Törölt felhasználó
2016. július 05. | 14:18
#1

Ez is Magyarország...  

A lónak a bizonyos alkatrészét a fidesz szájába (már ha ez nem volna képzavar) !
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 01. | 11:33
#2067
A legnagyobb német szakszervezet, a fémipari dolgozókat tömörítő IG Metall ügyvezető elnökségi tagja, Wolfgang Lemb szerint Magyarországon túl alacsonyak a bérek a megélhetési költségekhez képest. Rajtunk kívül Kelet-Európában sem jellemző a hosszabb munkaidő engedélyezése, Németországban pedig egyre többen választják a pénz helyett a több szabadidőt.
https://index.hu/gazdasag/2019/01/31/magyarorszag_a_nemet_cegek_tesztlaborjava_valt/
január 31. | 08:23
#2066
Elmentünk a falig. Az utóbbi napokban rendkívül sűrűn tárgyaltunk a munkaadóval, és látszott, hogy ennél többet nem tudunk most elérni. A dolgozók is jelezték már, hogy elfáradtak, a sztrájkbizottság ezért a szerdai ajánlatnál úgy döntött: itt kell megállni- fogalmazott a szakszervezeti vezető, aki szerint, hogy az elmúlt napokat csodaként élték meg.
,
Sok félelem volt bennünk, mert előttünk ilyet senki nem csinált Magyarországon. Egy kis 9 fős csapatként szerveztük meg a sztrájkot, de a dolgozók végig mögöttünk álltak. Óriási támogatás volt mögöttünk, felemelő érzés volt- fejtette ki Csalogány, aki szerint a legfontosabb a 18%-os, de legalább 75 ezer forintos alapbéremelés és ez utóbbi az alacsonyabb bérű dolgozók miatt volt fontos. Azt is elárulta, hogy a német kollégák is gratuláltak a szakszervezet teljesítményéhez, és üzenték: "a győriek most kivívták maguknak a tiszteletet".
,
Szimacsek Tibor, az AHFSZ elnökségi tagja az MTI-nek elmondta, elégedett a megállapodással. A dolgozók összefogtak a sztrájk alatt, és kitartottak a szakszervezet mellett, a sztrájkban részt vevők kezdeti 4000-4500 fős létszáma hétfőn ötezerre emelkedett - tette hozzá. 
január 31. | 07:55
#2065

"Rongyokkal, kartondobozokkal, műanyag palackokkal, adománycsomagokból származó cipőkkel, ruhákkal, gumidarabokkal fűtenek az ország legszegényebb falvaiban.
... nem számít a holnap: amit ma eladhatnak, azt eladják.
... a szociális tűzifát a fideszes polgármester húga vásárolja fel,"
https://nepszava.hu/3023604_ahol-meg-a-meleget-is-aruba-bocsatjak-a-szocialis-tuzifat-a-fideszes-polgarmester-huga-vasarolja-fel
január 31. | 00:22
Törölt hozzászólás!
#2064
január 30. | 18:00
#2063
Német szakszervezeti vezetők is segítették tudásukkal az Audi győri gyár érdekvédőit – olvasható az e heti HVG-ben. Európa egyik legnagyobb szakszervezeti szövetsége, az IG Metall 2016-ban egy nonprofit vállalkozást is alapított hazai partnerével együttműködésben Magyarországon, ennek a cégnek a székhelye Győrött van.A Vasas Szakszervezeti Szövetség három éve kezdte képezni érdekvédőit, és nem csak munkajogra: tanultak társadalomelméletet, konfliktus- és stresszkezelést, szervezet- és kampányépítést, kommunikációt. Az Audinál ugyan a szövetségtől független szakszervezet működik, de a német partnerek fortélyai nagyrészt nekik és a kecskeméti Mercedes dolgozóinak szóltak.Az IG Metall odahaza egy éve egy sztrájksorozatban kényszerítette ki az ágazatban a 4,3 százalékos béremelést és a 28 órás munkahetet. De az is érdekük a német dolgozóknak, hogy a magyarok magasabb béreket harcoljanak ki, hiszen ha itt sokkal alacsonyabb a bérköltség, akkor a gyártóknak eszük ágában sem lesz Németországban létrehozni új munkahelyeket, a magyarok viszont még nagyobb számban mennek nyugatra, konkurenciát teremtve az ottani munkásoknak. A cég egyik ügyvezető elnökségi tagja a HVG-nek elmondta: a Győrben sztrájkolóknak anyagi támogatást nem adnak, hivatalos formában még csak tanácsot sem, de a magyarok bármikor kérdezhetik őket.
január 30. | 15:33
előzmény: #2060  _Macika_
#2062
Na ez az elmúlt pár hét biztos szöget ütött a Debrecenbe készülő BMW gyár tulajainak a kis fejecskéjébe.Menjünk vagy ne menjünk?Odaadtuk már a zsét  a politikusoknak, erre mit ad az ég , észhez térnek a rabszolgák.Kíváncsi leszek mit hoz ez az egész megmozdulás.
január 30. | 15:25
előzmény: #2053  _Macika_
#2061
Az semmi hogy szidjuk őket az érthető , a kormánytagok milliárdokat keresnek , kell az elterelés.A kérdés, hogy Brüsszel miért ilyen tétlen!Ha én adnék valakinek és mindig csak fikázna , akkor csak annyit mondanék , hogy hesssss.
január 30. | 14:49
#2060
Audi Hungária Független Szakszervezet19 perce
Kedves kollégák!Fokozódott a tárgyalás, különösen kérünk bennetek, hogy tartsátok magatokat a sztrájkhoz!!! Ezt az információt mindenkinek adjátok tovább és figyeljétek az információinkat!!!!
Az AHFSZ csapata!!!
január 03. | 11:45
#2058

