Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
realmadrid 2022. 09. 14. 18:29
Előzmény: #19474  Törölt felhasználó

A 4ig kötvényt és részvényt bocsátott ki. abból vásárolt be.
A részvényt német, portugál és török cég vette meg.
A kötvények egy részét magán cégek jegyezték,  másik részét mnb   növekedési kötvény programban jegyezte.
MNB az EKB hez és FEDhez hasonlóan rengeteg cég  kötvényét jegyezte ebben a programban nem csak a 4ig-t.
Hadháziék fel is jelentették az eunál a 4ig-t és mnb-t de nem jártak sikerrel. Az eu tudtommal nem talált törvénytelenséget vagy másmilyen problémát.
A vodafone ra még nincs meg a pénz és nincs meg az ára sem.
A 715 milliárd nem az ára hanem az értéke. Ebből lejön az átvilágítás után pl. a vodafone hitelei.
Előzetes számítások szerint valószínüleg az ára 500 milliárd körül lesz, de ez majd év végén derül ki pontosan. A 4ignek jelenleg van 100 milliárd készpénze, a maradékot kötvényből tervezik.
Tárgyalnak a JP Morgannal, ennyit tudni. Az állam meg hitelt vesz fel. Az más kérdés hogy a jelenlegi helyzetben meg kell e venni most a vodafone-t.
Állítólag 1 éve tárgyalnak, ezzel a bejelentéssel lehetett volna még várni.
Törölt felhasználó 2022. 09. 14. 18:25
Előzmény: #19453  realmadrid
Tanárok béremelése pl ? és még 100 példát írhatnék. Persze a nerhuszárok nem nélkülöznek de ne abból induljunk ki. 
Törölt felhasználó 2022. 09. 14. 18:24
Előzmény: #19475  Boomer
Érdekes beszélgetésem volt ma egy angol és egy Belgiumban élő lengyel kollégával. Az angol mondta, hogy 850 font lesz neki télen a havi gázszámla, a belgiumi lengyelnek fogalma sem volt róla, hogy mennyit fog fizetni, de ő azért aggódik, hogy nem lesz gáz a lengyel rokonoknál (mert nem jön semmi hozzájuk), én elmeséltem nekik a magyar lakossági ársémát, és hogy állítólag 81 napra elegendő gáz van, meg hogy mifelénk most is Ukrajnán át jön az orosz gáz (ez az angolnak is érdekes volt). 
A belgiumi lengyel szerint 2-3 év kellene az átálláshoz, és fogalma sincs, addig mi lesz.
Fsociety
Fsociety 2022. 09. 14. 18:23
Előzmény: #19475  Boomer
Na de emberek, ok okozat. Ha en nem tanulok egyetemen, felveszem az osztondijat,ajd elkezdek bukdacsolni, akkor mondhatom azt, h nézze, ha kirugnak, ehenhalok, mert nem birom fizetni a kajamat sem? Pont leszarjak. A fidesz mindig utolag takarozik mindennel, egy percig nem hajlandoak elore nezni, csak ha lopasrol van szo. Na ez a baj. 12 ev utan eleg nagy szegyen, h ott tartunk, h emberek nem tudnak majd futeni, mert a nyugdij semmire nem eleg, a parlamenti csicskak meg 650.000 fizuemeles, meg benzinkartya, Viktornak 3.5 millas fizu. Meg ilyen aprosagok. Es lehet szidni a tanarokat, de akkor Viktor megerdemli a fizetesemelest, amikor éppen az autokraciaja miatt elbukunk 2000 milliardot? Vagy ez igy oke? 
kjanek
kjanek 2022. 09. 14. 18:19
Előzmény: #19465  realmadrid
Akik ebben az országban egy fillér béremelést sem érdemelnének, azok a rohadt tróger politikusok, mégis minden év úgy kezdődik hogy ezek a moslékok oldaltól függetlenül óriási emeléseket kapnak, plussz az egyéb juttatások, térítések, telefon, üzemanyag, lakhatás, meg a bónusz pénzek, például különböző bizottságokban ücsörgés. Ott kellene kezdeni a megszorítást de persze erre aztán várhatunk az idők végezetéig.
Boomer 2022. 09. 14. 18:15
Előzmény: #19473  realmadrid

Ebben sajnos igazad van.
Nyögdíj: " A Magyar Államkincstár adatai szerint a legnagyobb csoport, mintegy 777 ezer fő, 100.000 és 150.000 forint közötti nyugdíjat kapott. "
Abból nem menne a fűtés + gyógyszer + élelmiszer is.
Törölt felhasználó 2022. 09. 14. 18:14
A Vodafone kérdés nem bonyolult. Egyetlen forint se egy magánember vagy magáncég adózott forintjából van ott. Az, hogy a bankokat megkérték, hogy legyenek szívesek jegyezzék már le a kötvényeket, az azt jelenti, hogy azt a forrást nem tudják a gazdaságba máshova kitenni. Pl nem tudnak abból a pénzből energia megtakarító magán (lakossági vagy tényleg magán céges) megtakarításokat finanszírozni. Ha egy bizonyos összegből finanszírozol valamit, akkor abból a pénzből nem tudsz finanszírozni mást.
realmadrid 2022. 09. 14. 18:09
Előzmény: #19466  Fsociety

Félreértesz.
Korábban is írtam hogy a rezsicsökkentés baromság volt, nem is értettem vele egyet, pont azért amit te is írtál. A mosttal van a bajom, most nem lehet egy az egyben megszüntetni a rezsicsökkentést.
geza77
geza77 2022. 09. 14. 18:09
Előzmény: #19461  realmadrid
ez a fóti madaras tacskóban volt a kormány stratégiai partnerénél de voltak még kiakasztó árak!!
az olasz bolti kisker árakhoz képest oliva olaj x2
olasz al.i osztrák h.fer 2,99 milfina holland gouda  itthon ald. 1399F$t +16,5%
pedig az olasz átlagbér magyar duplája, az  oszrták + háromszorosa
és ők sem megveszik a kaját és a felét még az áruház parkolójában b@sszák ki a kukába!!!
Mert normális ember nem pazarol!!
Én nekem nem a havi bevételemtől függ, hogy beosztással élek-e...
Ja de a 10 % al többért kb már csak a felét kapjuk, mint tavaly!! De max majd nem lesz annyi elhízott ember az tuti..
Netzus 2022. 09. 14. 18:06
Előzmény: #19454  realmadrid
Ez így nem teljesen korrekt és most nem rád írom, hanem a tudósításra! Én végig hallgattam kb. a 80%-át. Igaz, hogy kiemelték az általad említett témákat, DE! a felszólalások nagy hányadában benne volt a korrupció, az, hogy oké a 2/3, de nézzük meg a választási rendszert és a média helyzetét, a kormányzópárt és az állami kommunikáció egybeolvadását, aminek azért nagyban köszönhető az eredmény. Voltak felszólalók, akik kiemelték, hogy a magyar konzervatív értékeket el kell fogadni, mert ők (azaz mi) ezt akarjuk tovább vinni, ugyanakkor nem lehet elmenni amellett, hogy a kormányzópárt és a holdudvaránál landoljanak a pénzek, ami a magyar emberek javát kellene, hogy szolgálják! Az oroszpártiság is terítéken volt.
Nem tudom, hogy igaz-e, de egy képviselő kiemelte, hogy most fel se vennének bennünket, mert a jelenlegi állapotok nem felelnek meg a belépési követelményeknek.
El_Kebir
El_Kebir 2022. 09. 14. 18:06
ezt hívják kontraszelekciónak! (más néven kádári rohadás)  amilyen a fizetés olyan a tanári kar, tisztelet a kivételnek!   ...és az megy mostanában MINDEN állami feladat ellátásnál, köszönet érte a kormányunknak! (hogy dögölnének meg!)
realmadrid 2022. 09. 14. 18:05
Előzmény: #19462  EURHUF500

Félreértettél.
Viszont igaz hogy nagy a pazarlás a társadalomban.
Nézdd meg mennyi a kidobott élelmiszer.
A nagy rezsi emelkedésnek is meg van az előnye. Sokan odafigyelnek az áram fogyasztásra, gázra.
Ésszerűtlenűl magas hőmérsékletre a lakásban. Rengeteget lehet spórolni szigetelés nélkül is.
Boomer 2022. 09. 14. 18:05
Előzmény: #19453  realmadrid

2010 óta minden évben GDP arányosan jelentős mennyiségű támogatás érkezett a 7 éves felzárkóztatási program keretein belül.
Ezek a támogatások olyan jelentősek hogy sokszor több százalékot tettek ki GDP arányosan.
Emlékeztetőül:
https://cdn.portfolio.hu/articles/images-o/i/t/t/itthonikifizevente201014-344773.png
2010-ben mikor átvették a stafétabotot akkor valahol 20.000.000.000.000 Ft államadósságunk volt.
Az elmúlt 12 évben pont ennyi pénzt kaptunk az uniótól, kb 20.000.000.000.000 Ft
Azóta az államadósság a duplájára nőtt nominálisan, tehát kb 40.000.000.000.000 Ft jelenleg.
Tehát 40 mrd hufnak a seggére vertek, és még MNB is vásárolt kötvényeket is.....
Hol van itt már Tocsik ügy 800 milliója....
Tagadhatatlan hogy épült sok jó dolog uniós pénzből ami az ország fejlődését szolgálta, de túlzottan is építkezési beruházások voltak felül reprezentáltak mint pl kiáltó, játszótér, piac, stadion, stb. stb. amik nagy arányú túlárazással épültek, de Polt úr lezárta az ügyeket mert nem talált bűncselekményre utaló nyomokat.
Törölt felhasználó 2022. 09. 14. 18:03
Tanárokkal nincs baj, azok rendben vannak. Innen bőven 400 pont felett szokták megrohamozni a felsőoktatást felvételikor, tehát a hazai standard szerint elég jók. De iszonyat fluktuáció van, és komoly tanárszám csökkenés.
Fsociety
Fsociety 2022. 09. 14. 18:03
Előzmény: #19459  realmadrid
A rezsicsokkentes egy baromsag. Belenyul piaci folyamatokba, arazasba, tonkre tette az infrastrukturat, mivel a szolgaltato nyomott aron kell adja azt, aminek az ara mar nem ott van rég, ezaltal nem jut fejlesztesre, es a nyari példa a pesti agglomeracioba tokeletesen megmutatta, mikor lesz ez problema peldaul a viznel. A helyes az lett volna, ha hagyjak a piaci arakat, es tamogatjak a lakosságot, mint ahogy ezt minden nem unortodox nyugati allam teszi.  Persze igy tobbet lehetett lenyulni, es itt cel, h minden allami kezbe, majd Lőrinczhez kerüljön,plusz lehetett etetni a nepet a rezsicsokkentes nevu atveressel, amit 8 evig be is kajalt a fidesz szavazobazis. Aki ranezett egy gáz chartra, az meg tudta, h massziv lenyulas megy, ipari meretben. Ehhez nem kell nagy ész, h belasd! De mondhatnam a lélegeztető gepeket, vakcinakat. Ezek mind mentek a zsebbe valakinel, es toled, tolem meg elloptak. 
realmadrid 2022. 09. 14. 18:00
Előzmény: #19460  Törölt felhasználó

A 4ig-vodafone kérdés azért ennél bonyolultabb szerintem.
A tanárokkal kapcsolatban amit írtál általában egyetértek.
Viszont azon is el kell gondolkodni hogy milyenek a tanárok, tisztelet a kivételnek.
A fiam most végzett technikumban , az öt év alatt többet tanult az internet és az én segítségemmel mint a tanáraitól. Nos az Ő tanárainak egy fillér béremelést nem adnék az biztos.
Nem vagyok tanár ellenes, társadalom alapja a színvonalas oktatás de a mai 50-60 éves tanárok valahol nagyon lemaradtak, ez az én tapasztalatom. Ez nem fizetés és kormány függő szerintem.
Törölt felhasználó 2022. 09. 14. 17:59
Mi 50%-kal költünk többet, a 30% élelmiszer áremelkedést meghagyjuk a ksh-nak, a mi kosarunk valami egészen más lehet. Korábban se pazaroltunk, a megszokott minőségből pedig nem engedek. Viszont újabban a 90-es évek sportját kezdtük el, kezdem megtanulni, hogy mi hol mennyibe kerül, és így talán tudunk spórolni. Illetve ha valami akciós, akkor durván feltankolunk belőle, meg kezdünk lassan komolyan akció kuponozni is.
EURHUF500 2022. 09. 14. 17:56

Ez nem infláció meg megszorítás, meg eu-s pénzek ellopása!
Pazarlás csökkentés!
EURHUF500 2022. 09. 14. 17:52

Na, csak kiderült hogy végülis jót tett velünk a miniszterelnök úr.
Kiváncsi vagyok mi lesz a magyarázat, hát megszületett.
realmadrid 2022. 09. 14. 17:51
Előzmény: #19458  geza77

Ember te hol vásárolsz?
Nálunk a trappista kilója 3500 Ft. Persze ez is magas.
Viszont megfigyeltem a környezetemben, családomban hogy a magas élelmiszer áraknak köszönhetően megszűnt a pazarlás, ésszel vásárolunk. Ahhoz képest hogy az árak 30-50%al magasabbak vagy többel , megfigyeléseim szerint kb. 10%al költünk többet élelmiszerre. Persze ez az én környezetem, barátaim, családom.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek