Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Jé a világgazdasági események hatnak a Richterre is?! -Meglepő de valahol ad némi bizalomra okot, hogy nem csak a helyi piac mozgatja az árfolyamot. Mindjárt veszek belőle csak azért megvárom a jelentés utáni hatást. Szerdán meg az MTel. jelent. Szintén bazi nagy növekedésre számítanak. Ez a hét zsúfolt! Ilyenkor lehet úgy bevásárolni (rosszul), hogy az ember hónapokig várja a kilépő lehetőséget.
Brókerem mai TA elemzése, az XM ciprusi-angol így a fordítás kicsit érdekes. De a lényeg érthető!
Az arany veszít lendületéből, miután elérte kéthetes csúcsát
A rövid távú kockázat továbbra is a 2325 feletti felfelé ívelt
A hét azzal kezdődött, hogy az arany elvesztette a helyét, és feladta a pénteken elért nyereségét, amikor elérte a kéthetes csúcsot, 2378-at.Technikailag ez a márciusi ellenállási vonal fölé való visszapattanás és a 20 napos egyszerű mozgóátlag (EMA) azt az optimizmust táplálja, hogy a legutóbbi felfutás folytatódhat, mivel az RSI folyamatosan egyértelműen 50-es semleges pontja felett ingadozik, és az ár még nem éri el a felső szintet. Ennek ellenére, ha a jelenlegi bearish nyomás a 2325-2337-es terület alá erősödik, az csökkenti a bullish folytatás esélyeit, akkor a hangsúly a 2283-2300-as trendvonalra helyeződik át, ahol az 50 napos SMA van közelebb. Ha a medvék a február-áprilisi emelkedő trend 38,2%-os Fibonacci-visszakövetését is átlépik 2260 ponton, a csökkenés a februári támasztrend felé nyúlhat, 2237-es árra. Ellenkező forgatókönyv esetén a bikák megcélozhatják a 2378 és 2400 közötti tartomány átlépését azzal a lehetőséggel, hogy újra teszteljék a 2431-es mindenkori csúcsot, vagy új, magasabb 2500-as pszichológiai csúcsot hozzanak létre.
Valahol EU hozta a formáját. USA stabilizál. A mai nap érdekessége, hogy szétvált egy kicsit az ezüst és az arany. Oka talán, hogy az ipar nem áll le egy adatközlésre. Míg az aranypiac jobban tud várakozni. Másik ok az ezüst még nagyon-nagyon messze van egy ATH-tól így bátrabbak a vevők. Hajnalban meg sem említettem holnap már Powell is megszólal. Ez most a figyelem és türelem játéka.
nemtudom, egyelore kivarok, itt is ott is, nem tudom most mi loditotta meg az ezustot, mai napon nem figyelek szinte semmit, csak neha ranezek az arfolyamokra
Ricsinél is kéne neki :) amúgy 9500-ig nincs gond, addig benne marad a csatornában, ha alá megy akkor viszont korrekció jöhet holnap jelentés...nem tudom mi következik...pro és kontra tudok érveket fel és le is...
Múlt héten bejött az USA munkanélküliségi adat. Lássuk most mi fog történni?! . Ma Ázsia korrekcióval nyitott. Ez várható volt. Azt gondolom, hogy többen kivárják a holnapi PPI és bizony a szerdai CPI adatokat. - Nagyobb pozíciókkal tegyük mi is ezt! Kisebb pozíciókkal nem érdemes zárni, ha hosszabb távra tervezünk, de a certifikátosok ellenőrizzék a kiütési árakat, mert nagy volatilitás lehet a héten. . Ázsia ma csendes, de már a különféle várakozások spekulációi mozgatják a piacot.. Indiai kereskedők az “ékszer fesztiválon” kevés ékszert adtak el. Nem is számítanak növekedésre mert valószínüleg sejtik azt, hogy ez az árszint nem nagyon fog csökkeni. . Európa szintén csendes. Egyelőre! Ma lehet folytatja az ázsiai korrekciót. Lassan ez a szokása. . USA ma csendes. Egyelőre! De remélem stabilizálja az árakat! DXY ma erősödéssel kezdett. Ez mindenképpen rontja a mai árfolyamokat. Figyeljük a dollár indexet! . Bányáknál még mindig kivárok. Várom a Q1 jelentések végét. Eleget meneteltek már idén. . Alapjaiban, fontos adatközlés előtt ,márpedig az lesz a héten, nem várok nagy megugrást. De nem baj, mert erős bázisra van szükségünk az XAU/USD ATH- hoz! Ezüst követheti az úton de várjuk az ipari jelzéseket.
Reuters május.13.”Japánban az ünnepek után élénkül a kereslet – kereskedőnk írta: Rajendra Jadhav és Ashitha Shivaprasad– A fizikai arany iránti kereslet jóval alacsonyabb volt a szokásosnál egy kulcsfontosságú fesztiválon Indiában , a világ második legnagyobb fogyasztójában, mivel a rekordmagas árak elriasztották a kiskereskedelmi vásárlókat, és a kereskedőket meredek árengedményekre kényszerítették.Pénteken ünnepelték az Akshaya Tritiya-t, a Dhanteras után a második legnagyobb aranyvásárlási fesztivált."Sok fogyasztó a kis címletű érmék jelképes vásárlása mellett döntött. Az ékszer iránti kereslet nagyon gyenge volt a tavalyi évhez képest" - mondta egy mumbai székhelyű ékszerész, aki szerint a fesztivál ideje alatt eladott eladásai a tavalyi számnak csak körülbelül kétharmadát teszik ki. .”
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)