Egy olyan társadalomban, ahol a bérből és fizetésből élő felső tíz százaléknak annyi a jövedelme, mint az alsó kétharmadnak, ott nem arról van szó, hogy csak a düledező kunyhókban nincs az embereknek perspektívája
– mondja Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezető elemzője.
január 02. | 18:42
#2057
Betévedtem egy pampa topikba és egyet szóltam, mindjárt ki is lettem tiltva. Most meg vagyok rendülve, elpárolgott minden önbizalmam, egy szellemóriástól ilyen leckét kapni nagy szégyen. Szerencsére ez itt egy olyan topikgazda topikja, aki nem tiltja ki az igazat szólókat. Igaz, a hetet-havat összehordőkat sem, mert már e legfelsőbb poltúr őt is kitiltotta... :)
január 02. | 13:41
#2056
ecember közepén a közvélemény és a sajtó figyelme még nagyrészt a budapesti tüntetésekre irányult. Pedig karácsony előtt nem sokkal Pécsen is tartottak egy tüntetést: egy iskoláért. Hiába voltak csak néhány tucatnyian ott, mégis nagyon fontos problémára világítottak rá. Magyarországon hiába vannak tenni akaró, innovatív emberek, akik úgy viselkednek, mintha egy normális országban élnének. Pécs-Somogyon szülők és pedagógusok megpróbáltak létrehozni egy jó iskolát, ahol innovatív módszerekkel és tanulásszervezéssel együtt tanulhat roma és nem roma, szegény és jómódú gyerek. De az állami köznevelésben kialakult merev rendszer ezt nem engedte, és kicsavarta a kezükből.
https://index.hu/belfold/2019/01/02/pecs-somogy_vadgesztenye_altalanos_iskola_csovcsics_erika_tankerulet_klik_pava_peter_hatranyos_helyzetu/
2018. december 10. | 06:49
előzmény: #2051  Bekre_Pal
#2055
Szerintem is:))
2018. december 09. | 21:14
Törölt hozzászólás!
#2054
2018. december 04. | 14:28
#2052
Embertelen körülmények közt is ember. János bácsi a Stadionok metrómegállónál ül nap, mint nap Ugri-bugri nevű nyuszijával. Szállón lakik, a pénzt, amit az emberektől kap egész évben gyűjti, hogy abból év végén 350 Mikulás-csomaggal lephesse meg a szegény sorban élő gyerekeket, na meg azokat, akik oda mennek megsimogatni nyusziját. Ha arra járnak váltsanak vele legalább pár szót, ha pedig tehetik, támogassák, hogy minél több gyereket ajándékozhasson meg.
2018. december 02. | 14:25
előzmény: #2050  loliense
#2051
gyakrabban kellene írnod, ez is kurvajó lett :))
2018. december 02. | 13:55
#2050
Népnemzeti elvtársak
hát,nem sokkal jobb most nekünk?-végre elüldözte a CEU-t vezénylőtábornokelvtársunk,mivel csak azokat a feltételeket hajtották végre,amit törvényileg,előírásilag kötelezően megszabott neki,így kell ezt csinálni nereselvtársak,tessék elzavarni innen,azt aki már úgyis teljesített minden előirtat!!! nem értem,mire voltak ennyire elájulva tőle az ott végzettek,idegen országok emberei,néhány 100 ezer magyar, mitől olyan nagy dolog itt közép-ázsiai-magyarorágon megcsinálni,egy világszintű és hírű,elit egyetemet!? Mi kell hozzá összesen?-max.egy kis pénz,2-3 átlagos tanár,meg egy épület,vagy pajta, ez olyan nagy cucc,akkor bárki tud világszínvonalú egyetemet gyártani, már akinek van kedve hozzá, és egyáltalán,milyen név az már,hogy CEU?-nevetséges,nem tudtak volna neki adni, normális magyaros nevet,ha már itt akarnak tanítgatni pl.:erőspista iskola,vagy koppány nevelde? És az az épület,melyet megépítettek hozzá,beszarás, mi a népnemzetielvtársak,akárhányszor elsétálunk előtte,mellette,vagy csak hallunk róla,elszörnyülködünk hivalkodó kulturált európai látványán,ahogy ott terpeszkedik a pesti aszfaltos utcánkon,hát ami meg benne van,az maga a vicc, csomó felesleges terem,könyvtár,vagy mik,sehol egy összeszerelő üzem,vágóhíd,-pedig lenne annak is hely benne! Oszt miket tanítanak,kutatnak ott,kizárólag felesleges és nagyképű dolgokat és főleg ner idegeneknek. Össz-vissz egy rendes magyar őskeresztény ember járt oda: A kovácszoltánelvtárs,de már ő is megutálta utólag,rájött nem volt annak semmi értelme,sőt káros is vót számára! Nem tanították meg diákjaikat,még a szorzótáblára sem,egy kibaszott okj-s melegburkoló,állattakarmányozó,pedofil lelkészképző szakot sem indítottak, helyette:könyvmolyokat,kutatókat,tanárokat,tudósokat,meg mindenféle felesleges népséget neveltek egyetemükön! Most őszintén,hány nb-1-es focsista végzett ott?-megmondom,egy sem. azt biztosan tudjuk fogjuk róluk utólag,hogy titkos offshore számlákra folyt be a beszedett tandíj,abból nem építettek egy rohadt stadiont sem,még a mi népnemzetizsidóolimpiánkat sem szponzorálták,alig adóztak,szarízű és túl drága volt a kaja menzáján is.
No tehát,elmennek innen végre az elmaradott,kultúrált Bécsbe,bár még nem biztos,nincs tőlük még meg a végső bejelentés, de reménykedjünk népnemzetielvtársaim!-az okokat már legalább tutira tudjuk,mind felsoroltam.
oszt,ha van időtök és kedvetek népnemzetielvtársak, rakjátok magatokba az azovi-tegerszorosnál horgonyzó összes szovjet matróz faxát!
uff
2018. október 03. | 10:56
előzmény: #2046  _Macika_
#2047
TAVALY A TELJES NÉPESSÉG 15,9 SZÁZALÉKA, TÖBB MINT MÁSFÉL MILLIÓ EMBER ÉLT OLYAN LAKÁSBAN, AMINEK BEÁZIK A TETEJE, VAGY NEDVESEDNEK ÉS PENÉSZESEDNEK A FALAI, VAGY NINCS BENNÜK WC ÉS FÜRDŐSZOBA."
.
Ez kinek a hibája?
Kinek a kötelessége ezeket kijavítani, megépíteni?
.
Értelmetlen stat. adattal támadni, amikor az embere zöme napi szinten látja, hogy KIK azok akik ÍGY ÉLNEK!
.
Nehogy már lelkiismeret furdalásom legyen azért mert ők nem arra költenek amire én!!!!
2018. október 03. | 10:46
#2046
a folyamatos piszkálódás HELYETT! olvasni az írást!
pl
.
Szegény házakA több mint 40 oldalas jelentés több fejezeten át írja le részletesen azokat a tényezőket, amik könnyen csapdába ejtik a szegényebb családokat. Mielőtt viszont még ebbe belemennénk, nézzük meg, mi is az a lakásszegénység. Ez egy nagyon összetett fogalom, amibe beletartozhat éppúgy egy hajléktalan, vagy egy cigánytelep túlzsúfolt lakásának lakója, mint a lakását rendesen kifűteni nem tudó nyugdíjas, vagy akár az a fiatal, akiknek alig marad pénze bármi másra a lakbér és a rezsi kifizetése után.Nehéz mérni, hogy ki tartozik ebbe a kategóriába, vannak viszont olyan aspektusai, amit jól lehet mérni. Azt például tudni, hogy
.
TAVALY A TELJES NÉPESSÉG 15,9 SZÁZALÉKA, TÖBB MINT MÁSFÉL MILLIÓ EMBER ÉLT OLYAN LAKÁSBAN, AMINEK BEÁZIK A TETEJE, VAGY NEDVESEDNEK ÉS PENÉSZESEDNEK A FALAI, VAGY NINCS BENNÜK WC ÉS FÜRDŐSZOBA.
2018. október 03. | 10:41
előzmény: #2044  _Macika_
#2045
Ázsiába, közép-Amerikában, dél-Amerikában, közel-Keleten, Balkánon... stb...
2018. október 03. | 10:31
#2044
afrikában
ébresztő
2018. október 03. | 10:30
előzmény: #2042  _Macika_
#2043
Ugyan a Földön mennyi ember élhet ennél a szintnél rosszabb lakhatási körülmény között?
.
Ahogyan az is felmerül, hogy ki a felelős ezeknek az embereknek a lakhatási körülményeiért?
,
Bizony, ez egy jó kérdés.....
2018. október 03. | 10:15
#2042
MAGYARORSZÁGON 2018-BAN (ÓVATOS BECSLÉS SZERINT) 2-3 MILLIÓ EMBER ÉLHET LAKÁSSZEGÉNYSÉGBEN,
https://index.hu/gazdasag/2018/10/03/habitat_for_humanity_lakhatasi_szegenyseg/
2018. október 03. | 10:14
#2041

