Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
:) De 21%-os cseh áfával is érdekes. Éppen most 5 darab 1 unciás "tiszta" ezüst érme: 59 210 Ft (adóval) 59210/1,21= 48 934 Ft nettó érték, 1 unciára: 9787 Ft A dollár most 361 Ft.9787/361= 27,1 USD/uncia Világpiaci ár a forexen pedig éppen 27,23 USD/uncia. Mi ebben az üzlet? Az érméket le kell gyártani, szállítani, stb. https://aranyotthon.hu/ezust-befektetesi-ermek/1074-ezuest-befektetesi-ermekeszlet-i-5-oz.html
Önnek alaphelyzetben áfát kell felszámítania ügyfeleinek a saját országában alkalmazandó adókulcsnak megfelelően. Kivételt jelentenek ez alól a távközlési szolgáltatások, a műsorszórás és az elektronikus szolgáltatások, melyek után mindig abban az országban kell adót fizetni, ahol az ügyfél le van telepedve.
Hirtelen ezt találtam: "Értékesítés magánszemélyek részére:
Ha az Ön cége másik EU-tagországban élő fogyasztók (magánszemélyek)
részére értékesít és szállít le árut, be kell jelentkeznie adóalanyként
az adott országban, és az ott alkalmazott adókulcsnak megfelelő összegű
áfát kell felszámítania az áru után – kivéve, ha a kérdéses országba
irányuló értékesítések összege alatta marad a célország által az adott
évre meghatározott értékhatárnak." https://op.europa.eu/webpub/grow/factsheets/vat-for-companies/hu/
nekem úgy rémlik, hogy a EUn belül a cégnek a saját országában érvényes áfát kell alkalmaznia netes rendelés esetén és az áfát is ott fizeti be, ahonnan rendelsz. (magénszemély esetén) ha EU-n kívülről rendelsz, akkor a címed szerinti áfát kell fizetned a vételáron felül. persze nem követem a témát
Nekem is olcsónak tűnik. Még nem tudom hol a csavar. Vagyis már volt egy chatem velük. Az van hogy 1-2 érme nincs abból amit rendeltem. Aztán a héten jön meg a Britannia, American Eagle viszont nem tudni mikor. Így azt skippeltettem és helyette egy másikat kértem. Így azt ígérte holnap tudják küldeni. Hát kíváncsi leszek
Nekem az a fura azzal a céggel, hogy világpiaci ár alatt (+27% áfáért) adja az ezüst érméket. Ha jól tudom, akkor is a megrendelő országában levő áfát kell felszámítani, ha a terméket más EU-s országból (itt Csehország) rendelem. Tehát 27%-ot. Így viszont sántít a matek.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)