Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A kérdés az egész fórumnak adott, milyen információra támaszkodva saccolható a legjobban az egyes országok pénz nyomtatása? (a dedóba nem megyek bele ;) )
Azert kezdtem el kalkulalni, hogy legyen egy realis kepunk a valosagrol. Ahogy irod, igen, GDP. Bar mintha technikai recesszioban volna az orszag. Nem? Ott a 13% alakpamat, ami erosnek mondhato a kornyezo orszagokhoz kepest. Ott a 18% übernacht kamat, ami peldatlan egesz Europaban. Ha csak 13% lenne, hol lenne az arfolyam?
Ez meg részedről volt piszklódás ?:). Igen Bitcoint mint fundamentumot semmire se tartom, a mögötte levő technológiáról már előbb lehetne diskurálni. (én kereskedni nem kereskedtem , az első időkben bányásztam ETC-ből pár hónapot --> ~3-400e Ft ot szedtem ki belőle. a Videókártyát kitermelte amit a mai napig használok . :). M0 az pénz készlet. Miért kellene abba GDP-t beleszámolni ? Illetve hogy számolod bele azt a faktort, hogy azt a GDP növekedést értelmesen költötték el, vagy stadionra ami nem tudja saját fenntartását se kitermelni ? M0/ MB jegybankpénz M1 összes készpénz, számlapénz, M2 összes gyorsan pénzzé tehető befektetés, megtakarítási számla , stb M3 minden CD termék. Én személy szerint inkább az M1 et nézném, mert abban benne van az a pénz is amit osztogatás volt a választáskor, már aki nem költötte el kb azonnal. Vagy te milyen mutatót használnál arra, hogy mennyi pénzt nyomtat a jegybank ? Érdekel mind powell oldaláról mind a magyar oldalról, hogy szerinted ezt milyen mérőszámmal mérik (ezt a kérdést már korábban is feltettem, de a fentieknél jobb választ eddig nem kaptam)
mondjuk most nézem, mint a EUR mint az USD money supply csökkenő pályán van tavaly október óta, viszont mind1 is, mert annyi USD nyomtatott a Powell hogy kilőtt a chartról :D
Igazad van. Addig, hogy EUR is tobb van. Mennyivel van tobb EUR? Nezzuk az elmult 10 evet: EUR 5-->11: 2,2x annyi van HUF: 3,5-->17,5: 5x annyi van HUF:EUR=5:2,2=2,3x jobban higitottak a forintot, mint az eurot. ----- Eddig egyetertunk a szamadatokban? No akkor: 2013-ban 290 korul mozgott az Eur/huf. ----- Fel szabad szorozni a higitas kulonbsegevel? Ha igen: 290x2,3=667 ----- HOL A HIBA?
hát btc ből pont van 20 millió darab se több se kevesebb, csak ugye nincs mind a 20 millió kibányászva ;) de most ez megint csak piszkálódás akart lenni gondolom
Erre meg ratesz h ennyi hir utan meginkabb kijarnak majd vasarolni. Hozzateszem ott is kapcsoltak a profit jegyeben 3-4 eurt dobalnak ra a kesz elelmiszerre.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)