Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Napos, hetes, hónapos, negyed éves. A forint Bollingereknek be kell szűkülni. Nem tűnik úgy, mintha sokk jönne. Persze, lehet, Euro/Dollár 13 hónapja 1,10-1,05 durván. Csak az a kérdés, hogy ez a hosszú oldalazás, melyik trendet erősíti...
Igen, időt nyerni. Hátha nyer a Trump, és lesz egy befolyásos barátunk. Hátha erőre kap a német gazdaság. Hátha a nyugati társadalmi konfliktusok a malmunkra hajtják a vizet. És lehet folytatni.
Sztem egy cel van,idot nyerni. Lehetoleg minel tovabb. A covid arra is jo volt,h megszilarduljon a rendeleti kormanyzas,akkor konnyen atment a szuron,mert a covid volt maga a gumicsont. Plusz arra is jo volt,h amit es akit kell,az zsebre tegyenek. Szallodak,ettermek,vallalatok. Jo,hat voltak jarulekos vesztesegek,de itt is szemfulesnek kellett lenni,es jol kereshettel. Mondom ezt full ironiaval,mielott valaki felrerti.
Menj be egy bármilyen közösségbe (óvoda, iskola, munkahely), nézd meg, hogyan viselkedik a "nép". Keresik a vezetőt, akit csak követni kell, ez a kényelmes, ez a biztonságos.
amúgy nem kevés gond lehet a társadalommal, és sajnos a propagandájuk elég magas szintű és ez a kettő hozza azt, hogy a pandemia, háború és hogy nincs EU pénz hármasa nem repítette ki őket a világűrbe! gyúúúcsányinak ennek a negyede baja volt max, még a pénzügyi válsággal együtt is, és már patás ördöggé vált, itt pedig még mindig (gyermek) megmentő a döbrögi, szóval itt a társadalom van komoly bajban...
2018-ra építették ki a rendszert (volt egy kis gond 2014-ben a Simicskával, újra kellett kezdeni), és 2019-től használatban is van. Két dolog vitt zavart az erőbe (Covid és az EU pénzcsap leállás), de a Coviddal még jól is jártak, mert az egész világ nekiállt nyomdázni (mi ebben is a legjobbak voltunk, szó se róla). Láthatóan az EU pénzek hiányával nem tudunk mit kezdeni, az egyensúltalanságot okoz, és azóta ötletkormányzás megy. Részemről ezért is nem próbálok szélsőséges eredményeket prognosztizálni, mert fogalmam sincs, mire gondolnak majd a költők az ötletkormányzás során, néha meglepő pálfordulásokat is csinálnak, és el nem tudom képzelni, hogy ez egy több éves terv része lenne.
Amúgy a magasnyomású gazdaság az előző ciklusban sem jelentett többet,mint 3-6x túlárazást, aminek a nagyrésze zsebbe ment. Arra azért kiváncsi lennék,mi lenne,ha kimutatná valaki, hogy enélkül a konjuktúrában volt e egyáltalán GDP növekedés (na meg az EU pénzek nélkül). Gyanítom, hogy nem.
Bőven van 300 alatti euróm, sőt szinte csak az van. Illetve dollár 180 tol. A deviza egy termék, amivel szelso pontoknal kis mennyisegben banki treasuryvel keteskedek. 30% alá pedig sose megyek. Nekem ez a kockázati turesi hatarom. A felso hatar eddig valahol 70% felett volt. Most 52%.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)