 "...a Nagy Anikó nevű egészségügyi államtitkár hivatalosan is lemondott megtisztelő pozíciójáról. Ezzel kapcsolatban legalább nem kell habzó szájú féknyúzozásba kezdenie a propagandának, amennyiben a Népszava korábbi értesülését maga az érintett erősítette meg az MTI-nek. Ebben persze az is hír, hogy valaki aki a Fidesz szekerét tolja, lemond a pozíciójáról ahelyett, hogy mindenáron kapaszkodna bele. Másfelől viszont több mint sokatmondó, hogy az államtitkár nem a közvetlen főnökének, doktor Káslernek, hanem Orbánnak és Ádernek nyújtotta be a lemondását. (Ha engem kérdez bárki, ez körülbelül annyit tesz, mintha nekem adta volna be, én is pont annyira értek az egészségügyhöz, mint ezek a közjogi méltatlanságok.) Ami a legfontosabb viszont – és ebből a másodikból szerintem egyenesen levezethető -, hogy ezek szerint a tízparancsolat mégsem akadályozza meg az egészségügyi ágazatban eluralkodó káoszt. SEM. Vagyis ez a sztori nem Nagy Anikóról, hanem Kásler Miklósról, az egészen kivételes polihisztorról szól, aki a hírek szerint átnyúlt államtitkára feje felett, nem tájékoztatta döntéseiről, vagy csak simán nem hozott meg bizonyos döntéseket. Nem én mondom, hanem a Népszava, hogy a miniszter úr odáig fajult, hogy miután kirúgta több fontos egészségügyi szervezet fejét (például a gyógyszerhatóságét, vagy a kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központét), azok helyére újakat nem nevezett ki. Természetesen erről a megromlott viszonyról az MTI-nek nem számolt be a távozni készülő államtitkár asszony, az, hogy szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, legjobb esetben is egy áttetsző fedősztori. Ha valakit májusban kineveznek, az nem szokott mindenféle ok nélkül októberben felállni a székéből. Ha van pozitívum ebben az egészben – és én próbálom ezt belelátni -, az az, hogy bár annyira bátor nem volt az államtitkár asszony, hogy nyíltan felvállalja lemondásának okait, azért szorult bele mégiscsak valami szakma iránti elkötelezettség. Szerintem is sokkal menőbb dolog gyermekgyógyászattal foglalkozni, mint egy alufóliasisakkal közlekedő miniszter politikai ámokfutásának járulékos áldozataként szakmailag lenullázódni. A magyar egészségügyi rendszer pedig a lehető legjobb kezekben van, ehhez eddig sem fért kétség." (SE)
Vigyázz fideszeském, irónia!
2018. szeptember 27. | 10:23
#2039
2018. szeptember 20. | 20:06
előzmény: #2035  euler
#2038

az ALDE videójának teljes szövege magyarul, kommentár nélkül:
https://hu.euronews.com/2018/09/20/rajzfilm-a-magyarorszagi-korrupciorol
(néhány a Parlamentben ülő un. ellenzéki párthoz köthető portál nagy örömködve már megosztotta. Eszükbe se jutott, hogy esetleg feliratozzák, az meg pláne, hogy akár ők is megcsinálhatták volna...)


2018. szeptember 20. | 17:42
#2037
Ma munkaalapu tarsadalom van.
Aki sokat dolgozik pl Bango Margit rs a vizipolos es kajakos az gazdag lesz.
2018. szeptember 20. | 17:33
előzmény: #2034  euler
#2036
Független ügyész már csak a mesében, a mesétekben. Mert mesélni azt megtanultak a spinózaklubban. De abból még 4 évig nem lehet megélni. Meg az éhséget sem csillapíthatja. Éhes a "banda",  a hatalomra?
2018. szeptember 20. | 17:27
előzmény: #2034  euler
#2035
2018. szeptember 20. | 12:27
#2034

