Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
ERSTE ma hír:Az arany stabil, de a piac áremelkedésre számítAz arany árfolyama stabil volt ma reggel. A piaci szereplők emelkedésre számítanak a növekvő közel-keleti feszültség és a várható dollár kamatcsökkentés miatt. Izrael elutasítja az amerikaiak által közvetített tűzszüneti megállapodást a Hamásszal, sőt a Rafah elleni katonai támadás fokozását tervezi. A múlt pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok után a piac egyre biztosabb egy dollár kamatcsökkentésben, mivel ezek az adatok az USA gazdasági aktivitásának lassulását vetítik előre.
na az MPL-ről annyit, hogy tegnap 17.21-kor gyűjtötték be Debrecenben és ma 03.17-kor már megérkezett a megyei központba, 10.33-kor az automataba került. mivel csak 145 méterre van, 5 percen belül mentem is érte :) nem semmi, fejlődnek :)
Hócipőm tele Európával. Amit Ázsia, USA felépít azt az EU piac elrontja. USD a megmagyarázhatatlan dologra, erősödött most meg gyengül. Csúszóstoppos pozícióim egy részét újra kell nyitnom, pedig még nem akartam realizálni. Mindegy a Long az türelmet kíván talán ezért hosszú a neve is.
A dollár index erősödni kezdett. Hajnal óta látok egy erősödést. Egyelőre nem tudom mi okozza. De ez lassítja a fémeket. Nem a fémek gyengülnek hanem a dollár erősödik. Érdemes figyelni a dollárt! Egy DXY túlvettség vagyis 70 körüli RSI jelzés jó lenne, mert az némi USD gyengülést hozhatna.
https://ibb.co/9Gz6PKW . Ez a brókerem lefrissebb hajnali jelzése az aranyra. Ezüst kb. követni fogja így érdemes figyelni! Hiába az aranyra több elemzés jön mint ezüstre. TF M30 . Érdekes szint alján vagyunk ez a 2330+/-5. Innen viszont kitörés várható. Remélem a 2340 se lesz akadály! Az elemző szerint a jel erőssége meglehetősen magas! Ritkán látok ilyen erősnek ítélt jelet, már-már nem is emelkedésre hanem kitörésre. Kíváncsi vagyok mikor és meddig megyünk ma. (Én egy kicsit szkeptikusabb vagyok.) A bika trend csak 2317 átszakításával szűnne meg.
Mai napra jöhetnek a TA elemzések. De ez jellemző lehet egész hétre. (Zöld gyertya alakul hetes chartra, vagyis kereskedésre.) Aranynál és ezüstnél is meglett a várt szint. Itt van némi ellenállás. Ez tarthat aranynál 2350-ig. Ezüstnél 28-ig. Akik korábban például múlt héten bevásároltak azok előnyben vannak. De most is be lehet szállni csak szűkebb stoppal. Én minden esetre bekapcsolom a csúszóstopokat védve az eddig elért emelkedés eredményét. Most látszik csak milyen fontos Ázsia. EU általában csak elrontja amit más piacok felépítenek. . Bányákból, egyéb fémekhez kötödő cégek részvényeiből én kiszálltam. Szépet mentek az utóbbi időszakban, de jönnek a negyedéves jelentések és közgyűlések. Ezt én inkább kivárom. Kicsi az esélye, hogy Mexikóba, Dél-Afrikába elmenjek ezekre a közgyűlésekre így májusban végig mozi. . Ma nem lesz jelentős gazdasági adat. (Ha nincs hír az is hír.) . Holnapra viszont lehet készülni mert holnap lesznek ha nem is fontos de érdekes adatok a fémpiacra. Pl. Brazil termelés és készletek illetve USA kőolaj illetve 10 éves kötvénykibocsátás. (De ezek még odébb vannak.) . Érdemes nézni az Orosz-Ukrán és Közel-Kelet konfliktusait. Úgy látom, némileg nő újra a feszültség. Ez pozitív erő a nemesfémeknél.
Ugyanezt látom én is. Azt kéne átvinni a további uphoz. Amerika nem verte le, remélem Ázsia venni fogja. Pénteken az utolsó ide szánt szabad forintjaim is beforgattam, bízva Ázsiában, akik pihentek múlt héten. Én arra gondoltam amúgy azért is esett ekkorát múlt héten mert féltek amerikától és ezért rengeteg pozíciót zártak. Most meg remélem venni fogják vissza mint a gép továbbra is
Szépen kilépett az egy hónapja tartó csökkenő csatornából 27,1-nél. Most egy intenzíven emelkedő csatiban vagyunk, bár itt 27,7-nél már többször beverte a fejét. Ha ezt is átvisszük, a következő komolyabb ellenállás 28,8-nál lesz. Remélem tartjátok még a longjaitokat! :))))
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)