Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
1100 Ft korul jott ki nekem a szamitas. Rokafogta csuka: vagy lopnak tovabb, gyengul a forint, megfagynak szazezren a telen, vagy forintot kell eroisteni, gazarat tamogatni, csod kozeli allapotba jutni es kozben NEM LOPNI. Lehetetlen kuldetes, a valosagga valt paradoxon.
tegnap volt cikk egyes gyogyszerek állitolag többszörosére drágulnak . magas vérnyomásos kifizeti nem tud mást tenni . nem lepödnék meg , ha egy rakás közintézmény hivatal nyilvános közösségi takaréklángra lesz tekerve. agitprop : háborus infla , svédek 4 millát fizetnek / hó . távfütéshez nem nyulnak . vidéken beindul a feketekereskedelem fával . leplombált gázorát lesz aki megbabrálja , vagy beköltözik rokonhoz
Az a baj, hogy régebbről nézve már meg is feleződött más devizákhoz képest mindenféle inflációs számok nélkül is. 2010-ben kevesebb, mint fele ennyi volt a CHF.
Mai nap a holland TTF gáz 245 csúcsról lefordult, így talán a forint is fellélegezhet egy kicsit. Sőtt, mintha már EUR/USD charton is látszana a TTF Gas ugrása. Ennek az elmúlt két napos emelkedésnek az okát tudja valaki ? Amit találtam ott a szárazsággal és a hőséggel indokolják, hogy több gázerőmű kell villanyt termeljen mert a folyók alacsony vízszintje több helyen gondot okoz Európában az atomerőműveknek ? Jelenleg nálunk is áll Pakson 4ből két blokk. . https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5419234 . Ha 160 áron 700Ft a világpiaci ár (144m3 felett) akkor 240 áron már 1000ft felett lesz + forint romlás, így akár 1100 ft is lehet a nem támogatott lakossági ár ?!??? . A költségvetés ugyanis nem bírja el a lakosság helyett ezt a mértékű újabb növekedést 160-ról 240-re. Mikor 80-ról 160-ra ment a TTF gáz akkor jött a rezsinövelés, erről a kormány is nyilatkozott hogy a költségvetésben (amit lassan senki nem vesz komolyan) még fele árral számoltak. A lakosság sem bírja ezt világpiaci árat vidéken az alacsony bérek miatt, illetve a szavazótábor (jelentős számban inkább vidéki) sem honorálná, nagy párt szimpátia veszteséget jelentene a kormány számára. Kizárt dolog, ez a kormánynak sem lehet érdeke, ha engedik a forintot nő a gáz ár a lakosságnak - öngól . Kérdés mit tehetnek ha TTF emelkedik ? További (nem)megszorításokat várok. Hasonlóan bejelentenek valami durvát amit majd finomítanak így mindenki örül hogy nem az eredeti valósul meg, és követi 5-10 módosítás. . Forint szinte már együtt mozog a TTF gázzal, és még csak ez után jönnek az infók hogy alakulnak az uniós pénzek.
Én is csak nagyjából ránéztem az egy éves chartra, hogy volt 350 alatt is az elmúlt egy évben, a csúcsa meg majdnem 420 volt... legközelebb pontosabb leszek
A pénzromlás következményeit mindannyian érezzük a hétköznapokban, ám hosszabb távú hatásairól már kevesebb szó esik. A
következő táblázatban megmutatjuk, hogy a készpénzben tárolt
megtakarításaink mennyi idő alatt veszthetik el az értékük felét, ha
bizonyos inflációs szintek tartósan fennmaradnak.
Magyarországon májusban 10.7% volt az
infláció mértéke, vagyis ha ez a továbbiakban is így maradna, ~6.5 év
alatt feleződne meg a vagyonunk. de 20% nál csak 3.47 év
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)