"A második világháborúban megsemmisített Ausztria felemelkedését szolgáló amerikai Marshall-segély mai árakon számolva csak 6 ezer milliárd volt. Ebből egy egész ország eljutott a jólétbe.  Mi ennek a duplájából csak egy szűk réteg, elsősorban a miniszterelnök környezetének, továbbá a Fidesz környezetének gazdagodását tapasztaljuk!
.
"A tét rendkívül nagy, a siker évtizedekre meghatározhatja a haza sorsát! Ezek nem nagy szavak, hiszen ha nem csatlakozunk, elapadhat az uniós pénz, ha pedig nem jön a pénz, a kormánynak nem lesz érdeke az EU-ban maradás. Rendkívül nagy káoszt tud rövid távon is okozni, ha felfüggesztik a kifizetéseket, ahogy azt ma is érzékeljük
.
”Orbán Viktornak van félnivalója. Elég, ha csak a Tiborcz-ügyet nézzük, ha azt valóban független ügyész vizsgálná, akkor elég gyorsan eljutna a miniszterelnökhöz. Először Lázár János bűnössége merülne fel, aztán persze kérdés, hogy Lázár magát védené, vagy a kormányfőt. Orbánnak tehát minden oka megvan a félelemre.
.
”...az unió 28 állama közül 22 már csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Legutóbb Hollandia és Málta, pedig korábban ők is ellenezték a belépést. (...) Mi azért sem veszítjük el a szuverenitást, hiszen az ügyeinkben magyar ügyészek nyomoznának – igaz, a nyomozást európai ügyészek felügyelnék – a és magyar bíróság hozná meg a döntést. “
- Hadházy Ákos -
2018. szeptember 14. | 18:23
#2032
"Debrecenben elit iskola épül, méghozzá nem is akármilyen. Az intézmény ugyanis közpénzből – 3,3 milliárd forintból – fog felépülni, hogy aztán milliomos családok csemetéinek biztosítsa a legkiválóbb körülményeket a tanuláshoz. Hogy ez felháborító? Az bizony. Akinek volt pofája ahhoz, hogy az adófizetők pénzéből egy olyan magániskolát húzzon fel, aminek éves tandíja többe kerül, mint amennyit egy átlagkeresettel rendelkező felnőtt közel 2 év alatt megkeres, az elmehet a bús picsába. A gond nem azzal van, hogy vannak elit iskolák, mert legyenek. Aki megteheti, hogy oda íratja be gyermekét, annak legyen erre lehetősége. Az viszont, hogy egy ilyen iskola közpénzből épüljön meg, felettébb felháborító és elfogadhatatlan." (Lázár Gergő, K. SZ )
2018. szeptember 10. | 08:45
előzmény: #2028  euler
#2031
2018. szeptember 07. | 16:19
#2030
15:30 és 15:41 ! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kettő között vajon mi az összefüggés. Halkan kérdezem, hogy pl. Tarsoly úrék esetében mikor lesz valami ítéletféle! (De fektessen be a magyar a tolvajokba, ugye?)
2018. augusztus 29. | 07:27
előzmény: #2025  Vazsmegyei
#2027
Ezek szerint nem eszel virslit, szalámit, felvágottat, disznósajtot... :)
2018. augusztus 29. | 07:14
#2026

Csaknem a teljes menedzsment távozott,
egy cég nem jön ki a könyvvizsgálójával, majd talál egy másikat, amelyik már aláírja a beszámolót
https://index.hu/gazdasag/2018/08/29/auditorbalhe_utan_tavozott_az_mvm_felso_vezetese/
2018. augusztus 27. | 08:02
előzmény: #2022  Törölt felhasználó
#2025
Még mindig jobb az a savanyú narancs, mint a műbeles GMO-s kaja!
2018. augusztus 27. | 07:59
előzmény: #2023  Törölt felhasználó
#2024
A szárszói köztévé szerint is!
Törölt felhasználó
2018. augusztus 24. | 16:03
#2022
Külföldön dolgozó magyarok itthon nyaralnak 2. Mindenki az itthoni gyümölcsökért és ételekért rajong, szépek a balatoni strandok, de többen beszélnek mindennapi parasztságról, lehúzásról vagy magas árakról.
.
https://index.hu/kulfold/szevasztok/2018/08/24/kulfoldi_magyarok_magyarorszag_vendeglatas_szolgaltatas_hivatal_arak_nyaralas_gasztronomia_gyumolcs/
.
Aki a szájára veszi a külföldön dolgozókat, az abba gondoljon bele, hogy mi egy másik kultúrában élünk, és hazajövet a változások nekünk szemet szúrnak! Nem elszálltunk, nem felejtettük el, hogy magyarok vagyunk! De a váltás nem zökkenőmentes, ezt csak az tudja, aki már átment hasonlón! Nem kell ennyire lenézni azt, aki külföldön helyezkedett el!
Törölt felhasználó
2018. augusztus 09. | 15:31
előzmény: #2019  Törölt felhasználó
#2020
Jesszus! :DDDD
Ez jó!!!
Törölt felhasználó
2018. augusztus 09. | 15:27
#2019
Törölt felhasználó
2018. augusztus 06. | 10:44
#2018

A települési közigazgatásban dolgozók bérét 2010 óta befagyasztották, miközben a kormányhivatalokban tavaly is emelkedett a fizetés, ugyanazzal a végzettséggel és beosztással az utóbbi helyen 50 százalékkal több pénzt vihet haza egy szakember.Egy államigazgatási főiskolával harminc éve szabolcsi szülőfalujában dolgozó ügyintézőelmondta: bruttó 280 ezer forintot keres, ha ugyanezt a munkát a kormányhivatalban végezné akkor 120-150 ezer forinttal kapna többet. Azért marad mégis, mert családjáról, helyben élő idős szüleiről gondoskodik, ráadásul a városban kapható magasabb bér jelentős részét albérletre kellene fordítania.A kilencezer fős Hajdúdorogon két éve 30 százalékkal emelték meg a hivatali dolgozók bérét, máskülönben nemigen tudtak volna lépést tartani akár csak a közalkalmazottak fizetésével. - Előállt az a helyzet, hogy egy óvónő majdnem többet keresett, mint a város jegyzője, és ezen muszáj volt változtatni - mondta Csige Tamás, a város polgármestere.Az a baj, hogy az illetékesek nem veszik észre, hogy a kisebb falvakban már csak a hivatal maradt, mint a helyi értelmiség gyűjtőhelye - mondta egy másik falu polgármestere. Megszűntek az iskolák, bezártak a könyvtárak, nincs orvos. Ha záros határidőn belül nem változik a helyzet a körjegyzőségeken, elmennek a szakemberek, akiket nem lehet közmunkásokkal helyettesíteni, és akkor tényleg le lehet kapcsolni a villanyt: a vidéki-kisfalusi Magyarországnak befellegzett.
2018. augusztus 06. | 08:48
előzmény: #2016  Törölt felhasználó
#2017
A képpel tényleg nincs semmi elképesztő! De a magyarázatával már van! 
2018. augusztus 05. | 20:15
előzmény: #2014  euler
#2015

Valami ilyesfélére gondoltam:
"Hogyan lehet mindannak a tudatában, ami a magánnyugdíjpénztári vagyon lenyúlásától Mészáros Lőrinc megmilliárdosodásáig történt, majdnem egyszerre Fidesz-közelinek és Fidesz-kritikusnak lenni? Milyen tisztesség az, ami aszerint szerveződik, hogy ki a munkáltató, a finanszírozó, a megrendelő?"
Bővebben: https://kolozsvaros.com/2018/08/05/milyen-tisztesseg/
2018. augusztus 03. | 21:06
előzmény: #2013  Törölt felhasználó
#2014
Török Gábor hű maradt önmagához egyrészt, másrészt nem csodálkoznék ha hamarosan valami "udvari elemző" féle lenne.
Törölt felhasználó
2018. augusztus 03. | 17:22
előzmény: #2012  _Sigorszky
#2013
2018. augusztus 03. | 17:14
#2012

