Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"BUBOR árazásában alapvető és meghatározó szerepet tölt be a jegybanki alapkamat és az arra vonatkozó előretekintő várakozások, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a BUBOR lényegében leképezi a jegybanki alapkamat alakulását. Ezzel szemben az állampapír-piaci hozamokat alapvetően a keresleti és kínálati viszonyok, illetve a kockázati- és hozamelvárások határozzák meg. A banki hitelek szempontjából meghatározó 3 hónapos BUBOR kamat a jegybanki kamatcsökkentések következtében bár mérséklődött, de tartósan és lényegesen magasabb szinten van, mint például az azonos lejáratú diszkontkincstárjegy hozama. Ilyen mértékű elnyílásra az elmúlt 25 évben nem volt példa." "A JELENLEGI KAMATKÖRNYEZETBEN A DKJ HOZAMÁRA, MINT REFERENCIAKAMATRA VALÓ ÁTTÉRÉS ALACSONYABB HITELKAMATOKAT EREDMÉNYEZHET A VÁLLALATI HITELEZÉSBEN,"
"Dögöljön meg a szomszéd tehene," A fidesz alatt értettem meg, hogy alakult ki ez a mondás. Az uralkodó elveszi a jószágodat, amit odaad a szomszédodnak hűbérül. Majd immár közösen (uralkodó és hűbéres)azt szeretnék, hogy örülj velük együtt, az ő sikeres gazdagodásuknak,tehetségüknek. Ha nem teszed,akkor pedig azt mondják, hogy rosszindulatú vagy. Amúgy állítólag román eredetű a mondás, nem is magyar.
Na ja persze.. Akinek van egy kis esze, az nem magyar bankba nyit devizaszámlát, nem bízza a kecskére a káposztát.. illetve nem köti az orrotokra, hogy abból mikor vesz, vett legálisan aranyat, hogy aztán majd beszolgáltathassa tolvajoknak azt amiért megdolgozott amiből adózott nem úgy mint a csuti a havi ötmiskájáért..
Mindent lophatnak, ahogy lopnak is, és ebbe a sorban nyilván a kötvény is beletartozhat, de szerintem eléggé a lista végén kullog, úgyhogy én emiatt biztos nem gondolkodnék, hogy vegyek vagy ne. Vállalkozást már ezerszer jobban meggondolnám, mert vagy csődbe megyek magamtól, vagy ha jól muzsikál, elszedik...
Egyetértve veled, azt azért jegyezzük meg, hogy a magyarországi magyarok legnagyobb ellensége a fidesz. Szerintem gyűlölik a magyarországi magyarokat. Ezek folyton kifelé nyalnak, a hazait sz*patják. Például lásd a jegybanki vagy irányadó kamat esetét! Úgyhogy ezekről bármit el tudok képzelni!
Igazán nagy probléma esetén nem a belföldi pénzben nyilvántartott értékeket szokták elszedni, mert az magától is elinflálódik. Devizaszámlák befagyasztása, arany és egyéb javak beszolgáltatása hamarabb bejátszik.
Megtakarítások ilyen-olyan mértékű zárolása,elvétele. Végülis a manyup is ilyen volt. Volt fideszes ismerős,aki szerint azért nem volt ez baj,mert a nyugdíj amúgy sem jár. Mindent relativizalnak,ha azt a Viktor kéri vagy csinálja. Migransokkal nyert,most beengedi őket. Vélemény: a lipsik léptek innen,akkor ne csodálkoznak,h hozunk helyettük jobbakat. Ez így elhangzott....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)