Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tőlem kérded? :) Több rossz pozit nyitok, mint jót. Erre nem nekem kellene válaszolni. Majd az idő eldönti, ki "tippelt" helyesen. Sztem még mindig kétesélyes, a mai eur USD gyertya miatt. Csütörtökön jönnek a kamatdöntések. Majd az eldönti az irányt, kis időre.
Végeztem, eszek egy PP túró rudit, ennek örömére (mármint a kertészkedés örömére) eur usd napos átölelő gyertyának tűnik, jöhet a párja holnap. Úgy esik, hogy az index-ek meg emelkednek. Kevés a forint-gyengülés ereje. 1h-n alig bírjuk tartani az 50-es RSI-t. 4h megállt 50-nél. De, tartja a mondás, aki a kicsit nem becsüli, jó lesz ez mára, ha itt maradna. Ti nem akartok kertészkedni?:)
Kimentem a kertbe, mire visszajövök, remélem 382.0 fölött lesz.... Ha így zárunk, picinyke zöldben, (doji jelleggel), jó esély a hétre, még akkor is, ha új aljra mentünk az utóbbi napokhoz képest, csak legalább ne napi MIN-en zárjunk....egy 75 bp csökkentés után...
Van egy lényeges különbség a magyar és az usa piac között. A magyart, mérete miatt sokkal könnyebb manipulálni. Én még emlékszem,mikor mtolcsyék lepaktáltak a Templetonnal, az meg felvásárolta a piacon lévő kötvények nagy részét. Ilyen szempontból, ezeket nem lehet lebecsülni és tőkeáttételes pozival lekereskedni is fej vagy írás esete.
Nem zártam a pozit. 376-ig kitart a fedezet. Egy életem egy halálom. USA-ban is reálkamat van, ha úgy nézzük. Fele ekkora inflációjuk sincs, és 1.5x akkora kamat, mint infla. mi meg 12,2 infla 12,25% reálkamat 0,05%?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)