnali írásom!
Végre elolvasták a fórumot az illetékesek! :) - Hiába na! Tudod, hogy megy ez! Reggel bemennek az irodába, kipihenik az éjszakát, majd kávéznak stb.... Végül elkezdenek az illetékesek dolgozni, meg reggeli meeting és kitör az árfolyam. :)
Nagy, viszonylag nagy pozíciót nyitottam hajnalban. Természetesen long. Ábrádat nézve az is megerősített, hogy volt a döntésemben ráció. Idő nekünk dolgozik!
Igen. Ez a védővám kétélű fegyver. Ezért írtam korábban, hogy valami hasonló intézkedésre szükség lenne, de számolni kell azzalis, hogy EU sem fog tudni annyi autót eladni a kínai piacon.
Hát akkor ebbe a piaci vásárlásba is belevágok. Ezüstöt nem merek venni én sem, kis shortom sem áll jól, de egye fene. Vásároltam ricsi tl23-at, otp tl87-et, mtel 23-at a napokban. Csupa biztonságos certit, óvatosan. Csak mtel van pluszban. Részvények még nincsenek azon a szinten, hogy vennék. Ami idegesít, hogy az Otp Föld kincsei csak vegetál amióta megvettem. A PMÁP hozam meg várakozik, nem tudom mit vegyek belőle.
igen, érdemes. nem tudom milyen felületen intézed, esetleg állíts be magadnak értesítőt (email, push, sms), ha bizonyos értéket elér vagy ami biztosabb magára az otp rv-re egy figyelőt ha kötés töténik x-en akkor tudj intézkedni időben. erste marketnek van ilyen lehetősége, meg tradingview / investing is tudja, csak ezek nem realtime-ok alapból.
Köszi, ez így jó lesz. Azonban, ha jól gondolom, állandóan figyelni kell az árfolyamot/árjegyzői sávot, ha nem akarok bizonyos ár felett már vásárolni.
árjegyzői sávon belül kapod meg, általában a piacis szokta kapni először, utána a többiek. szóval csak azért, mert piacit állítasz be, nem fog azonnal teljesülni, csak ha lesz eladó mennyiség sávon belül.
A K&H-nál nem lehet piaci megbízást adni, ezért nem is tudom hogy működik ez certinél. Bankban próbálkoznék. Azt szeretném kérdezni, ha ott piacit adok be, akkor az miként teljesül? Árjegyzői eladási áron? ( OTP TL88-ról lenne szó)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)