Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Vigyázz kérlek! Látom beleveszel a legnagyobb sorszámú certifikátokba, nagyobb tételek is, de inkább legyél türelmesebb és nézd a kiütési árakat! Vegyél inkább korábbi certifikátot! Legyen helye az árfolyam mozgásnak! Egyszer kapsz egy kiütést, oda lesz a pénzed! Higgyél nekem, de más Certifikát profik is szerintem ezt megerősítik!
Mondta, mondtam, hogy most szépen haladunk és 30 fölé várom... na de ilyen gyorsan? Hát erre azért nem számítottam. Ettől függetlenül tartom, hogy most szépen építi. Épp 29,4-nél akadt el egy kicsit. Lehet, hogy már holnap látunk 30 feletti értéket! :))) Én közben visszavettem a délelőtt eladott pozijaimat + 500-at az USA nyitás utáni aljon. Sikerült a parasztshort! :D
Az van hogy én teljesen racionális voltam a Ricsivel többször is leírtam miért várom lefelé. Ott volt a csökkenő ék, csökkenő csati, 200 napos, addig volt oké nekem. Ott kezdett elfajulni, amikor a 200 napost is letörte 500 ft-tal. Az már nekem nem fért bele mint normális korrekció. A 10 ezres ár pedig egy görcs, amit sose tudunk legyőzni, azért mantrázzuk. Igazából írhatnánk 11 meg 12 ezret is de még a 10 se megy. Egy rohadt mumus. Nekem teljesen racionális érveim vannak. És a papír viszont irracionálisan viselkedik, már az hogy a 200 napos alá megy ennyivel, de az hogy jó jelentés után 2 ekkora buzi nagy piros gyertya legyen az teljesen nonszensz. És megint azt érzem hogy nem korrekció hanem szándékos öntés. Nem tudom miért nem macerálják a tkomot, mért nem shortolják szarrá, mennyit emelkedett? Két év alatt 3x-ozott vagy mi? A Ricsi ehhez képest smafu. Olyan alulértékelt, hogy el se tudom mondani. Ezért nem értem hogy mirefel nem veszik? Oké hogy shortolják de mért nem likvidáljuk őket? Az OTP tud srv-t bejelenteni meg végrehajtani , a Ricsi mért nem csinálja? Tudatlan balfaszok ülnek ott? Nem látják a short állományt? Ha megindítanák és 10 fölé jutna, zárná az összes majom és azonnal beindulna az öngerjesztő folyamat.
Igaz! látod újra mire leírom az árfolyamot, elemzésem már teljesen másfelé megyünk.... Lényeg HULU LuLU 29.5 fölé várja a mostani heti árat. Így Ázsia nem hiszem hogy nagyon beverné. De persze nem azért mert ők is HULU LULU urat nézik:)- bár?
Nem, nem adjuk el a Richter értelmes méretű haszon nélkül. Csak idő kérdéese. Figyu, én 1300 réstvényt vetttem a TL 41 kiütésekort fedezetként. Csak azért, mert nem bírok veszíteni. Gond az, hogy nem adtam be az eladást 7710-en, mert mindenki a 10.000 -es mantrát nyomja. Ez szekta... Beze, véletlenül sem téged bántalak, szerintem nagyszerű vagy. Mondtam többször, hogy én döntök. Viszont tudomásul kell venni, hogy a ricsi valamiért nem működik a racionális kereskedelembem. Valószínűleg azért, mert kicsi és magára hagyott. És mert a hozzászólók vágyvezéreltek.
HULU LULU az ezüstöt 29.5-re várja! Shortosok szerinte tönkre mennek. Higgyünk Neki! (Én Tőle tanulok!) Hulu lulu 1980! óta árjegyző a világ legnagyobb tőzsdéin és kb. azóta specializálódott a nemesfémekre! Szó-szó leverheti Ázsia, de csak átmenetileg! Én is tartom certi pozíciómat.
Nyugalom, megyünk fel de az út hullámos lesz! Lesz még alkalom venni. Nekem is ma kivágott sok pozíciót az árfolyam igaz TP-on és nem SL szinten. Mi azért nem rossz.
Tudod amíg csak a BÉT-et ismertem az is lenyűgözött! De mint megismertem az igazi tőzsdéket amolyan tudathasadásban vagyok. Annyira más a két világ , hogy egy például Century Aluminium vagy TSMC , Ezüst után fáj nézni a magyar piacot. -sajnos
Közben könnyes szemmel nézem az ezüstöt, 29.6 $ már. És verem a fejem hogy még egy másfél hete 26-on mennyit vehettem volna. Ebben legalább lehet bízni .
Nem tudok mit mondani! Szidom a BÉT-et de nekem is van érdekeltségem. Csak-csak mindig bedőlök én is mert hazai... Olyan bort iszik vizet prédikál eset. Azt gondolom legyen BÉT de kisebb mértékben mint más tőzsdei kitettség. Erre törekszem most el is értem. Csak tudjam betartani! Nekem is nehéz ám a kezemen ülni!
Kész zárt egy halom pozícióm. Nem gondoltam, hogy ma feljutunk erre a szintre. De mondtam én se vagyok jövőbelátó. Most nagyobb bajom, hogy hogyan tovább erről a szintről? Szeretnék látni itt is egy stabil bázist. De még nincs! Jövő héten keddtől, mert hétfő ünnep, a TA fog dominálni csütörtökig. Hú ez meg azért lesz nehéz hét mert nem tűnik nehéz hétnek. :)
Történetem a türelemről: Márciusban nyitottam egy nagyobb palládium pozíciót. Majd felment, de nem realizáltam. Utána beesett az árfolyam. Sőt esett mint a kútba ejtett kő! Már 2000USD vesztéségnél tartottam. Kivártam, ráültem a kezemre. Fájt! Heteket vártam. Mára viszont plusz 1000 dollárba fordultunk és nő. Megint ülök a kezemen csak más miatt, de már nevetek rajta!- legyen tanulság esetem számotokra!
Képzeld el hogy 3000 volt 1400 körülivel nálam... És lecsökkentettem tegnap meg azelőtt...És azt a rohadt Richtert meg csak 10%-kal, mert bíztam hogy most elmegy végre 10ezer fölé! Ezüstbe is bízok de nem tudok vele kereskedni éjszaka ezért inkább csökkentettem
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)