HSBC senkt das Kursziel für PUMA SE von 44 EUR auf 21 EUR. Hold. STIFEL stuft PUMA SE von Buy auf Hold ab und senkt Kursziel von 43 EUR auf 25 EUR. EXANE BNP stuft PUMA SE auf Neutral ab. Kursziel 25 EUR.
Azt sem tudom mi a ticker! De tudom, ki itt a hiteles! Te meg most írogatsz itt először és vitatkozol Todival. Ez jó, mert ez egy vitafórum. Elolvasom amit írsz, deTodiban bízok!
Gondolom vannak tobben is akik szivesebben nezik meg maguknak egy ceg multbeli teljesitmenyet, akar szamolnak is egy kicsit. A felhivas nekik szol. Akik csak egy tickert akarnak itt latni nemi magyarazattal, azoktol elnezest kerek a kellemetlensegert.
Akik ma Pumába beszálltak szinte mind a visszapattanásra játszanak ami egy ekkora esés után sokszor bejön. Az ő esetükben a cég valós értéke lényegtelen. Ez nekik csak egy trade
Itt ez a fórum. Írd be mit javasolsz vételre, miben látsz fantáziát, esetleg miben csalódtál, mit javasolsz eladásra. Nem kell túlbonyolítani! Ahogyan Todi, a topik gazda meg sokan mások is csiálják. Ennyire egyszerű!
Készítek egy Excel modellt saját használatra. Jelenleg 1026 darab cég van a file-ban, mindegyik cégről 5-6 év financial adat áll rendelkezésre visszamenőlegesen. A modellben van DCF, GGM, sector és industry P/E alapján kiszámolt részvényérték. Egy pivot segítségével, ha kiválasztasz egy céget a listából, akkor automatikusan elkészül kb 30 chart, amin a főbb pénzügyi mutatók histórikusan jelennek meg. A modellben található pü-i mutatókat egy Python kód segítségével számolom, a letöltött adatok alapján.
Kitaláltam egy 10 pontos pontrendszert is, ami az alábbiakat veszi figyelembe. growth metrics: dividend, revenue, OPincome, profit, FCF, OCF, rest: Dividend streak, Debt to income, Profit Margin, Operating Margin, Payout ratio
Kiszámolja ezeket minden cégre és az alapján pontozza őket. Mivel a logika arra lett kitalálva, hogy ha előfizetek, akkor 15-20 év adatait elemezve legyen jól használható, ez igazából jelenleg nem működik megfelelően. De a végleges modellben szerintem hasznos lehet új cégek keresésénél. Mivel én osztalék portfóliót szeretnék építeni, (viszont nem csak ilyeneket akarok látni a modellben) kizárólag osztalék papírokkal, így megtalálható a teljes SP500, viszont pl a sector és industry median csakis az osztalékot fizető cégekre van számítva. Én REIT-ekre is alkalmazom, van is belőlük 83 darab most a modellben.
Az adatokat a Financial Modeling Prep-től kapom, így azok annyira pontosak, mint amiket tőlük kapok, vannak benne hiányzók itt-ott. De ameddig ingyen van, szerintem megteszi, ha nem is tökéletes. Ha jól emlékszem 10.000 körüli cég érhető el, főleg USA fókusszal.
Ha van érdeklődő, szívesen elküldöm. Jelenleg annyit várok érte cserébe, hogy segíts hibát keresni, illetve építő jellegű ötleteket, hogy mi menjen még bele, mivel lehetne jobb. Frissíteni naponta, vagy hetente fogom, attól függően, hogy van időm.
Ha érdekel, írj egy mailt, a továbbiakat megbeszéljük emailben, vagy Teams-en. Nem várok többet néhány visszajelzésnél. Ha tetszik, akkor meg nem tart 2 percnél tovább elküldenem a frissített verziót emailben, vagy valahova felrakni, hogy többen is elérjék.
A DCF-ben használhatsz net incomet is. Ezt te döntöd el az adott cég esetén (GuruFocus DCF modelljében is kiválaszthatod, hogy FCF vagy EPS). Az is változhat, hogy használsz-e terminal valuet vagy sem illetve hány évig futtatod a számítást. Éppen a sok változó miatt adhat eléggé szóródó eredményt a DCF. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni. Én pl nem gasználok terminal valuet hanem 20 év alatt kifuttatom maradvány érték nélkül. Nekem ez adja a legmegbízhatóbb eredményt.
Bayer sebek nyalogatasa. Mivel hónapos a jel és nagyon apró ezért semmi ravetel nincs. Azt tredelem, ami van. Naposon azért volt most benne vola. A legnagyobb pack kiolvadt. A hetes gapek csábítoak . Ennyi . Semmi több
Eurós részvények vitasarok