Ezt az EU-t kell annyira ütni-vágni?  
 https://g7.24.hu/piac/20180803/kiszamoltak-mi-lenne-velunk-az-eu-nelkul-es-az-eredmeny-elborzaszto/
Törölt felhasználó
2018. július 31. | 10:01
#2011
Nem áll jól Magyarország abban a nemzetközi összehasonlításban, amelyben az egyes tagállamok ledolgozott munkaóráit vetették össze. A jelentés szerint a vizsgált országok között hazánk a 17. helyen végzett – ha azonban a ledolgozott órák után járó fizetést is hozzávesszük, Magyarország még hátrébb kerül a sorban – számolt be az RTL Klub híradója.A lista élén Svájc és Luxemburg áll, de a környező országokban is 10 százalékkal többet keresnek a dolgozók. A csatornának Molnár László, a GKI gazdaságkutató vezérigazgatója azt mondta: hiába ígéri a kormányzat, hogy emeli a béreket, azok összege így is alacsonyabb bázisról indul, mint több más európai országban. Ráadásul a munkakörülmények is rosszabbak, ezzel Magyarország már biztosan a sereghajtók közé kerül a listán.
Törölt felhasználó
2018. július 18. | 09:35
#2010
Hamarosan nyit a NER-diszkó
Marginális ügynek tűnhet, hogy folytatódik az izmozás a néhány ezer ember által látogatott réteg-szórakozóhelyek bezárására, de pont emiatt érdekes a téma.
Ha valaki még emlékszik, akkor a Fidesz-éra kezdetéig izgalmas alteros kocsmavilág működött Pesten: Tűzraktér, Mumus, Szóda-kert, Sirály, és még csomó hülye név. Amely helyeken nyilván a nem annyira diktatúrarajongó közönség gyűlt össze.
.
Mostanra viszont a pesti szórakozóhely-világ nagyjából olyan, mint a lappiac, hogy van még 2-3 hely a nem NER-kompatibilis arcoknak, de a Fidesz és holdudvara amúgy már mindent kontrollál. 
.
Ami azért nem magyarázható azzal, hogy a nem fideszes kocsmárosok hirtelen elfelejtettek vállalkozni. Szabálytalanságok nyilván vannak, mint ahogy a kampányfinanszírozásnál is voltak, de a hatóság történetesen csak az ellenzéki pártoknál ellenőrzött és bírságolt.
.
Így nézve pedig már riasztó, hogy még egy ennyire pimf kis közegre is rászáll a politika, vélhetően azért, hogy felszámoljon minden helyet, ahol az ellenségnek tekintett réteg találkozhat, beszélgethet, és eszmét cserélhet.
Nem lepődnék meg, ha két éven belül az összes ilyen alteros kocsmát elkezdenék hatóságilag nyomasztani, és amelyiket lehet, bezáratnák. Ennek egyébként lesz egy pozitív hozadéka is, mert addig viszont politikai tettnek számít majd nem fideszes helyeken sörözni.
Törölt felhasználó
2018. június 05. | 17:24
#2009
AZ Y GENERÁCIÓ VÉDELMÉBEN – OLVASÓI LEVÉL
Érdekes kérdést feszeget Bankár írása két generáció eltérő hozzáállásáról, világnézetéről. A generációs ellentétek téma azért is rendkívül fontos, mert a jövő gazdasági sikerei is jó részben attól függhetnek, hogy mennyire tud ez a két generáció együtt dolgozni és mennyire sikeresen tudja egyszer majd az új generáció a régi helyét átvenni.
Minden generáció világnézetére nagy hatással van, amit felnőve és utána pályakezdőként lát. Minden generáció kicsit lázadóan áll hozzá ahhoz, amit fiatalon lát és szeretné kicsit jobbá illetve maga számára otthonosabbá tenni a világot.
A mi világnézetünkre is talán az volt a legnagyobb hatással, amit felnőve és utána pályakezdőként láttunk. És ez sajnos sokszor nem túl hízelgő az előző generáció(k)ra nézve.
Mi azt láttuk, hogy a rendszerváltás utáni vadkapitalizmus nem csak rengeteg embert tönkretett és nyomorba taszított, hanem sokszor még egy jobb élet reményét is elvette. Ugyanakkor megjelent egy új réteg. A rendszerváltás után a kelet-európai „vadkapitalizmusban” megnyílt az út azon kevesek számára, akikben megvolt az „entrepreneurship” csírája. Ahogy Bankár is írja, ezek az emberek nyilván igazi opportunisták voltak a vadkapitalizmushoz igazított piacgazdálkodási gondolkodással. Szüleink által hozzánk is eljutott, hogy jellemző volt az elképesztő hozzáállás az adófizetéshez, a munkaerő harmadik világra emlékeztető kihasználása, erőből való agresszív tárgyalás a munkavállalókkal és sokszor még az üzleti partnerekkel is (win-win helyzetek lebecsülése). Igazi vadnyugat! Ami még nagyon fontos szerintem: sokan, akik később lettek sikeresek – vagyis az X generáció többsége is (az 1960-1980 közötti születésűek) – ebben a vadkapitalizmusban szocializálódott.
http://alapblog.hu/az-y-generacio-vedelmeben-olvasoi-level/
2018. május 02. | 15:47
előzmény: törölt hozzászólás
#2008
Nem az lenne a kívánatos, hogy a képzett munkaerő ne vándoroljon el az országból? Vagy csak azért küldenél el  valakit ilyen buzgón, mert nem ért egyet a pártod és kormányod ún. politikájával?
2018. május 02. | 14:12
Törölt hozzászólás!
#2007
2018. május 02. | 14:10
#2006

