Lehetséges, mert az omlást azonnal megvették, 5.5%-ot mozgott abban az órában. Ezek a szintek így fontosak lettek, 27.4-27.88. Ha 27.88 fölött marad, azt jó jelnek veszem.
A 100 heti és a 200 heti mozgóátlag között mozgott ma, ha 120 felett zár jó lehet, ha 127 felett, még jobb, de ez már nem valószínű 55 perc alatt. Ha a 116-ot nem veszti el, nem aggódnék.
Arról nem beszélve, hogy az 1M db eladójának lehet hogy nemcsak pénze van több, mint nekem, hanem információja is a közelgő jelentésről, mert a két dolog korrelál.
Ha jól látom, két éve sincs a tőzsdén, egy rövid kezdeti időszakot leszámítva az omlás az ami igazán megy neki. Most is ez történt, mivel veszteséget jelentettek. Én nem szeretek all-time-low-nál vásárolni, de ettől még lehetséges egy felfelé. Mindig pattant esés után, de nem konzisztens mennyit, nyilván kamatkörnyezettől-inflációtól, hírektől függ, mit látnak benne. A mai első óra gyertyáját figyelném, annak az alján vásárolnék (3.2.-3.3 körül), 2.9 stoploss szinttel, 4.2 körül kiszállva, ha felpattanásra vársz, ha fundamentális alapon, hosszútávon tartanád, nem tudok hozzászólni érdemben.
Közben lehet, hogy a Bitcoin a kanári.....A VOD most ütközik bele a lefele jövő 20 hetesbe. Azert tartom, mert nagy volt a pozi és a hónapos biztató , kozben pedig tradelek is. Most már futhat, ha akar. PSMt például kidobtam ma, mert nem tetszik a havi záró, inkább megvárom, hogy kitör e. A Bayer tényleg negatív, és bizony benne van akar a 22 is. Eltettem jobb időkre a rossz belépőt. Rá nem veszek. A hetes gapek csábítják az embert , de eddig nem jött be. Vow3 nem rossz, szerintem is meglehet a 130 jelentés előtt. 137 körül van egy gap, nem csodálkoznék, ha addig bezárja. Wizz nekem nem vonzó. Gsk technikailag nem tetszik, nagyon komoly ellenállásnál . BATot nézem még.
Mindez jogos, de én inkább a technikára támaszkodom. Megnézem az osztalékot %-ban, beleveszek, és bejelentik az osztalék eltörlését (megtörtént velem, Raiffeisen), vagy csökkentését (Intel). Nézhetek P/E arányt is, de a P jelenlegi az E meg a legutóbbi. Persze nemcsak technikára támaszkodom, insider buyingot is figyelem (így van mínuszban a Polytec, HTLD, DISH, persze vannak pluszos pozícióim is, amiket így vettem).
Eurós részvények vitasarok