Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az igen! Ez is szép fogás! Volt mar több un. szögletes érem kibocsátás. Ami meglepett már márciusban, hogy szokatlanul gyorsan elfogyott az.5000 db Kincsem. Gratulálok!
Mai adatok alapján : Nem nőtt a Német és Spanyol ipar de legalább a várnál kevésbé csökkent. Ez lehet fordulat ami növelheti Európában is a bizalmat az ipari fémek iránt..Buffett is közelgő részvénypiaci korrekcióra hívja fel a figyelmet. Ez azt jelenti a tőke megindulhat más befektetési osztályokba. Kötvény, kisebb részvénypiacok felé. De szerintem fűtheti a fémeket, árupiacot, kriptót, ingatlanpiacot is. Bár utóbbi túlárazódott szerte a világban. Bízom a fém csillogásában és R. Kiyosaki meglátásában. Aki mellesleg nagy flat fém gyűjtő is. . https://www.investing.com/analysis/warren-buffett-sends-big-warning-message-time-to-rethink-your-portfolio-strategy-200648174
Tökéletes! Ez ezüst. És bebizonyítottad hogy ez 1 uncia. Ügyes voltál! De ha amit vettél palládium (ami a legdrágabb nemesfém) mert annak a legközelebbi a tömege akkor meg örült jól jártál! :)) De ki fog aranyat vagy palládiumot ezüstözni? - nem egyszerű ám meghatározni így szinte ránézésre, “házi” eszközökkel milyen fémmel van dolgod. Történelem folyamán mindig próbálkoztak a fém hamisítással , ebből lett az alkímia. Az alkímiából fejlődött ki a öntő és kohó ipar. - A mérési pontatlanságot is jól becsülted! Ha baromi pontos akarsz lenni tedd össze mindet. Nagyobb mintavétel mérésével javítasz a merési bizonytalanságon. De minek! Tedd el és örülj, mert jó áron is volt, szépek is. Na ez örök érték!
megmértem az egyik érmét 31.18 gramm ezen kívül megmértem tolómérővel a méreteit térfogata ez alapján ~3.1 cm3 x 10,49 = 32.5 gramm lenne a különbséget pedig az magyarázza szerintem, hogy nem nyomtam rá a tolómérőt se rendesen, nyilván nehogy csíkot hagyjon az érmén, illetve a gravír miatt a vastagsága nyilván nem egyforma, hanem kevesebbnek kell lennie, hisz a feliratoknál bemélyedés van ha csak 1 tized mm-t vonok le a méretekből, már akkor rögtön 1 grammal kevesebbre jön ki, tehát így már oké
Közben úgy látom, hogy az XAU/EUR egész szépen ellaposodott H1 időkeretben. XAU/USD is, de a dollár jobban inog. Ezüst még nem egyenesedett annyira ki. -Nem hiszem ez a mai USA olaj adat miatt van. Valami készülődik.
én ezt, ez a sima nem a futures tudom a certi nem ez alapján megy, de nekem ez jön be, és a futures amúgy ugyanez, csak eltolódva kicsit, viszont itt a 27$ az ott nem 27, emiatt ha 27-re vártam a fordulót akkor ezt kell nézni https://www.tradingview.com/symbols/XAGUSD/
Időkeret: 1perc 5perc illetve 1óra, 1 napot érdemes nézni. Figyelem! Fémnél ne alkoss véleményt 1-2 perc idő alatt, mert olyan volatilitis (változékony) a piac, hogy mire pozíciót nyitsz másfelé fog menni. Ahhoz nagyon profinak kell lenni +robot segítség. . Példa egy elég megbízható webes ábrázolásra alább, bár nem egy Metatrader. (Szerintem van olyan jó mint az Erste saját platformja.) . https://www.investing.com/currencies/xag-usd-chart
Mondtam, piszok gyors tud lenni a fém! Ez nem a BÉT. Valamikor mire leírom a soraimat már másfelé is megy! Olyan mint a csúszós, ficánkoló halacska, nehéz megfogni. Sok elemző a kitörést várja. Csak nem téved ennyi TA elemző. Szerintem bázist épít.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)