Lufthansa nem volt jó választás, dobtam amikor törte a 7,6ot. Raiffeisent vettem helyette 19,5ön lassan meg kell ejtsék a cserét a Strabag részvényekre úgy emlékszem. Közben Strabag is szépet emelkedett.
Lufthansa: tárgyalnak, holnap talán lesz eredmény, enyhén zöld. OMV teljesít jól a korábbi ötletek közül. Bayer egyre vonzóbb, talán ezt a 27.5-ös támaszt ha letöri, ahol megáll, az lehet az alja, pláne ha gyorsan megveszik. De lehet hogy már innen csak felfelé.
SMA Solar zuhan, a SolarEdge gyenge teljesítménye miatt, már nem emlékszem, melyikőtök írta, de érdemes lehet figyelni, bár nem tudom hol lehet az alja, 35-40? A földgáz árat is figyelném mellé.
Autóipari beszállító, nekem Polytec-em van, az is kizárólag lefelé megy. Olasz céget nem vennék még egyszer a Saipem után, a tőzsdefelügyeletet Stevie Wonder vezeti ott.
A SAF hollandnàl 30% nött a profit az elözetes szàmok alapjàn.A leànya a Haldex is jól muzsikàlt. Szerintem 16.8 körül jöhet korrekció, 15,40 nél érdemes lehet belevenni s tartani 21,50ig.
Valójában szóba akartam hozni a Pfizert a Bayer kapcsán én is, mert erős a párhuzam. Pfizert 20-ra várom, de tévedhetek is. Bayer kálvária: Borisznak és Neked is igazat adok, de a pszichológiai része még hátra lehet, amikor a rossz eredményeket nyilvánosságra hozzák, a piac beárazza, majd napok-hetek múltán jönnek az elemzők, és elmondják a nyilvánvalót, még egyszer ugyanazt, és ilyenkor is tud még esni, sokszor ez a mélypont.
Én is régóta követem.. Meglátjuk , hogy reagál a piac , nyilván lehetett az oszti csökkentèsre számítani. És , ha most megmondják , hogy a következő 3 évben minimum osztalék lesz , akkor erre sem lesz találgatás.. de ennek ellenére én mèg bőven várom lefelé.... Amúgy PFIZER követi valaki? Vélemény?
BAYER: Félő, hogy a Bayert a közeljövőben eltávolítják az EURO STOXX 50-ből, lásd link. Ha ez mostanában bekövetkezik, akkor az március 7-én lesz. Előtte két nappal, március 5-én pedig a Bayer negyedéves jelentést közöl, ugyancsak félő, hogy nem lesz túl jó az eredmény. Úgy gondolom, a két esemény így együtt eléggé leránthatja a Bayer részvény árfolyamát. Azt várom, hogy március második hete az árfolyam igen jelentős mértékű zuhanását hozhatja, ami akár alj is lehet a következő hónapok tekintetében. Március elejére én mindenképp tartogatok majd némi kis pénzmagot, hátha rászánom magam a vételre. https://www.marketscreener.com/quote/stock/BAYER-AG-436063/news/INDEX-MONITOR-Bayer-about-to-be-relegated-from-Stoxx-Europe-50-BBVA-Unicredit-in-the-race-45912368/
Benne hagytam egy 15.8 vételt de 17.30-ig 16.1-2 között mozgott majd a 17.30-18.00 között egyszer csak megvette és mutatja is app, hogy volt 15.8 na így még nem jártam!
Eurós részvények vitasarok