Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TheSnake2020 2024. 02. 13. 22:06
Előzmény: #293  buythedip
Bayerre stock3 on volt egy elemzés. Pont ide várta és innen az utolsó hetes rés töltése minimum. Én vettem. 
buythedip 2024. 02. 13. 22:02
Előzmény: #317  Senda

USA ma az inflációs adattól esett, holnap FED zombi beszél, pénteken PPI. Bármi lehet emiatt!
Az én véleményem meg csak egy vélemény. Fundamentálisan bármelyik pillanatban történhet bármi.
Újabban amikor jelentésekre vártam, bemondták a számokat jelentés előtt a CEO/CFO.
Technikailag is lehet bullish érveket hozni, pl. egy hete fél éves mélyponton volt, túlvett napi RSI-vel, megindult felfelé, és most visszakorrigált a kis emelkedés 50%-át, és innen indul meg felfelé. :)
De én nem ezt gondolom, az ellentétes vélemények fontosak, azért is neveztem vitasaroknak a topicot, hogy ha valamit találok, mások is hozzáadjanak lehetőleg ellentétes véleményt, valamit, amit esetleg nem is tudok. Sajnos nem kötnek annyian bele az ötleteimbe, mint szeretném, de nem adom fel még. :)
Senda 2024. 02. 13. 21:51
Előzmény: #317  Senda
OMV vettem a héten, eddig azzal szerencsém van nem ütötte meg annyira a mai nap mint a bankszektort legalábbis főleg azokat figyelem 
Senda 2024. 02. 13. 21:49
Előzmény: #316  buythedip
Korrekt válasz köszönöm szépen! Én is néztem minden pirosban van Amerika holnap biztos visszább húzza Európát is én sem kapkodom és nem várok a vartától sem +10€, az alap ötlet az volt, hogy veszek pár száz darabot és 1-1.5€ pluszban dobom, nem ez lenne amire várok de most sok pénz csak áll gondoltam valamibe bele rakom kicsit mozogjon -)
buythedip 2024. 02. 13. 21:44
Előzmény: #315  Senda
 Heti-havi charton vissza lehet menni addig (=tény). Elég rég történt, nem olyan jelentős, mintha a közelmúltban történt volna (=vélemény), persze nem tudom, milyen időtávban gondolkozol.
Egy hete €1-val alacsonyabban volt (=tény), a héten nem is mehet vissza erre az értékre? (=vélemény) A DAX épp most indult meg egy ATH szintről lefelé (=tény), miért pont az adósságokkal telepakolt veszteséges Varta menne most fel? (=vélemény)
Persze március végén a jelentés bármeddig felviheti.
A shortosok lefelé spekulálnak, a longosok felfelé. Mit jelent ez? A longosok esést várnak paradox módon, hogy jó áron vehessenek, a shortosok ok nélküli rallit, hogy olcsón vehessenek shortot.
Tehát, ha long szemlélettel közelítem meg a Vartát (=vélemény), azt nézem, meddig eshet, egy ideje esik (=tény).
Aztán ha nem esik tovább, kimaradtam, de azzal nem vesztek pénzt.
Senda 2024. 02. 13. 21:35
Előzmény: #313  buythedip
Honnan látod a 9-11€ rést? Oda nem gondolom, hogy vissza nézne, most arra spekulálok mint ahogy a fórumtárs is írta, holnap még lehet esik és visszahozza pár nap alatt az 5%-ot esetleg többet is! Ezt csak én gondolom.
buythedip 2024. 02. 13. 21:29
Előzmény: #306  Senda

Tradingview a legjobb, minden van egyben, bár charton indikátorokat ingyenesen kevesen enged, meg beállított alertet is.
Híreket jól listázza európai részvényekre is, és a pénzügyi adatokat is.
Persze a legteljesebb az anyanyelvi dolog, osztrák részvényre aktien-portal.at, németre finanzen.net, stb.
Emlékszem, amikor Saipem-em volt, és összedőlt, keresgélhettem olasz fórumokon hozzászólásokat és fordíthattam le Google-val. :)
Szóval megértem azokat, akik magyar részvényeket vesznek, aki pl. nem beszél jól idegen nyelvet, és nem akar 3 napot várni, amíg lefordítják a cikkeket...
buythedip 2024. 02. 13. 21:25

