Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ma kicsit zajosabb lesz a piac mert: 14:00-16:00 között inkább érdekes mint fontos Brazil értékesítési adatok jönnek. Brazil gazdaság is elég nagy felvevőpiac. Növekvő adatok kedveznek a fém emelkedésének. . 16:30 USA olaj készletek. A magasabb értékek azt jelzik, hogy nem fogy az olaj tehát recesszió lehet illetve nincs vevői nyomás így csökkentheti az inflációt. Tehát a magas érték erősíti a fémeket. . 19:00 USA kötvény aukció. Mégpedig a legkelendőbb fajtából a 10 évesből. Ezt figyelem a FED korlátozott kibocsátása miatt. (Mennyiségi lazítás) . Most a Dollár elég erős lett. Ázsia pedig hajnalban lenyomta az árakat. Ezzel együtt Átszakadt egy támasz. Arany 2310, Ezüst 27.19. Remélem napközben már e szintek felett maradunk, sőt! . Legtöbb elemző szerint bika közelít, most épül a bázis. Talán egy zászlóhoz. Talán csak egy kisebb kitöréshez. Lásd alábbi link bejegyzésem! . Jellemzően türelem tartás lesz a domináns mára. Csúszóstoppokat nagyobbra állítottam így remélem nem kell újraindítani a pozícióimat. (Metatraderben kereskedem) Nem is tudom Netbróker felületen, certfikát kereskedésnél van e csúszóstop vagy csak stop? Ha van, érdemes megismerni. . Most talán Közép-Ázsia elkezdte húzni a piacot ez hajnali 4:00 körül van. Megnézem már egyszer kik nyitnak, kik zárnak 3-tól 6-ig. Egyre jelentősebb számunkra ez az időzóna. Ismerjük a mondást -Aki korán kell, aranyat lel.
Fresnillo bánya beindult újra fel. Rio Tinto is. Century Al is. Fresnillo- ba beszállnék, de félek jön valami rossz Q1 adat. Nem hiszem, hogy azért növekszik mert az ezüstpiac össze akarna omlani.
H1 -en gondolod ezt a dupla csúcsot? Erre én meg azt mondom MA200 -at alulról metszi MA50. RSi kicsit magas de van még hely felfelé. Indikátoraim emelkedést mutatnak. - szinte már hiányzik valami jó kis USA adat!
Úgy látom, ezüst mindjárt napi csúcson. De legalábbis közelít a nullához. Az arany érzékenyebb a politikai tényezőkre olvasgatom a híreket, lehet Putyin beiktatása miatt lett kevesebb a vevő?! - erre reggel nem gondoltam. Volt egy beszéde amiben már szinte békülékeny hangot ütött meg. És megint éjjel USA, majd reggelig Ázsiát figyelhetem…
Van több mindenem. Egyébként jó lenne egy befektetési fórum is, mert gondolom nektek is van mindenféle terméketek is a certik mellett. Beleolvastam itt pár dologba, de nem győztek meg igazán.
Mindenki veszíthet de a cél, hogy több legyen a hasznod mint a veszteséged. Diverzifikálj de úgy, hogy ne egymással korreláló eszközökbe tedd egyszerre mindenedet. Elején kezd azzal, hogy a portfóliódat megtervezed és megpróbálsz nem kibukni a piacról. Elején legyen sok fix kötvényed. Aztán türelem főleg ingadozó gyors piacokon. Nem lehetetlen a70% de az már szerencsejáték.
Certipakkra gondoltam csak, nem részvényekre. És ugyanennyi veszteséget is belekalkuláltam. Nagy rizikóért ez nem olyan sok szerintem. De mint mondtam, átértékeltem már a helyzetet. Végtelenül kíváncsi leszek az évvégi eredményre.
70%? Ejj de sokan el vannak tévedve... Nézd meg Buffett sokéves teljesítményét, arányosítsd a tudásod és tapasztalatod és kijön a reális hozamelvárás. :-) Na persze a gambling rövid távon lehet szerencsés, de hosszú távon mindig a ház nyer, ugye.
Én most decemberben kezdtem certizni és fórumot olvasni. Első célom 70% haszon volt egy év alatt. Bár most pluszba fordulok, átértékeltem a dolgot. Elégedett leszek, ha nem vesztek semmit, vagy mondjuk 25% lesz az első éves profitom. Érdekes, hogy magyar részvényekben jobb az idei eredményem egyenlőre, mint certiben, ez is jelzi a sutaságomat :-)
Ilyet nem szoktak zaciba vinni :)! Éremkereskedőnél, árverésen illik eladni. Sacc roncsolás nélkül: Mérd meg az ármérőt és vastagságot cm- ben. Tokon keresztül. Mérd meg a tömeget konyhai legalább 0,1g osztású mérlegen. 1 uncia ezüst 31.1 gramm vagy 1 cm3 az 10.49g. Ha tudod, hogy 1 unciás az érméd akkor 31.1 gramm körüli értéket kell látnod. Ha méred cm- ben akkor aránypár. Ha 1 cm3 10.49 g akkor a mért térfogatod megszorzod a 10.49 grammal. Összehasonlítod a mért tömeggel. . A rezet szokták bevonni csalásként leggyakrabban. De a réz az csak 8.9g/cm3. Tehát az ezüst nehezebb. . Ha nyitható a tokod vedd ki az érmét és a tokot mérd le. Majd rakd vissza és úgy mérd az érmét amiből levonod a tok tömegét. Azért, hogy minél kevesebbet maceráld az érmét meg legalább tudni fogod a tokod tömegét a jövőben. . Ha nem nyitható a tokod vagy nem szeretnéd akkor szerezz egy üreset és mérd azt le. . Tisztaság : na ez nehezebb. Tied 999.9 vagyis úgy mondjuk négykilences tisztaságú. Ez azt jelent, hogy szinte szín ezüst. Csak géppel lehet megmondani ilyen kevés szennyező arányát. Az pedig megszikráztatva a legpontosabb. Ez roncsolásos vizsgálat. Persze biztos van egyéb módszer is de a részecskegyorsítót és ultra elektro mikroszkópokat most nem sorolom ide.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)