Törölt felhasználó
2016. július 05. | 14:18
#1

Ez is Magyarország...  

A lónak a bizonyos alkatrészét a fidesz szájába (már ha ez nem volna képzavar) !
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 01. | 11:33
#2067
A legnagyobb német szakszervezet, a fémipari dolgozókat tömörítő IG Metall ügyvezető elnökségi tagja, Wolfgang Lemb szerint Magyarországon túl alacsonyak a bérek a megélhetési költségekhez képest. Rajtunk kívül Kelet-Európában sem jellemző a hosszabb munkaidő engedélyezése, Németországban pedig egyre többen választják a pénz helyett a több szabadidőt.
https://index.hu/gazdasag/2019/01/31/magyarorszag_a_nemet_cegek_tesztlaborjava_valt/
január 31. | 08:23
#2066
Elmentünk a falig. Az utóbbi napokban rendkívül sűrűn tárgyaltunk a munkaadóval, és látszott, hogy ennél többet nem tudunk most elérni. A dolgozók is jelezték már, hogy elfáradtak, a sztrájkbizottság ezért a szerdai ajánlatnál úgy döntött: itt kell megállni- fogalmazott a szakszervezeti vezető, aki szerint, hogy az elmúlt napokat csodaként élték meg.
,
Sok félelem volt bennünk, mert előttünk ilyet senki nem csinált Magyarországon. Egy kis 9 fős csapatként szerveztük meg a sztrájkot, de a dolgozók végig mögöttünk álltak. Óriási támogatás volt mögöttünk, felemelő érzés volt- fejtette ki Csalogány, aki szerint a legfontosabb a 18%-os, de legalább 75 ezer forintos alapbéremelés és ez utóbbi az alacsonyabb bérű dolgozók miatt volt fontos. Azt is elárulta, hogy a német kollégák is gratuláltak a szakszervezet teljesítményéhez, és üzenték: "a győriek most kivívták maguknak a tiszteletet".
,
Szimacsek Tibor, az AHFSZ elnökségi tagja az MTI-nek elmondta, elégedett a megállapodással. A dolgozók összefogtak a sztrájk alatt, és kitartottak a szakszervezet mellett, a sztrájkban részt vevők kezdeti 4000-4500 fős létszáma hétfőn ötezerre emelkedett - tette hozzá. 
január 31. | 07:55
#2065

