Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A szankciók állítólag tönkretették az oroszokat, honnan lenne pénzük hitelt adni bárkinek? Ha viszont van pénzük hitelt adni másoknak akkor a szankciók nem érnek semmit.
"Nagy Márton állítólag jó bizniszt kötött Moszkvában" . Miért jó vagy nem jó az IMF ? Azért mert az IMF feltételeket szab, a hitelért cserébe gazdaságpolitikai intézkedéseket vár. Ugyanakkor azért az IMF hitel nem olcsó de még nem rabló hitel, de feltételekhez kötött. . Lassan az Uniós pénz nehezebben hozzáférhető mint az IMF hitel. Több a feltétel és már nem csak gazdasági hanem politikai feltételeket is szabnak. Tehát az uniós pénz is feltételekhez kötött viszont nagyon kedvező - egyrészt vissza nem térítendő, vagy alacsony kamatú. . Jelenleg nagyon szarul áll itthon a költségvetés, a külker hiány, a forint árfolyam, a hitelminősítők értékelése, a magas energiaárak... lehetne sorolni. Mivel uniótól és IMF-től nem kapunk, az MNB a piacról már drágán vesz fel hitelt, akkor hogy finanszírozzák az országot ? Erre jön a hír hogy megveszik a vodafonet mikor nincs is pénz a kasszában, akkor miből ? Ez a kérdés elhangzott sokszor ma a kormányinfón amire Gulyás nem mondott semmit. . Erre kiderül hogy éj leple alatt titokban kint volt egy gép Oroszországban, és Nagy Márton kötött remek alkut. Mivel is foglalkozik, honnan is jött ? MNB-től, pénzügyes. Korábban az energetikai kérdéseket a külügy intézte az oroszokkal, erre most kimegy egy pénzügyes ? Inkább Vodfoneh vásárláshoz ment hitelért szerintem.....
En is azt gondolom, h nem azert kell menni,mert kinn fasza mindem, hanem mert itt hamarosan nagyon nem lesz az. Lassan mar mindennapos, h beesik valami orbitalis lozung, megy a hulyites, minden jo lesz, eu adja oda, amivel log, nem egy napot kell nezni, hanem tendenciat... Stb. A gyerekek jovoje miatt tervezem en is, hogy pakolok, az egyik cel pont hollandia lehet. Nem tudok ramutatni semmire, ami jo lesz itt azoknak, akik Neren kivul vannak. A baromsagot meg egye az, aki erre vevő, es nincs egy darab ismerose sem nyugaton, ezaltal az igazsagot sem tudja.
lehet ennek a hatása ami történik: https://imgur.com/a/5CjugOP ahogy látom a nép jó részének az értelmi képességét, azoknak épp mindegy mennyi az euró, hiszen itt fosrint van... és nem kevés ilyennel találkozni mindenfelé, de a bolti árakat nem értik és azt hiszik ez megy külföldön is... ezeket nem zavarja semmi, bár már van 1-2 vakvarjú akinek nyílik a bicska a zsebében az áraktól, na majd erre, meg a lassulásra reméljük lépni fognak... Bár egy ismerős 3 gyerekes családapa épp mesélte, h 7 számjegyű fizetését, céges autót adja fel és családdal irány hollandia, mert itt a gyerekek és saját maguk jövőjét nem látja fényesen! van egy családi házuk is 120körül árulja kb 20as hitel van rajta,oszt indulnak is, ha nem adják el akkor is... a 3,5t kis tgk 1600euróért viszi ki a cuccukat. nem várnak, nekik elég volt!! Szerintem amúgy több ilyen lesz, mint olyan aki kimegy futballokosként randalírozni, autókat gyújtogatni, kirakatokat betörni... változik valami utána??? neki jobb lesz?? itt szerintem az a vonat elment! itt az elkövetkezendő 30 év nettó sz.pás lesz, aki teheti szedje a sátorfáját...
Azon csodálkozom hogy amennyire nem tetszett a horvátoknak a tengerpartos duma annak ellenére nem jönnek olyan hírek hogy atrocitás érné vityát ott mint pl Bécsben.
megint csak nekiiramodott ez a fo$ 5 perces gyertyában +0,2% gyengülés https://imgur.com/a/rJwmtje Azt kéne csinálni, hogy a napi intervencióhoz szükséges összeget a fideSS szavazók beutalnák az mnb-be minden nap végén és az árfolyam maradna egy optimálisabb szinten, mondjuk ahol a valós helye lenne és együtt mozogna a régióval!! 12 éve a régió átlaga pont egyik nap számoltam ki 318 lenne!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)