Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Nyugaton az innováció és tudás mindennél fontosabb," Mielőtt ebben vita lenne. Természetesen mind az innováció és mind a tudás lényeges és fontos. De szerintem az, hogy ez csak nyugaton van és itt nincs és nem törekednének rá az emberek, az szerintem nem így van. Csak ennyit szerettem volna mondani igazából ezzel kapcsolatban illetve azt, hogy mindig lesznek elsők mindenben. És nem biztos, hogy minden első boldogabb is az "elsőbbségében".... Ja, és: Hajrá forint, 300-ig go-go-go-go!!!...... :))))
"Szerintem megfagyottnémet/perc lesz, ne kicsinyeskedjünk" Én ezt nem mondtam és nem is állítom, hogy ez lesz. Bárhogyan is próbálod degradálni a hozzászólásomat, ez sajnos nem így volt. Oda van írva tényszerűen amit írtam. Minden más szöveg ezzel ellentétesen: szubjektív rizsa. Peace. :)
Putyin szerint már 20 éve hanyatlik a nyugat *ásít Azért él ott az összes családtagja, meg azért menekülnek nyugatra az emberek a virágzó oroszországból :D Semmi más nem rohad csak a korrupt trágyadomb amit ő meg a pincsije felépített ;)
"Nyugaton az innováció és tudás mindennél fontosabb," Hát igen. Már mértékegysége is van ennek, amivel számolni fogják ezt, illetve számon tartani, most télen fogják bevezetni. A mértékegysége: 16 celsius/room :) Egyébként meg: "Hol a robot ami hátba veregessen?" https://www.youtube.com/watch?v=Xc1Vyz9Axi8
Az első kérdésedet meg is válaszoltad. Migráció - ez megér egy külön fórumot is. Csak példaként hoztam, nem bonyolódnék bele, nem ennek a fórumnak a témája.
Azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a tőke oda megy ahol olcsó a munkaerő, adó és most már az olcsó energia is fontos. Ezt szeretné Orbán itt létrehozni. Azonban ennek számtalan kockázata van, és ha egyszer valamelyik kiesik a 3 közül, itt kő kövön nem marad. Nyugaton az innováció és tudás mindennél fontosabb, ezért ott minden probléma csak átmeneti, és erősek is ahhoz, hogy átvészeljék az elkövetkező 2 évet.
Hát azert ezzel én annyira nem értek egyet.. Mi vagyunk kiszolgáltatva a leginkább az orosz fosszilis energiáknak.. Ez vajon az EU miatt van? Nem hinném.. Nézzünk csak egy osztrák példát nálunk miért nem épülnek épültek szélerőmű parkok, meg naperőművek és egyéb megújuló energiát hasznosító létesítmények eddig? Mondjuk a geotermikus energia elég jó alternatíva lehetne.. Pedig az gyorsabban kész lenne mint paks 2 sokkal gyorsabban ami most nagyon lényeges lenne. Az energiaválság most van paks 2. meg 2030 ra lesz kész.. Mióta is tervezgetjük paks 2.-t? Jó régóta.. És most ebben keresik a megoldást? Addig mit fognak csinálni? Ez viccnek is rossz most.. Arról nem is beszélve, hogy mennyi lesz a beruházás költsége és az ugye hitel.. Milyen jól jön az most nem?
Szavakban. Ez is része volt a gondolát menetnek. Paks2, Budapest- Belgrád, akksi, mint ahogy re is írtad. Azt nem írtam, hogy a másik jobb. Egyszerű tény megállapítás. Az Unió béna kacsa. Ezzel nehéz szerintem vitatkozni. Lassu , bürokratikus döntéshozatal, egy gyorsuló világban. Se fiskális, se kodifikációs egység. Egy válságban fognak a gyengeségek ténylegesen látszani.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)