"Rongyokkal, kartondobozokkal, műanyag palackokkal, adománycsomagokból származó cipőkkel, ruhákkal, gumidarabokkal fűtenek az ország legszegényebb falvaiban.
... nem számít a holnap: amit ma eladhatnak, azt eladják.
... a szociális tűzifát a fideszes polgármester húga vásárolja fel,"
https://nepszava.hu/3023604_ahol-meg-a-meleget-is-aruba-bocsatjak-a-szocialis-tuzifat-a-fideszes-polgarmester-huga-vasarolja-fel
január 31. | 00:22
Törölt hozzászólás!
#2064
január 30. | 18:00
#2063
Német szakszervezeti vezetők is segítették tudásukkal az Audi győri gyár érdekvédőit – olvasható az e heti HVG-ben. Európa egyik legnagyobb szakszervezeti szövetsége, az IG Metall 2016-ban egy nonprofit vállalkozást is alapított hazai partnerével együttműködésben Magyarországon, ennek a cégnek a székhelye Győrött van.A Vasas Szakszervezeti Szövetség három éve kezdte képezni érdekvédőit, és nem csak munkajogra: tanultak társadalomelméletet, konfliktus- és stresszkezelést, szervezet- és kampányépítést, kommunikációt. Az Audinál ugyan a szövetségtől független szakszervezet működik, de a német partnerek fortélyai nagyrészt nekik és a kecskeméti Mercedes dolgozóinak szóltak.Az IG Metall odahaza egy éve egy sztrájksorozatban kényszerítette ki az ágazatban a 4,3 százalékos béremelést és a 28 órás munkahetet. De az is érdekük a német dolgozóknak, hogy a magyarok magasabb béreket harcoljanak ki, hiszen ha itt sokkal alacsonyabb a bérköltség, akkor a gyártóknak eszük ágában sem lesz Németországban létrehozni új munkahelyeket, a magyarok viszont még nagyobb számban mennek nyugatra, konkurenciát teremtve az ottani munkásoknak. A cég egyik ügyvezető elnökségi tagja a HVG-nek elmondta: a Győrben sztrájkolóknak anyagi támogatást nem adnak, hivatalos formában még csak tanácsot sem, de a magyarok bármikor kérdezhetik őket.
január 30. | 15:33
előzmény: #2060  _Macika_
#2062
Na ez az elmúlt pár hét biztos szöget ütött a Debrecenbe készülő BMW gyár tulajainak a kis fejecskéjébe.Menjünk vagy ne menjünk?Odaadtuk már a zsét  a politikusoknak, erre mit ad az ég , észhez térnek a rabszolgák.Kíváncsi leszek mit hoz ez az egész megmozdulás.
január 30. | 15:25
előzmény: #2053  _Macika_
#2061
Az semmi hogy szidjuk őket az érthető , a kormánytagok milliárdokat keresnek , kell az elterelés.A kérdés, hogy Brüsszel miért ilyen tétlen!Ha én adnék valakinek és mindig csak fikázna , akkor csak annyit mondanék , hogy hesssss.
január 30. | 14:49
#2060
Audi Hungária Független Szakszervezet19 perce
Kedves kollégák!Fokozódott a tárgyalás, különösen kérünk bennetek, hogy tartsátok magatokat a sztrájkhoz!!! Ezt az információt mindenkinek adjátok tovább és figyeljétek az információinkat!!!!
Az AHFSZ csapata!!!
január 03. | 11:45
#2058

Egy olyan társadalomban, ahol a bérből és fizetésből élő felső tíz százaléknak annyi a jövedelme, mint az alsó kétharmadnak, ott nem arról van szó, hogy csak a düledező kunyhókban nincs az embereknek perspektívája
– mondja Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezető elemzője.
január 02. | 18:42
#2057
Betévedtem egy pampa topikba és egyet szóltam, mindjárt ki is lettem tiltva. Most meg vagyok rendülve, elpárolgott minden önbizalmam, egy szellemóriástól ilyen leckét kapni nagy szégyen. Szerencsére ez itt egy olyan topikgazda topikja, aki nem tiltja ki az igazat szólókat. Igaz, a hetet-havat összehordőkat sem, mert már e legfelsőbb poltúr őt is kitiltotta... :)
január 02. | 13:41
#2056
ecember közepén a közvélemény és a sajtó figyelme még nagyrészt a budapesti tüntetésekre irányult. Pedig karácsony előtt nem sokkal Pécsen is tartottak egy tüntetést: egy iskoláért. Hiába voltak csak néhány tucatnyian ott, mégis nagyon fontos problémára világítottak rá. Magyarországon hiába vannak tenni akaró, innovatív emberek, akik úgy viselkednek, mintha egy normális országban élnének. Pécs-Somogyon szülők és pedagógusok megpróbáltak létrehozni egy jó iskolát, ahol innovatív módszerekkel és tanulásszervezéssel együtt tanulhat roma és nem roma, szegény és jómódú gyerek. De az állami köznevelésben kialakult merev rendszer ezt nem engedte, és kicsavarta a kezükből.
https://index.hu/belfold/2019/01/02/pecs-somogy_vadgesztenye_altalanos_iskola_csovcsics_erika_tankerulet_klik_pava_peter_hatranyos_helyzetu/
2018. december 10. | 06:49
előzmény: #2051  Bekre_Pal
#2055
Szerintem is:))
2018. december 09. | 21:14
Törölt hozzászólás!
#2054
2018. december 04. | 14:28
#2052
Embertelen körülmények közt is ember. János bácsi a Stadionok metrómegállónál ül nap, mint nap Ugri-bugri nevű nyuszijával. Szállón lakik, a pénzt, amit az emberektől kap egész évben gyűjti, hogy abból év végén 350 Mikulás-csomaggal lephesse meg a szegény sorban élő gyerekeket, na meg azokat, akik oda mennek megsimogatni nyusziját. Ha arra járnak váltsanak vele legalább pár szót, ha pedig tehetik, támogassák, hogy minél több gyereket ajándékozhasson meg.
2018. december 02. | 14:25
előzmény: #2050  loliense
#2051
gyakrabban kellene írnod, ez is kurvajó lett :))
2018. december 02. | 13:55
#2050
Népnemzeti elvtársak
hát,nem sokkal jobb most nekünk?-végre elüldözte a CEU-t vezénylőtábornokelvtársunk,mivel csak azokat a feltételeket hajtották végre,amit törvényileg,előírásilag kötelezően megszabott neki,így kell ezt csinálni nereselvtársak,tessék elzavarni innen,azt aki már úgyis teljesített minden előirtat!!! nem értem,mire voltak ennyire elájulva tőle az ott végzettek,idegen országok emberei,néhány 100 ezer magyar, mitől olyan nagy dolog itt közép-ázsiai-magyarorágon megcsinálni,egy világszintű és hírű,elit egyetemet!? Mi kell hozzá összesen?-max.egy kis pénz,2-3 átlagos tanár,meg egy épület,vagy pajta, ez olyan nagy cucc,akkor bárki tud világszínvonalú egyetemet gyártani, már akinek van kedve hozzá, és egyáltalán,milyen név az már,hogy CEU?