http://pestibulvar.hu/2018/05/02/na-ez-aztan-arcpirito-apropenznek-nevezte-felesege-3-millios-fizeteset-a-fideszes-politikus/
Ez is arcpirító, de a fejlécben az a sok börtöntöltelék pofa egyenesen vérlázító...
2018. április 30. | 06:53
előzmény: #1995  pampa
#2005
Nálatok sikeres az orbáni agymosás, amúgy meg a barátod engedi be a migránsokat tömegesen!
2018. április 28. | 18:07
Törölt hozzászólás!
#2003
2018. április 28. | 12:26
előzmény: #1997  pampa
#2002
Ugye nem gondolod komolyan ,hogy a remek magyar bérért mondjuk 90000ft.-ért tolongani fognak tömegesen a migránsok????  (vagy szoc segélyéért 26500ft)
Amikor tölünk nyugatra a segély kb 300.000ft ki a f... marad itt vagy jön ide???
Hisz minimum5-600000 magyar ment el az utóbbi néhány évbe....(bánom  én is ,hogy a rendszer váltás után nem mentem el...Mert reménykedtem,hogy korrekt vezetöink lesznek
Nem Kurcsány,Orbány ,Lázár...
Ugye nem gondolod komolyan????
2018. április 28. | 10:57
előzmény: #1999  pampa
#2001
Ha beindul a honfoglalás új kora, tudod mit véd meg orbánc?! Viszont az eu helyileg akarta megoldani, orbáncod leszavazta, nem is értem, hogy tud egy ekkora ország megvétozni valamit, illetve tudom, liberalizmus. Amúgy mit is támogat orbánc, bevándorlást, tehát a tudatod ellenére mást támogatatsz! Nagyon egyszerűen átbasz benneteket a fidesz vagyis orbánc!
Törölt felhasználó
2018. április 28. | 10:49
előzmény: #1997  pampa
#2000
És felsoroltad a migrációt legintenzívebben végrehajtó országokat... Ha a hüleség fájna, mondanám, de ez a szint tényleg fáj...
2018. április 28. | 10:48
előzmény: #1998  capaeledel
#1999
Ez csak az EU vezetésén múlik!
Meg lehet védeni a határokat, csak szándék kérdése!
.
"néhányan közülük megpróbáltak betörni Izrael területére. A hadsereg szerint a katonák szabályszerűen jártak el, amikor meghiúsították a nem engedélyezett határátlépést. A védelmi erők korábban leszögezték: csak indokolt esetben, többszöri figyelmeztetés után vetnek be éles lőszert, és akkor is lábra céloznak."
.
Az EU vezetése jelenleg a bevándorlás pártján és nem a határvédelem  oldalán áll.
Így csak a tagállamok tudják védeni a saját határukat.
2018. április 28. | 10:41
előzmény: #1997  pampa
#1998
Véleményed szerint az Unió megúszhatja a jelenlegi helyzetet valamilyen migráció nélkül?
2018. április 28. | 10:28
előzmény: #1996  capaeledel
#1997
Hogy ki megy szemben a sztrádán...majd az idő eldönti!
.
"Azt akarják elérni, hogy hazatérhessenek azoknak a palesztinoknak a leszármazottai, akiknek el kellett menekülniük otthonukból Izrael létrejötte, 1948 után. A brit hírügynökség szerint Izrael ezt nem akarja, mert attól tart, hogy a zsidósága kisebbségbe szorulna az országban."
.
Izrael, Japán,Kína,Új-Zéland, Ausztrália, Szaud-Arábia,Dubai, stb..... velünk megegyező irányba halad....
Bezárta határát a TÖMEGES migráció előtt!
.
Melyik a jó irány? Melyik a jó megoldás?
Az idő azt is eldönti!
Nekem az amit a kormány képvisel.
2018. április 28. | 10:14
előzmény: #1995  pampa
#1996
"Phylaxa,Dénes,Péter, Vazsmegyei, stb.  értik az első perctől kezdve, ellenben én azt nem értem, hogy itt magasan képzett emberek szoktak írni és egy részük még mindig nem érti, hogy miről szól ez a vita Brüsszel és Magyarország között!"
Én pedig azt nem értem, hogy az összes Uniós ország megérti, egyedül Magyarország nem.
Biztos vagy benne hogy a Ti megoldásotok a jobb megoldás?
Ha "mindenki hülye" rajtatok kívül, akkor nem lehet hogy nektek is újra kellene gondolni a dolgokat?
2018. április 28. | 10:09
előzmény: #1993  capaeledel
#1995
Igen.
Most is létezik ahogyan régen is volt rá lehetőség!
.
TAGÁLLAMI hatáskörben!
.
Az EU ezt szeretné KÖZPONTI hatáskörbe vonni!
.
kb. 3 éve ezen dolgoznak, keresik azt a módot,hogyan lehetne ezt elvonni a tagállamoktól és Brüsszel hatáskörébe utalni.
.
Phylaxa,Dénes,Péter, Vazsmegyei, stb.  értik az első perctől kezdve, ellenben én azt nem értem, hogy itt magasan képzett emberek szoktak írni és egy részük még mindig nem érti, hogy miről szól ez a vita Brüsszel és Magyarország között!
2018. április 28. | 09:53
előzmény: #1993  capaeledel
#1994
Persze de ehhez kéne az EU afrikai bővitése.
2018. április 28. | 09:41
előzmény: #1992  pampa
#1993
"LEHETŐVÉ TESSZÜK A LEGÁLIS MIGRÁCIÓT!"
Ugye tudod mi az a legális migráció?
Most is van minden tagállamban.
2018. április 28. | 09:38
előzmény: #1989  Törölt felhasználó
#1992
Magyarország egyedüliként szavazta le az EU-ban az illegális migráció megakadályozását. (Európa-Afrika megállapodás)"
.
.
Némi csúsztatással.....
A megállapodásban az is szerepelt, hogy azok számára akik Európában képzelik el a jövőjüket 
.
LEHETŐVÉ TESSZÜK A LEGÁLIS MIGRÁCIÓT!
.
Amennyiben ez a megállapodás megszületik már csak egy szokásos EU magyarázat kell mögé, hogy minden TAGÁLLAM elfogadta a LEGÁLIS migrációt amit az EU egy illetékes szerve fog koordinálni .
Azután egy két jogszabály módosítás és máris megvan a kerete a 
.
LEGÁLIS MIGRÁNSOK  szétosztásának a tagállamok között!
.
.
Tényleg alá kellett volna írnunk ezt a megállapodást?
2018. április 28. | 09:26
előzmény: #1990  Törölt felhasználó
#1991
A fontos az, hogy csapataink állandó harcban állnak!
Törölt felhasználó
2018. április 28. | 07:59
előzmény: #1989  Törölt felhasználó
#1990
Megbombáztuk a saját állásainkat.
Törölt felhasználó
2018. április 28. | 00:41
előzmény: #1988  _Sigorszky
#1989
Meg is volt a válaszcsapás:
Magyarország egyedüliként szavazta le az EU-ban az illegális migráció megakadályozását.
(Európa-Afrika megállapodás)
 
