Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"ismerős vállalkozók már panaszkodtak az irreálisan megdráguló vízdíjról,most nézem, a mi vállalkozásunk fizetendő vízszámlája kb. nyolcszorozódott. Még szerencse, hogy így is elenyésző és összességében így is csak 3-4% az infláció." Én is válallkozó vagyok ez egy hatalmas lehuzás ...gondoljuk végig mi van azokkal akkik ebből élnek pl. gyártás, autó mosás, ruha tisztitó stb szolgáltatás.. hát ne gondoljuk hogy ők nem terhelik tovább a lakosságra...
Én leborulok Orbán és Nagy Márton zsenialitása előtt. Annyira leverték az üzemanyagárakat, hogy még Ausztriában is beesett 1.6 EUR alá a gázolaj ára. Most már én is hiszek bennük!
Ugyan, nincs itt semmi gond. Az idei év picit necces, de jövőre kánaán: beindul az EU gazdasága ami húz majd minket, beérik a sok kínai beruházás, minket irigyel majd a világ. Üzeni Pogátsa, Nagymarci és a vajda. A klasszikus jelenettel a bukás című filmből.
Az egész rendszer a szakadék felé oldalog. Kínai project arányaiban nagy falat lesz. Vagy megtart a szakadék előtt, vagy belelök. Pár év múlva kiderül.
Ismerős vállalkozók már panaszkodtak az irreálisan megdráguló vízdíjról,most nézem, a mi vállalkozásunk fizetendő vízszámlája kb. nyolcszorozódott. Még szerencse, hogy így is elenyésző és összességében így is csak 3-4% az infláció.
Nálam az arany csak EGY termék a portfolióban. Nem azt állítottam, hogy mert az arany nem forint alapú, ezért biztos többet fog hozni a forintos megtakarítási formáknál. Számomra az, hogy az arany nem forint alapú, csak egy plusz érv a hosszú távú tartása mellett. Amúgy én többször elmondtam már,nem gondolom, hogy a magyar gazdaság helyzete,tartós trend szerű forint erősödést kellene, hogy eredményezzen.
Én továbbra is valami olyan, hosszabb távú felfutásra számítok, mint ami a 2008 utáni több év alatt történt. Ehhez az elképzeléshez igazodva van egy hosszabb távú csomagom amit nem piszkálok, illetve néha egy-egy rövidebb traddel is próbálkozom.Én is azt gondolom, hogy sok olyan politikai, háborús kockázat, tőzsdelufi kidurranás van ma a világban, ami erősítheti az aranyat. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egyszer eljön majd a kamatvágások ideje is, vagy hogy az arany nem forint alapú.
Ha már megnyitottad azt a HUF számlát, utána a mobilapp-an bármikor nyithatsz EUR számlát mellé, kb. mint a WISE-ban, vagy a Revolutban. Pár napja, éjszaka nyitottam az EUR mellé egy USD-t is, mert dollárt akartam venni középárfolyamon. A dombornyomott USD kártyát is ingyen kapom hozzá. Ma jött meg a PIN kódos boríték. Az USD kártyát a megnyitás után pár perc múlva már használtam forex bróker feltöltéshez, ugyanis a kártyaszámot, lejáratot, CV kódot megmutatja azonnal a mobilappban. Fizikai kártya is megjön a héten valószínűleg. -------------------------- Azt a kamatplusz számlát azért linkeltem, mert annak nincs számlavezetési díja. De tény, hogy forintszámla. Pénzváltáshoz nyilván kell devizaszámla is.
Be tudnád tenni a táblát? vagy a linket? az fx elemzést sajnos kivették a pórnép elől. vagy itt fordul, de sanszosabb hogy ha nincs nagy hiszti, akkor hó végéig megnézi a támaszt, 382,8 de addigra 383,x lesz
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)