-nevetséges,nem tudtak volna neki adni, normális magyaros nevet,ha már itt akarnak tanítgatni pl.:erőspista iskola,vagy koppány nevelde? És az az épület,melyet megépítettek hozzá,beszarás, mi a népnemzetielvtársak,akárhányszor elsétálunk előtte,mellette,vagy csak hallunk róla,elszörnyülködünk hivalkodó kulturált európai látványán,ahogy ott terpeszkedik a pesti aszfaltos utcánkon,hát ami meg benne van,az maga a vicc, csomó felesleges terem,könyvtár,vagy mik,sehol egy összeszerelő üzem,vágóhíd,-pedig lenne annak is hely benne! Oszt miket tanítanak,kutatnak ott,kizárólag felesleges és nagyképű dolgokat és főleg ner idegeneknek. Össz-vissz egy rendes magyar őskeresztény ember járt oda: A kovácszoltánelvtárs,de már ő is megutálta utólag,rájött nem volt annak semmi értelme,sőt káros is vót számára! Nem tanították meg diákjaikat,még a szorzótáblára sem,egy kibaszott okj-s melegburkoló,állattakarmányozó,pedofil lelkészképző szakot sem indítottak, helyette:könyvmolyokat,kutatókat,tanárokat,tudósokat,meg mindenféle felesleges népséget neveltek egyetemükön! Most őszintén,hány nb-1-es focsista végzett ott?-megmondom,egy sem. azt biztosan tudjuk fogjuk róluk utólag,hogy titkos offshore számlákra folyt be a beszedett tandíj,abból nem építettek egy rohadt stadiont sem,még a mi népnemzetizsidóolimpiánkat sem szponzorálták,alig adóztak,szarízű és túl drága volt a kaja menzáján is.
No tehát,elmennek innen végre az elmaradott,kultúrált Bécsbe,bár még nem biztos,nincs tőlük még meg a végső bejelentés, de reménykedjünk népnemzetielvtársaim!-az okokat már legalább tutira tudjuk,mind felsoroltam.
oszt,ha van időtök és kedvetek népnemzetielvtársak, rakjátok magatokba az azovi-tegerszorosnál horgonyzó összes szovjet matróz faxát!
uff
2018. október 03. | 10:56
előzmény: #2046  _Macika_
#2047
TAVALY A TELJES NÉPESSÉG 15,9 SZÁZALÉKA, TÖBB MINT MÁSFÉL MILLIÓ EMBER ÉLT OLYAN LAKÁSBAN, AMINEK BEÁZIK A TETEJE, VAGY NEDVESEDNEK ÉS PENÉSZESEDNEK A FALAI, VAGY NINCS BENNÜK WC ÉS FÜRDŐSZOBA."
.
Ez kinek a hibája?
Kinek a kötelessége ezeket kijavítani, megépíteni?
.
Értelmetlen stat. adattal támadni, amikor az embere zöme napi szinten látja, hogy KIK azok akik ÍGY ÉLNEK!
.
Nehogy már lelkiismeret furdalásom legyen azért mert ők nem arra költenek amire én!!!!
2018. október 03. | 10:46
#2046
a folyamatos piszkálódás HELYETT! olvasni az írást!
pl
.
Szegény házakA több mint 40 oldalas jelentés több fejezeten át írja le részletesen azokat a tényezőket, amik könnyen csapdába ejtik a szegényebb családokat. Mielőtt viszont még ebbe belemennénk, nézzük meg, mi is az a lakásszegénység. Ez egy nagyon összetett fogalom, amibe beletartozhat éppúgy egy hajléktalan, vagy egy cigánytelep túlzsúfolt lakásának lakója, mint a lakását rendesen kifűteni nem tudó nyugdíjas, vagy akár az a fiatal, akiknek alig marad pénze bármi másra a lakbér és a rezsi kifizetése után.Nehéz mérni, hogy ki tartozik ebbe a kategóriába, vannak viszont olyan aspektusai, amit jól lehet mérni. Azt például tudni, hogy
.
TAVALY A TELJES NÉPESSÉG 15,9 SZÁZALÉKA, TÖBB MINT MÁSFÉL MILLIÓ EMBER ÉLT OLYAN LAKÁSBAN, AMINEK BEÁZIK A TETEJE, VAGY NEDVESEDNEK ÉS PENÉSZESEDNEK A FALAI, VAGY NINCS BENNÜK WC ÉS FÜRDŐSZOBA.
2018. október 03. | 10:41
előzmény: #2044  _Macika_
#2045
Ázsiába, közép-Amerikában, dél-Amerikában, közel-Keleten, Balkánon... stb...
2018. október 03. | 10:31
#2044
afrikában
ébresztő
2018. október 03. | 10:30
előzmény: #2042  _Macika_
#2043
Ugyan a Földön mennyi ember élhet ennél a szintnél rosszabb lakhatási körülmény között?
.
Ahogyan az is felmerül, hogy ki a felelős ezeknek az embereknek a lakhatási körülményeiért?
,
Bizony, ez egy jó kérdés.....
2018. október 03. | 10:15
#2042
MAGYARORSZÁGON 2018-BAN (ÓVATOS BECSLÉS SZERINT) 2-3 MILLIÓ EMBER ÉLHET LAKÁSSZEGÉNYSÉGBEN,
https://index.hu/gazdasag/2018/10/03/habitat_for_humanity_lakhatasi_szegenyseg/
2018. október 03. | 10:14
#2041

 "...a Nagy Anikó nevű egészségügyi államtitkár hivatalosan is lemondott megtisztelő pozíciójáról. Ezzel kapcsolatban legalább nem kell habzó szájú féknyúzozásba kezdenie a propagandának, amennyiben a Népszava korábbi értesülését maga az érintett erősítette meg az MTI-nek. Ebben persze az is hír, hogy valaki aki a Fidesz szekerét tolja, lemond a pozíciójáról ahelyett, hogy mindenáron kapaszkodna bele. Másfelől viszont több mint sokatmondó, hogy az államtitkár nem a közvetlen főnökének, doktor Káslernek, hanem Orbánnak és Ádernek nyújtotta be a lemondását. (Ha engem kérdez bárki, ez körülbelül annyit tesz, mintha nekem adta volna be, én is pont annyira értek az egészségügyhöz, mint ezek a közjogi méltatlanságok.) Ami a legfontosabb viszont – és ebből a másodikból szerintem egyenesen levezethető -, hogy ezek szerint a tízparancsolat mégsem akadályozza meg az egészségügyi ágazatban eluralkodó káoszt. SEM. Vagyis ez a sztori nem Nagy Anikóról, hanem Kásler Miklósról, az egészen kivételes polihisztorról szól, aki a hírek szerint átnyúlt államtitkára feje felett, nem tájékoztatta döntéseiről, vagy csak simán nem hozott meg bizonyos döntéseket. Nem én mondom, hanem a Népszava, hogy a miniszter úr odáig fajult, hogy miután kirúgta több fontos egészségügyi szervezet fejét (például a gyógyszerhatóságét, vagy a kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központét), azok helyére újakat nem nevezett ki. Természetesen erről a megromlott viszonyról az MTI-nek nem számolt be a távozni készülő államtitkár asszony, az, hogy szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, legjobb esetben is egy áttetsző fedősztori. Ha valakit májusban kineveznek, az nem szokott mindenféle ok nélkül októberben felállni a székéből. Ha van pozitívum ebben az egészben – és én próbálom ezt belelátni -, az az, hogy bár annyira bátor nem volt az államtitkár asszony, hogy nyíltan felvállalja lemondásának okait, azért szorult bele mégiscsak valami szakma iránti elkötelezettség. Szerintem is sokkal menőbb dolog gyermekgyógyászattal foglalkozni, mint egy alufóliasisakkal közlekedő miniszter politikai ámokfutásának járulékos áldozataként szakmailag lenullázódni. A magyar egészségügyi rendszer pedig a lehető legjobb kezekben van, ehhez eddig sem fért kétség." (SE)
Vigyázz fideszeském, irónia!
2018. szeptember 27. | 10:23
#2039
2018. szeptember 20. | 20:06
előzmény: #2035  euler
#2038