Kellenek a fidesznek a migránsok a gyűlölet fenntartásához?
2018. április 27. | 23:46
#1988

https://alfahir.hu/2018/04/26/brusszel_judith_sargentini_szijjarto_peter_libe_europai_unio_jelentes
eJ, EZ A bRÜSSZEL, MÁR MEGINT BSZAKODIK VELÜNK, NÉPNEMZETI FIDESZMAGYAROKKAL
Törölt felhasználó
2018. április 27. | 23:44
előzmény: #1985  _Sigorszky
#1987
Az emberölések 100%-a pedig megelőzhető a Tízparancsolat 10%-ával.
(by Ceglédi Zoltán)
2018. április 27. | 23:36
Törölt hozzászólás!
#1986
2018. április 27. | 23:33
#1985
Ha mostantól Magyarországon a tízparancsolat lesz a gyógyszer, akkor TB járulék helyett elég lesz pár imát küldeni levélben?
Törölt felhasználó
2018. április 27. | 08:33
#1984
Az RTL Klubon futó Fókusz mai műsorából derült ki, hogy Fekete Pákó újabban szakácsnak tanul, nem mellesleg pedig összejött egy vidéki tanárnővel, barátnőjét pedig lekísérte falujába, aholrendőrt hívtak Fekete Pákóra, mert migránsnak nézték.Fekete Pákó barátnőjéről mindössze annyit sikerült megtudni, hogy Gyöngyinek hívják, illetve hogy egy Makó környéki faluban él – itt hívták rá a rendőrséget Fekete Pákóra, aki a következőképp idézte fel a történteket a műsorban:Pont oda értünk, kinyitottuk a bejárati ajtót és egyszer csak jött két rendőr, mert a szomszédok bejelentették a rendőröknek, hogy abban a kis faluban ott volt egy fekete csávó, egy migráns. Odaadtam a papírjaimat és mondták, hogy te nem te vagy a Pákó? De én vagyok, biztos úr. Neked nem is kellett volna igazolnod. Egyből odajött a bejelentő asszony és mondta, elnézést kérek én nem tudtam, hogy te vagy a Pákó. Mondom asszonyom, most elnézem, de kellemetlen volt.
Törölt felhasználó
2018. április 23. | 15:13
#1983
István mozdonyvezető lett Ausztriában, néha szégyelli, mennyit keres
Levél otthonra rovatunkban most egy mozdonyvezető írását olvashatják. István itthon se keresett rosszul, de tovább akart lépni. Először is elkezdett németül tanulni, majd 2013-ban elment egy ausztriai átképzésre. Felvették. Családja 2015-ben követte, gyerekei már ott járnak iskolába. Semmiképpen nem gondoljuk kérkedésnek, amikor István azt írja: „Néha már szégyellem a havi fizetésemet, és azt várom, mikor kérik vissza legalább a felét, bérszámfejtési hibára hivatkozva.”
https://index.hu/kulfold/szevasztok/2018/04/23/ausztria_mozdonyvezeto_vasut_munkavallalas/
Törölt felhasználó
2018. április 23. | 13:07
#1982
Százmilliókat költhet el Békésben egy lepukkant bódéba bejegyzett alapítvány
Alig egy hónapon belül 13 közbeszerzést bonyolított le egy Békés megyei alapítvány, amelyet éveken át Simonka György fideszes parlamenti képviselő rokonai és barátai vezettek. Korábban is százmilliókról döntött, most is ebben a nagyságrendben fog, székhelye mégis egy lerobbant és elhagyottnak tűnő bódé.
„Erre csak annyit tudok válaszolni, hogy itt van a székhelyünk"”
2018. április 23. | 12:15
előzmény: #1975  Törölt felhasználó
#1980

