Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
miert szerinted van ?ami kint 100 euro az itt 30500 vagy 33000 arfolyamtol fuggoen , a minosegi cuccok szinte mind importbol erkeznek igy az arkulonbseg csak az arrestol fugg , javits ki ha szerinted nem igy van(ok nyilvan bejaccik meg a kimagaslo magyar AFA)
ahhoz az arfolyamnak nincs koze ,mindig dragabb lesz itthon minden (ingatlant,kurvat kiveve de az is csak egy ideig )eleve a piac szukebb igy a nagyker arak is magasabbak ,a fedezetnek is tobbnek kell lennie hogy fedezze a kisebb forgalombol adodo fix ill. valtozo koltsegeket.
Azért én nem bánnám,ha nem kéne mondjuk a sógorokhoz vagy Münchenbe menni egy nagyobb bevásárlásra,mert a forintom effektív többet ér odakint,mint idehaza...pláne ha betankoltál 305 körül.
3 éve gyengíti az mnb a forintot hol kellene állni? ugyanmár most is ha felviszik ma (nem fogják) csak a lengyel szintre a kamatot a dollárod napok alatt leesne mint a kő az euróval együtt semmi köze ezeknek az árfolyamoknak a realitáshoz, az pedig garantált, hogy 300 alá fog kerülni most még az mnb-n múlik, de, ha máshogy nem, a meredek kamatemelés fogja letolni nem véletlenül vezették be a hitelszigorítást már októbertől
Szerintem MNBig nem is erdemes nezni csak elszomorodunk ,ideje lenne egy shortnak de attol tartok ,hogy a nyilatkozat arrol fog szolni ,hogy mi is a lengyel utat kovetjuk es 2019ig nincs emeles meg amugy is es akkor attepjuk a 330at is siman .nyilvan egy nyugodt ertelmes kozlemeny 20ala is vihetne de ilyenre nem szamitok.Szvsz tudatosan megy ez most valoszinuleg van/lesz valami iszonyu EU penz utalas arra nyomjak ilyen magasra.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)