az ALDE videójának teljes szövege magyarul, kommentár nélkül:
https://hu.euronews.com/2018/09/20/rajzfilm-a-magyarorszagi-korrupciorol
(néhány a Parlamentben ülő un. ellenzéki párthoz köthető portál nagy örömködve már megosztotta. Eszükbe se jutott, hogy esetleg feliratozzák, az meg pláne, hogy akár ők is megcsinálhatták volna...)


2018. szeptember 20. | 17:42
#2037
Ma munkaalapu tarsadalom van.
Aki sokat dolgozik pl Bango Margit rs a vizipolos es kajakos az gazdag lesz.
2018. szeptember 20. | 17:33
előzmény: #2034  euler
#2036
Független ügyész már csak a mesében, a mesétekben. Mert mesélni azt megtanultak a spinózaklubban. De abból még 4 évig nem lehet megélni. Meg az éhséget sem csillapíthatja. Éhes a "banda",  a hatalomra?
2018. szeptember 20. | 17:27
előzmény: #2034  euler
#2035
2018. szeptember 20. | 12:27
#2034

"A második világháborúban megsemmisített Ausztria felemelkedését szolgáló amerikai Marshall-segély mai árakon számolva csak 6 ezer milliárd volt. Ebből egy egész ország eljutott a jólétbe.  Mi ennek a duplájából csak egy szűk réteg, elsősorban a miniszterelnök környezetének, továbbá a Fidesz környezetének gazdagodását tapasztaljuk!
.
"A tét rendkívül nagy, a siker évtizedekre meghatározhatja a haza sorsát! Ezek nem nagy szavak, hiszen ha nem csatlakozunk, elapadhat az uniós pénz, ha pedig nem jön a pénz, a kormánynak nem lesz érdeke az EU-ban maradás. Rendkívül nagy káoszt tud rövid távon is okozni, ha felfüggesztik a kifizetéseket, ahogy azt ma is érzékeljük
.
”Orbán Viktornak van félnivalója. Elég, ha csak a Tiborcz-ügyet nézzük, ha azt valóban független ügyész vizsgálná, akkor elég gyorsan eljutna a miniszterelnökhöz. Először Lázár János bűnössége merülne fel, aztán persze kérdés, hogy Lázár magát védené, vagy a kormányfőt. Orbánnak tehát minden oka megvan a félelemre.
.
”...az unió 28 állama közül 22 már csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Legutóbb Hollandia és Málta, pedig korábban ők is ellenezték a belépést. (...) Mi azért sem veszítjük el a szuverenitást, hiszen az ügyeinkben magyar ügyészek nyomoznának – igaz, a nyomozást európai ügyészek felügyelnék – a és magyar bíróság hozná meg a döntést. “
- Hadházy Ákos -
2018. szeptember 14. | 18:23
#2032
"Debrecenben elit iskola épül, méghozzá nem is akármilyen. Az intézmény ugyanis közpénzből – 3,3 milliárd forintból – fog felépülni, hogy aztán milliomos családok csemetéinek biztosítsa a legkiválóbb körülményeket a tanuláshoz. Hogy ez felháborító? Az bizony. Akinek volt pofája ahhoz, hogy az adófizetők pénzéből egy olyan magániskolát húzzon fel, aminek éves tandíja többe kerül, mint amennyit egy átlagkeresettel rendelkező felnőtt közel 2 év alatt megkeres, az elmehet a bús picsába. A gond nem azzal van, hogy vannak elit iskolák, mert legyenek. Aki megteheti, hogy oda íratja be gyermekét, annak legyen erre lehetősége. Az viszont, hogy egy ilyen iskola közpénzből épüljön meg, felettébb felháborító és elfogadhatatlan." (Lázár Gergő, K. SZ )
2018. szeptember 10. | 08:45
előzmény: #2028  euler
#2031
2018. szeptember 07. | 16:19
#2030
15:30 és 15:41 ! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kettő között vajon mi az összefüggés. Halkan kérdezem, hogy pl. Tarsoly úrék esetében mikor lesz valami ítéletféle! (De fektessen be a magyar a tolvajokba, ugye?)
2018. augusztus 29. | 07:27
előzmény: #2025  Vazsmegyei
#2027
Ezek szerint nem eszel virslit, szalámit, felvágottat, disznósajtot... :)
2018. augusztus 29. | 07:14
#2026

Csaknem a teljes menedzsment távozott,
egy cég nem jön ki a könyvvizsgálójával, majd talál egy másikat, amelyik már aláírja a beszámolót
https://index.hu/gazdasag/2018/08/29/auditorbalhe_utan_tavozott_az_mvm_felso_vezetese/
2018. augusztus 27. | 08:02
előzmény: #2022  Törölt felhasználó
#2025
Még mindig jobb az a savanyú narancs, mint a műbeles GMO-s kaja!
2018. augusztus 27. | 07:59
előzmény: #2023  Törölt felhasználó
#2024
A szárszói köztévé szerint is!
Törölt felhasználó
2018. augusztus 24. | 16:03
#2022
Külföldön dolgozó magyarok itthon nyaralnak 2. Mindenki az itthoni gyümölcsökért és ételekért rajong, szépek a balatoni strandok, de többen beszélnek mindennapi parasztságról, lehúzásról vagy magas árakról.
.
https://index.hu/kulfold/szevasztok/2018/08/24/kulfoldi_magyarok_magyarorszag_vendeglatas_szolgaltatas_hivatal_arak_nyaralas_gasztronomia_gyumolcs/
.
Aki a szájára veszi a külföldön dolgozókat, az abba gondoljon bele, hogy mi egy másik kultúrában élünk, és hazajövet a változások nekünk szemet szúrnak! Nem elszálltunk, nem felejtettük el, hogy magyarok vagyunk! De a váltás nem zökkenőmentes, ezt csak az tudja, aki már átment hasonlón! Nem kell ennyire lenézni azt, aki külföldön helyezkedett el!
Törölt felhasználó

Topik gazda

zugnezeg
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE