Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Péntek végére egész jól lemenet - vélhetően kis MNB akció volt, de a Gazprom újabb karbantartásra hivatkozva leállítja az NS1 gázvezetéket. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220819/a-gazprom-leallitja-az-eszaki-aramlat-1-gazvezeteket-augusztus-vegen-562191 . Egy újabb tervezett leállás nem lenne gond, de a jelenlegi helyzetben azért elősegítette a TTF GAS emelkedését, 260 felett is járt már. Hétfőn ha nem jön valami pozitív hír az uniós pénzekről hogy ellensúlyozza, akkor megint eshet rendesen. .
Egy podcast például hétvégi autózáshoz. Kenny arról faggat, hogy miért működik, vagy nem működik a technikai elemzés. A forint úgy kerül elő, hogy július 13-án élő adásban közelgő 5-8%-os forint-erősödésről beszéltem és most 45:40-től a pszichológiai hátterét is kifejtem annak, hogy honnan jött a következtetés: https://open.spotify.com/episode/4r9BxTTAsxOmhLOR5ajAJi?si=x8I72XuBT7yViG7BxQOIGQ
Ne aggódj mi sem tudjuk. Vannak jelek, amil ebbe az irányba mutatnak. Aki forexezik az gondolkodhat egy ilyen mozgáson. Nem biztos, hogy be fog jönni. Kockázatot kezelni a belépési pont nem rossz. Ennyi.
Hát a 393 környéke ahogy megfogta most, illetve az hogy Viktóriáék nagyon nem akarhatnak ügyészséget nálunk (ez tuti) az erősen megkérdőjelezi a 380 at szerintem. Multkor is csak a variálás ment, hogy mit hogy kellene ahelyett hogy rábólintottak volna a polgárok jólétére.. Jól elnézték ezek eddig is az euró árfolyam görbe alakulását sajnos.. Brüsszelben nem hülyék ülnek, és most nagyon a megfingatás lehet a céljuk a vétózgatások miatt tutira.. A hetes hosszú zöld gyertya se lefele mutat.. Meg a naposon lévő dupla alj... Illetve a nem gyengén fura árfolyammozgások.. Egy hónap múlva jön a kijózanító válaszlevél, ezt ők is tudják akármit hazudnak.. És annál durvább lesz minél nagyobbat próbálnak lódítani.. Majd az ellenzék meg közhírré kiáltja.. Ahogy a most elküldött válaszlevéllel kapcsolatos esetleges hazugságokat is.. Szóval jövő hónap ilyen tájt hogy 380 legyen hát nem tudom.
Kb 250-től gereblyézem az eurót, 300-tól intenzívebben. Már 320-nál is csak azon röhögtem hogy lesz ez még olcsóbb is. Persze lehet visszateszt ha bizonyos "egyéni" érdekek azt kívánják. Viszont gazdasági alapja gyakorlatilag nulla szvsz. A magyar emberek érdeke meg kit érdekel vajon?
Reálisan látod, ha forint erősödésre játszanék itt nyitottam volna EURHUF shortot. Persze egyáltalán nem biztos a dolog (nem ismerem a biztos dolgokat, sajnos :)), de ez jó beszállás. Emelkedő trendvonal tört, ez volt a visszateszt, Beszálló 408, Stop 413, Célár: 386 "Hú, de fog itt mindenki utálni és én is magam" :D
Ami miatt valóban short lehet,az az ábrán van. Nem tudott egyelőre új lokális csúcsot csinálni,ezért naposon is kialakult egy divergencia, Innentől,ha ez a short elsül,valóban lehet egy új alj,ami valahova 380ba mutat nálam is. Itt a chart: https://invst.ly/ysg-z
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)