Már annak sem tudsz örülni, hogy a soros mindenkit megvehet a tengersok alapítványa pénzeivel? Okosegyeteme  van! Ott égetik le a jövő befektetőit és politikusait!
-
 A soros egy korrupt rendszert működtet a pénzével! soros egy korrupt, még a saját pénzét is alapítványokba lopja!
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2018. április 19. | 18:14
#1976
Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a RENDSZER (Fidesz-magyarul: Magyarország) ellenségeiként vagyunk listázva.Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy ember, aki rendszeres juttatást eddig kizárólag a Fidesztől kapott (amikor 2011 előtt még hitt abban, hogy a Fidesz nyolc év csapnivaló baloldali-liberális kormányzás után végre jó irányba fogja vinni az országot) ma Soros-zsoldos, aki Magyarország ellen áskálódik - holott csak véleménye van, ami történetesen ugyanaz, mint 2011 előtt, és ugyanúgy csak egy értelmes országért szeretne dolgozni, mint akkor.Bizonyára akadnak páran a Fideszben, akik még emlékeznek például arra, hogy 2012-ben, amikor a Jobbik listázott, még együtt tüntetett Rogán Antal Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal a fasiszta tempó ellen. Ma vajon tükörbe tudnak nézni, amikor nem csak saját egykori önmagukat köpik szembe, de olyan embereket is, akik egykor őszinte szívvel hittek benne, hogy ők majd mások lesznek, mint az elődjeik?Álmatlan éjszakáim mindenesetre nem lesznek emiatt.Nem olyan fából faragtak engem, akit ilyen pitiáner hülyeséggel be lehet ijeszteni, folytatom a harcot egy értelmesebb, őszintébb és racionálisabb közéletért.Erre szeretnék buzdítani mindenkit, az ugyanis nem demokrácia, ahol embereknek le kell hajtaniuk a fejüket csak azért, mert saját meggyőződésük van, és az nem egyezik a hatalmon levőkével. Győzni csak akkor fogunk tudni, ha kiállunk az értékeink mellett, és nem félünk hallatni a hangunkat.Gondoljunk csak arra, hogy a középkor végén a világot pusztító háborúkba sodró vallásközpontú világot is legyőzte a felvilágosodás, és győzedelmeskedett az egyesült Európa a XX. század elejét lángba borító ordas eszmék felett is.Egyszer majd talán eljön az idő, amikor a racionalitás is legyőzi a populizmust, és eljő a modernkori felvilágosodás korszaka.Cudar a helyzet, de még mindig hiszek abban, hogy nem teljesen reménytelen.István Király intelmével zárnám soraimat, bár én személy szerint nem hiszek ilyesmiben, de ha a Fideszes "királyok" komolyan gondolják kereszténységüket, és ezt nem csak üres politikai lózungként használják, akkor nekik illene megfogadni: "Az erények mértéke teszi teljessé a királyok koronáját, és a parancsok közt a tizedik. Mert az erények ura a Királyok Királya, miként égi serege áll kereken tíz karból, úgy életed vitele kerekedjék ki tíz parancsból. Kell, hogy a királyt kegyesség s irgalmasság díszítse, de a többi erény is hassa át és ékesítse. Mert ha a királyt istentelenség és kegyetlenség szennyezi, hiába tart igényt a király névre, zsarnoknak kell nevezni." Frissítés: Köszönöm, MTI, hogy tisztességesen lehoztátok, legalább a befizetett adómból végre valami hasznosat is csináltatok. :D :D :Dhttp://os.mti.hu/hirek/135869/tomanovics_gergely_kozlemenye-1_reszhttp://os.mti.hu/hirek/135870/tomanovics_gergely_kozlemenye-2_resz
Törölt felhasználó
2018. április 18. | 08:43
#1974
Kedden jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Németh Szilárd ellen, ezért a Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie az intézetet, amiről korábban egy interjúban azt hazudta, hogy  a közhasznúsági jelentésünkben meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól. A nyilvános megkövetésen túl sérelemdíjat is fizetnie kell.
.
Az EKINT szerint ez súlyos vád, mivel a Németh Szilárd szavainak bármi köze is lett volna a valósághoz, azt jelentette volna, hogy meghamisították a közhasznúsági jelentésüket. Ráadásul a Fidesz alelnöke minderre még azzal is rátett egy lapáttal, hogy állítása szerint mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak.
.
Az intézet szerint Németh Szilárd híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorizmussal gyanúsított személyeket szabad lehallgatni. Szél Bernadett, a bizottság tagja korábban sajtótájékoztatón közölte, hogy a bizottság jegyzőkönyveinek tanúsága szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett.  
.
A hamis állítások miatt indított pert az EKINT tavaly decemberben első fokon megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken, mivel Németh Szilárd nem tudta bizonyítani az intézet jó hírnevét sértő állításait.
2018. április 18. | 08:39
Törölt hozzászólás!
#1973
2018. április 18. | 08:32
#1972
A másvilágon beszélget Nagy Sándor, Julius Caesar és Napóleon.
Nagy Sándor felsóhajt:
- Tudjátok, ha nekem olyan tankjaim lettek volna, mint a szovjeteknek, bizony meghódíthattam volna Indiát is!
Mire Julius Caesar:
- Tudjátok, ha nekem olyan repülőgépeim lettek volna, mint a szovjeteknek, meghódítottam volna egész Európát és Perzsiát is!
Mire egy rövid szünet után Napóleon:
- ha nekem olyan sajtóm lehetett volna mint Orbánnak, a mai napig nem tudná senki, hogy vesztettem Waterloonál!
2018. április 18. | 07:49
előzmény: #1969  capaeledel
#1970
Miért mit lopott a fekete?
2018. április 18. | 07:39
előzmény: #1968  Karvalytokes
#1969
Ugye tudod, hogy bűncselekményről volt szó? Tudtommal el is ítélték a tettest.
Magyarország miniszterelnöke, véleményem szerint, nem érhet egyet bűncselekmény elkövetésével.
A következményeit folyamatosan láthatod (ha hajlandó vagy észrevenni)
2018. április 18. | 07:33
előzmény: #1966  capaeledel
#1968
Miért nem szabad kifejezni?
2018. április 18. | 07:32
előzmény: #1965  Vazsmegyei
#1967
Bizony.Elgondolkodtam  hogy vajon Csepregi akkor is közbelépett volna -e ha mondjuk három cigány inzultál egy idős embert.Kétlem, hisz annak nincs hirértéke....
2018. április 17. | 23:34
előzmény: #1965  Vazsmegyei
#1966
Ugye emlékszel még erre? :
.
„Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”
.
Orbán Viktor
2018. április 17. | 21:39
előzmény: #1964  Törölt felhasználó
#1965
Remélem mindenki egyedi esetet lát az ilyen megnyilvánulásban! Valakiknek viszont nagyon fontos, hogy országos hírt kreáljanak az ilyen egyoldalúan leírt esetből!
Törölt felhasználó
2018. április 17. | 18:59
#1964
Lekiabálták, majd "mocskos niggernek" neveztek egy tizenéves fekete kislányt egy budapesti buszon
Az esetnek szemtanúja volt Csepregi János író, aki megpróbálta leállítani a kislánnyal ordibáló, a vonatkozó Facebook-poszt szerint középkorú nőt, de erre "mocskos hazaárulónak" nevezték őt, és hogy nem igazi honvéd, mert nincs esze, hogy "megállítsa az ilyeneket".
..
A migránsokkal riogató kormányzati propaganda egy újabb hatásának lehettek szemtanúi a 182-es busszal utazók a minap, amikor egy középkorú nő váratlanul kötekedni kezdett egy szintén a járművön utazó 14-15 éves fekete lánnyal hétfő este.
Az esetről Csepregi János író számolt be a Facebook-oldalán, aki maga is fültanúja volt a történteknek. Csepregi az egészről azt írja, hogy "félelmetes keserűséget" érez miatta.
Mint írta, az történt, hogy az említett középkorú nő "mocskos niggernek", majd "büdös picsának" nevezte a lányt, de Csepregi csak a legszofisztikáltabb kifejezéseket említi posztjában, mert szerinte voltak sokkal gyomorforgatóbbak is.
Az író megkísérelte leállítani a nőt, ám sikertelenül, az ugyanis Csepregit is betámadta:
Mire természetesen mocskos hazaáruló lettem, akinek lesülhet a bőr a képéről, mert nem igazi honvéd, hogy inkább arra lenne eszem, hogy megállítsam az ilyeneket, minthogy védelmezzem a niggereket
– írta az eset nyomán.
A történet úgy ért véget, hogy a lány egy megállóval előbb leszállt a buszról, de az ordibáló nő maradt, a beszámoló szerint a Tinódi utcáig szidta Csepregit, "majd búcsúzóul még megemlítette, hogy szálljak le vele, odalent lejátszhatjuk. Még a nyitott ajtón kívülről is fenyegetőzött. Aztán bezárultak az ajtók. És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább."
Csepregi zárásként megemlítette, hogy reméli, hogy a lány "arra is emlékszik majd, hogy volt valaki, aki szólt, hogy ezt így nem lehet".
Törölt felhasználó
2018. április 12. | 21:25
előzmény: #1953  Simeone
#1962
"Vagy a luxemburgi liberálnáci külügyminiszter nyilatkozata,aki rákos daganathoz hasonlította a Fideszt az EU-ban.
.
Ezek után a ballibek milyen gyűlöletkeltésről beszélnek? Elképesztő kettős mércét alkalmaznak állandóan."
.
Ők is gyűlöletkeltő ballibek?
.
"Kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból"
http://mandiner.ro/cikk/20180411_kizarnak_a_fideszt_az_europai_neppartbol
2018. április 12. | 21:08
előzmény: #1960  signal2
#1961
Ez most egyedi eset, vagy általánosítani is szeretnéd? 
-
Nagyon valószínű, hogy egy ilyen listát nem a CEU-n végzettek, vagy az ott oktatók állítottak ki magukról!. Aki viszont mazsolázott a több ezer végzettből vagy oktatóból annak volt terve a listával! Nem látni tablókat a a CEUn végzettekről, nem látni sehol éves diplomakiosztót! Ezek csak úgy megtörténnek, vagy van valahol érdemi feljegyzés róluk?  Hivatkoznak több tízezer "hallgatóra", de ebből mennyi a diplomások száma? Hogyan ellenőrzik a diploma eredetijét és hol "kell" elfogadni az ilyen CEUs diplomát?  stb!

Topik gazda

zugnezeg
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE