Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Pont most nyilatkozta egy "sztárközgazdász", hogy szerinte már márciusban kamatvágás lesz. Fordított pszichológia?! :DDD """Kamatvágás """ wink-wink....de viccet félretéve engem is érdekelne a kiváltó ok.
eur usd nyomás alatt van egész nap általában ilyenkor a forint is "kimagaslóan teljesít". valaki tudja,h mitől zakózik ennyire az eur usd? milyen hír van? FED kamattartás áraznak? akkor esnének az indexek is, de nem esnek.
Amikor majd visszatekintunk,hogy honnan indult a durvulas,mit fogunk mindani,mi volt a hir? Semmi? Kina? Izrael? Vagy mar tudtuk elore par hete,h mi a kormanyerdek,es a forint szepen befordult? 😀
Köszi az infót, bízom benne. Bár a németnek is pengethetek most eleget... :( De ahogy egy ismerős mondja, annak örülj ha plszu adót kell befiezetned, mert az csak azt bizonyítja, hogy bevételed is volt :)
Nem pont ez a szitu volt, amiről tegnap írtam. Ha rendesen nyilvántartotta valaki és helyesen be is vallotta ezeket az adatokat, akkor nem lesz gondja, legfeljebb elmegy vele egy kis ideje. Ha nem, akkor a fő gond, hogy 2019-es adatokat fognak kérdezni. Szépen fifo elven összepakolni a dolgokat (pl 2019-es eladásnak volt korábban a fene tudja mikor egy vétele) na az már keményebb dió lehet, ha nem őrizte meg ezeket a jóval korábbi vétel bizonylat adatokat. A másik gond, hogyha önellenőrzés vagy NAV talál hibát, az eltelt idő hossza miatt a késedelmi kamat is nagyobb.
Mondjuk most jobban belegondolva, ez csak az aktív magyar adósszámmal rendelkezőket érintheti nem ? Mármint ha látnak ilyeneket akkor azt is látják, hogy a nav felé nem kellett fizetni semmit, mert az egyénnek nem ott van az adóilletősége . Vagy rosszul gondolom ?? Ahogy őket ismerem simán bepróbálkoznak, hogy adózzak már még egyszer az itteni jövedelmeim és tőkejövedelmeim után is.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)