Varta: 2022-ben lett veszteséges, nem néztem utána miért, de lehet hogy az energiárak miatt, gondolom a gyártás energiaigényes. Viszont azóta se sikerült nagyon profitot termelni. Március 28.-i jelentésre kis profitot várnak, ha nem lesz meg, akkor irány lefelé. 14 körül van egy tavalyi támasz, 2011-ből egy rés 9-11 között! Jelentésre kötelezettek 22 körül dobták nagy tételben, így nem hiszem hogy felfelé menne.
9-11 közötti résben vennék talán.
Egyetlen pozitívum a rengeteg elemzői SELL ajánlás :)
Karvalytokes
Karvalytokes 2024. 02. 13. 21:23
Előzmény: #309  Dave110
Bizony.A Vartànak csak Ellvangenbe van müködő gyàra.Igy nem tudott elbújni a energia és nyersanyagàr sokk elől.A450 milliós hitelàllomàny megdràguló finanszirozàsàról még nem is beszéltünk...
Dave110 2024. 02. 13. 21:14
Tavalyi év a 110 minusz, na fekszek mert vakon vagyok. 😅
Dave110 2024. 02. 13. 21:12
Háború. Sorry
Dave110 2024. 02. 13. 21:11
Előzmény: #307  Senda
Sztem veszteséges cégekbe magas kamatok mellett öngyilkosság belevenni.
Nekem is van egy ilyen szarom. A rig.
De persze lehet bejön.
Gondolom a hábórú miatt történt valami 2022 ben a Vartával. Mert 840 milla forgalomból 200 milla veszteség lett. Ez brutális, elvitte az előző 2-3 év nyereségét. Plusz gondolom mivel az idei év is eddig 110 minusz, teli lett hitellel, ami ugye most nem túl nyerő.
Továbbá mivel a jó cégeket is szarrá verték ma. Ebben a mai világban, lehet ezeket érdemes venni, mert a hit meg a remény miatt esetleg rallyznak.
Borisz 2024. 02. 13. 21:09
Teljesen laikus intuitív módon tájékozódom :-) Nézegetem a chartokat, oszt ha valamelyik megtetszik, akkor próbálok news fület is találni, jobban értek németül, kevésbé de azért valamennyire angolul is, úgyhogy megpróbálom kihámozni, hogy mi lehet az adott eszköznek a nagy baja. Például mondjuk a Pierernek a kommersz bicikli üzletág telítettsége, a Bayernek a Monsanto-perek, stb. Összefoglaló oldalt nem tudok mondani, de el lehet indulni a wienerborse.at és a boerse-frankfurt.de oldalakból, aztán még az egyes témákra ill. eszköznevekre meg rá lehet még gúglizni is. Jobb módszerrel sajnos nem tudok szolgálni :-)
Senda 2024. 02. 13. 20:52
Évekig rafiztam, de olyan magasan van most, hogy a nem szeretnék vissza szállni máig azt mondom a bankszektor túl van húzva, most inkább más szegmensben nézelődők és több cég részvényét akarom tartani nem csak egy lovat ülni és várni 
Senda 2024. 02. 13. 20:50
Előzmény: #304  Borisz
Értelek! Én úgy veszem az akku a jövő ebben a szép zöld világban valami biztos lesz vele innen az árfolyam inkább fel mint le menne. Hol szoktál híreket olvasni van valami jó összefoglalos oldal ahol nem csak a nagyokról van mindig hír?
FeherTibi 2024. 02. 13. 20:28
Előzmény: #298  buythedip
Én amúgy szerintem nem veszek Aston Martin részvenyt, csak tetszenek a kocsijaik. Emlékszem a Ferrari korábbi és az Arm tavalyi indulására. De nem vettem egyiket se. Az Arm-,nem tűnt meggyozonek 50 dollár körül. Ezért gondolkodom, hátha az Aston Martin is egy új Ferrari vagy Arm lesz. De nem veszek, mert időm sincs utána olvasni
Borisz 2024. 02. 13. 20:01
Előzmény: #302  Senda
VARTA: Én nem merek belevenni, mert elszörnyedtem attól, hogy chart szerint 2022-ben volt neki egy nagy megzuhanása, amiből azóta sem tudta magát kigyógyítani, sőt. Nem olvastam utána, hogy mi volt a megzuhanás oka, de nem kicsit esett. Nem merek az 5% minusz 2xjutalék reményében bevásárolni, picinek látom a hasznot a potenciális veszély ellenében.
Karvalytokes
Karvalytokes 2024. 02. 13. 19:55
Előzmény: #299  Senda
Igen, alacsonyan mert az elemzőházak idén is veszteséget várnak.Én is kivi vagyok de föleg  a tavaszi q1 re mert az eredeti elképzelések szerint a Porschenak gyártott 21400 inditó akksik gyártásának tavasszal kéne felpörögniük.
Azt ott van még az megujjuló energia tároló üzletág az egyenesbe ránthatja a Varta szekerét.
Senda 2024. 02. 13. 19:35
Előzmény: #301  Borisz
Én is így gondolom ráadásul amúgy is lejjebb van az árfolyam bőven mint az elmúlt két hónapban, holnap reggel ha nem ugrik nagyot beleveszek
Borisz 2024. 02. 13. 19:23
Előzmény: #299  Senda
A Varta értéke ma a tegnapi kibertámadás miatt esett 5 százalékot. Ennek pár nap alatt el kellene felejtődnie, mint jelentéktelen közjáték, és a részvénynek ugyanott kéne folytatnia, ahol előtte volt. Legalábbis józan paraszti ésszel én így gondolnám.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek