Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azért az is vicces, hogy terveznek 10+ törvénymódosítást amivel engednek az EU-nak. De csak miután összejött a megállapodás. Kicsit fordítva ülünk a lovon nem?:D Biztos megint majd szavakra meg ígéretekre rá fognak bólintani
1-2 hete autóvezetés közben hallgattam a rövid híreket. Fél percen keresztül sorolták, hogy milyen fizetésemelést, kedvezményes hitelt, meg mitoménmit terveznek a pedagógusoknak. Teljesen összezavarodtam, nem is értettem, hogy mi történik. Majd a végén hozzátették: "mindezt akkor, ha kapnak rá az uniótól pénzt".... Majdnem árokba hajtottam...
Az a baj hogy hiába van a kamat az egekben ha egyszer mennek tovább az államilag támogatott dolgok. Mit ér a 11%-os alapkamat ha egyszer kamatstop van, vagy 400 millás céges hitel 3.5%-ra ? Ezért a kamat valójában nem effektív, nincs valós gazdasági fékező hatása, a kormány nem akarja ténylegesen fogni a gazdaságot, ezért nem látom értelmét további nagy mértékű kamat emeléseknek. Hiába fékez a jegybank ha a kormány nyomja a gázt. Mennyibe kerül már ez nekünk ( mit kell elinflálni ): https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220823/emelkednek-az-allampapirpiaci-hozamok-562723
Mire esik, belevettek? Ezzel gondolom elodázzák a holnapi kamatemelést legalább keddig, ha meg addigra visszaráncigálják 400 alá, akkor meg "nincs itt semmi látnivaló" kategória...
Nem voltt ott extraprofit, a Szalay-Bobrovniczky is csak koszos 1,6 milliárd osztalékot vett fel. :D
Törölt felhasználó2022. 08. 24. 11:13
Brutális forint erősödés a magyar gazdaság teljesítménye miatt! Már 6 Ft-al a korábbi AT alatt az EURHUF kereszt! Eljön a 350 is hamarosan, csak várni kell.
Miert kene tanar?! Az akkumulator uzem es a gumigyar szalagmunkasai nem igenyelnek nagy tudast, konnyen betanithatoak. Aki tanul, az altalaban olvas is, keresi az osszefuggeseket, valaszokat…na, kis hazankban erre nincs szukseg. Termeszetesen ezzel nem a gyari munkasokat minositem, mert rajuk is szukseg van!
neki nem a rezsi növekedésével kellene foglalkoznia? már gazdasági szakember is lett a könyvtár szakos főiskolai diplomájával? Tényleg végünk van! :)
Törölt felhasználó2022. 08. 24. 10:16
A magyar gazdaság - a kormány, a vállalkozók és a munkavállalók együttműködésének köszönhetően - a háborús világgazdasági válság kellős közepén is kiválóan teljesít, / Pacal Szilárd
Törölt felhasználó2022. 08. 24. 09:48
Bee 492 a font !!!!!!!!!! Tóni, jó az utat róni...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)