Lufthansa egész jól visszajött. Vodafone tényleg nagyon volatilis volt ma. OMV esik az olajjal együtt, SMA Solar szintén. Autógyártók érezték magukat ezen a héten a legjobban.
Ugyanez van az USAban is, de nekem eddig nem vontak adót egyszer sem. Az az oka, hogy nem amerikai, hanem UK részvény, ahol nincs adó . TBSzen van . Eddig mindig full osztalékot kaptam dollárban. Többet nem tudok mondani.
Én úgy tudom hogy a német tözsdén kifizetett osztalék után 27,5% osztalékadó van amit már azelőtt levonnak mielőtt a számládra kerül a pénz és nem szerepel a kimutatáson adoként legalábbis az ersten igy van azon csak a magyar adó szokott szerepelni
Nálam bejött, ha 1-1 kudarc (kb. pénz felezes ) után kiszálltam a tőzsdéről akár 1 évre is, egy utána visszatertem. Mert talán nem mindig az kell, hogy az ember napi szinten intenzíven követi a híreket és a piacot. Néha az kell, hogy az ember mint kívülről jött szereplő egyszer csak hirtelen rapillant a tőzsdére, és akkor vesz. Illetve beszélj tőzsdei szakemberekkel, brokerekkel. Én is ezt teszem, igaz, néha nekem is voltak jó ötletem.
Hogy jó hír is legyen, Lufthansa felfelé megy, minden ok nélkül, mert nincs megegyezés a ver.di-vel, sőt, a sztrájk kiterjed már más tömegközlekedésre is.
Igazából az európai autóipar 25-30%-kal van feljebb mint az okóberi mélypont (Continental 28%, Volkswagen 24%), a Polytec 3%-ot nem tud tartósan felmenni. Most már tartom, 4.2-nél szálltam be, sose veszek rá vesztes pozícióra.
Eurós részvények vitasarok