Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem lesz gond fejlődő országokban elengedik a védőoltásokat csökkenni fog a túlnépesedés, malária elleni védekezés megszüntetése szintén+ jön a malária floridába és déleurópába.
Ja és ne feledjük, hogy mely országokban és miért szokták a 15% feletti kamatszintet bevezetni?? Az árfolyamválság kamatszint itt van egy karnyújtásnyira! Mennyibe 1000milliárdba került, hogy pár hónapra visszahúzzák?? Ez akkor sem lett volna kis összeg, ha ennyiért visszahúzták volna 350re és ott stabilizálódott volna az árfolyam. Így meg csak nettó lopás volt!
Látod, pont erről beszéltem! A covid az akkor eszméletlenül magas 340en talált ránk! Ha visszaemlékszel akkoriban, sokan mondták, hogy 370 tuti nem lesz. És lett. 370 nél a 400 nem lesz, mert az durva lenne... és az is lett!! Most meg lehetetlennek tűnik a 400 is! És milyen erős lenne 400on, nem? 2017ben azért a mAGYAR gazdaság nem épp ilyen helyzetben volt! Akkor éppen az elmúlt 100 év legsikeresebb 10 évében voltunk! Nem volt ekkora államadósság, fizetendő kamatterhek. Ja és szerintem az akkori nettó fizetésből többet kaptál a boltokban jóval, mint a mai megemeltből !! De ez lehet csak az én véleményem.
2024. január 20. óta van megint Trumpli 2. és EURHUF: 412 helyett: 2025. január 20. óta van megint Trumpli 2. és EURHUF: 412 (szoknom kell még a 25-ös évet, talán nyárra majd átállok:)
2017. január 20-án indult Trumpli 1. A 2017-es évet stabilan vitte az EURHUF, gyakorlatig ott zárta az évet ahol indította, 310-en. 2018 első felében szakadt 330-ra (júli 2), aztán vissza 320 környékére korrigált év végéig. 2019-ben végig gyengül forintocskánk, közel 340-nél volt év végén. 2020-ban jött a Covid, és 360-ig lökte. 2021, januárban jött Biden, és azt az évet kicsit ugrabugrálva, de tartotta év végére szintén a 360-at. 2022, a háborús év hozott nagy változást 360-ról 430-ig is szaladtunk. Azóta korrekció, és a korrekció korrekciója zajlik. 2024. január 20. óta van megint Trumpli 2. és EURHUF: 412 ---------------------------------- Szóval Trumpli 1. indításával nem látok forint gyengülést 2017-ben. Ez a "2020 előtt is csak úgy mentünk felfelé" mondat elég tág intervallum, és miért Tumpli mostani szakaszához, bemondásaihoz hasonlítod, hiszen akkor már Trumpli 1. a végét járta. 2020 volt az utolsó éve.
Az még nem 2 évnyi állampapír kamat... ha azzal számolt MÉG magasabb szám jön ki... a lényeg hogy a KSH és Marcika meg ne tudja. Ne féljetek az ő száját nem fogja elhagyni olyan mondat, hogy "árfolyamválság".. ilyen összetett szavakat ő nem ért meg...
5% sok vagy kevés? Itt vagyunk 5%nyira a mindenkori ath tól! Az árfolyamválság küszöbétől!!! Malopcsy mondta! Kérdésem, hogy a küszöbszint is inflálódott? Vagy alompapírkamatyszinttel feljebb tolódott?? a 2 évnyivel?
Biden tata meg saját magának és a komplett családjának adott elnöki kegyelmet utolsó napján. Á, nem azért, mert bűnös lenne, nem. Egyik jobb, mint a másik.
Megnéztem ennek a hajlakkreklámos narancsnak az első cselekedeteit... Hát igen.. Biztossan progpagandista. Kegyelmet adott 1600 "támogatójának" akik a kapitólium ellen zavargást csinálták, WHOból kilépés WTF ? (oltás tagadók welcome..). déli határszakaszon meg "nemzeti vészhelyzet"... de ismerős ez nekem valahonnan... meg az a kegyelem dolog is... OV embercsempészek... Félelmetes.. Meg indulnak a koncepciós perek is...
Azt nem tudom mivel szórták a jeget. De úgy látom Orbán tegnapi ígérete, hogy mától a nap is másként fog sütni, felétek se úgy jött be mint lefestette. Itt is esik minden féle csapadék a sűrű felhőkből.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)