Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Sorra vizsgálják felül korábbi jóslataikat az elemzők a forint esését látva, ma már egyre kevesebben hisznek abban, hogy 330 alatt visszafordul az euróval szembeni jegyzés. A történelmi csúcs ugyan szerdán még nem valósult meg, de ha hinni lehet a szakembereknek, akkor ez csak napok kérdése. Az utóbbi napokban ugyanis sorra jönnek azok az elemzések, melyek már magasabb, 330-340-es árfolyamról szólnak. A héten külön foglalkoztunk már a JP Morgan részletes elemzésével, melyben az amerikai nagybank szakemberei azt vetítik előre, hogy a harmadik negyedévben 335-340 környékére is gyengülhet a forint az euróval szemben, ez pedig majd arra ösztönzi az MNB-t, hogy felülvizsgálja a monetáris lazaságát.
Ott van a GBPHUF certi messzebb a kiütése és egy nagy sz@r a GBPUSD , gyenge a GBP, gbphuf shortcertit vegyél, abba nagyobb a ráció, bár én nem piszkálnám.
Annyit tudok, ha az EUR/HUF kurzus eléri a korlát árat, ez az EBEURHUFTS42 certi esetében 330 Ft, a certifikát kiütődik.Olyan mintha opciót írnál ki 330 strike áron és lehívnák az opciót veled szemben. Tudomásom szerint a kibocsátó, jelen esetben az Erste "üti ki" a certifikátot, onnan már csak maradványértéken tudod eladni a terméket. Nem nagyon vagyok benne annyira a certik világában, most is csak azért nézegetem mert szeretnék olyan lehetőséget találni, ahol tudom shortolni az EUR-t vagy az USD-t a forinttal szemben és ne kelljen átváltani devizát az ügylet végrehajtásához. Várok a kiütésig, utána remélem lesz egy új certi magasabb korlát árral, azzal megjátszom a forint erősödését.
Pedig a Varga kristálytisztán megmondta,hogy a helyzet megnyugvásával a forint árfolyama visszakorrigál.. . A 0,9-es szakmai csapat ma is hozza a formáját.
Mikor történelmi maxon zárt a havis gyertya (320) az már előrevetítette ezt....... meg is játszottam a korrekcióban 317-en a longot. Én 332-ig várom, onnan max 320-ra a visszateszt és nekem 350 a céláram, de én ezt már a 320-as havis gyertyazárás óta mondom - mondtam, csak a DAX topikban.
Szerintem van. Több instrumnál is megfigyeltem már, hogy szeretnek fordulni a kiütést követően. De egyéb jelek is arra mutatnak, hogy nemsokára jön a fordulat, tegnap pl. kijött egy 340-es célár is. Amikor már egymásra licitálnak a nagyobb szereplők, közel a trendforduló. 330 - 335 közé várom a tetejét, onnan vissza 310 -315 környékére.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)