Ennél egy fokkal azért jobbra számítok. Ideális esetben 0% adó. Merthogy UK részvényre külföldi személy elvileg UK-ben NEM adózik. TBSZ miatt meg elvileg itthon sincs adózás. Kérdés mennyire kever be hogy USA illetve német/osztrák tőzsdén forog egy papír. De elvileg semennyire mert a kibocsátó ország a mérvadó.
Három lehetséges adózási verzió nem tudom melyik az igaz jelenleg : Én úgy tudom Német tőzsdén levonnak 27,5% forrás adót./ Amerikain: vagy Amerika levon 30% at Nav 5 öt=35%/ Amerikai jobbik eset: 15% magyar szja 13 % szocho =28% szocho mivel amerikai tőzsdén veszed.
Azt jól értem, hogy Vodafone esetében mindegy, hogy Xetra-n veszem meg a VODI-t vagy NASDAQ-on a VOD-ot az osztalék adómentes lesz? És százalékosan kifejezve az osztalék ugyanannyi? Most az árfolyamingadozásról eltekintve. TBSZ és Erste netbroker-em van egyébként (tudom gáz).
Köszönöm, de mint írtam ha beragad tudok várni viszont nem gondolom, hogy innen csak lefelé van. Jó lesz ez 👌 03.28 jelentés meglátjuk ha addig meglesz, hogy merre viszi
Bízom benne, hogy jövőhéten megindulnak a gyárak legalábbis ezt nyilatkozták, hogy hétfőn már teljes kapacitással fognak dolgozni, jelenleg több gyár is áll és a kimaradt időszakra kártérítést is igényelnek.
Igazatok van de, egy ilyen múltú cég nem fog eltűnni nem egy két hétre veszem és ha hosszabb távon megnézem meg tizedelődött az árfolyam, van egy összeg amíg rakok bele ha addig nem fordul akkor várunk, a bankszektort hanyagolom szerintem brutálisan túl van már húzva, ma sokminden esett de mint írtam is nem várok 30-40 eurós árfolyamot nekem a 18€ a cél! Ha felette lesz az csak ajándék! Nem gondolom, hogy ennyire szar cég lenne ami innen csak esni fog!
Eurós részvények vitasarok