Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Úgy értettem, hogy a magyar sajtó vs nemzetközi sajtó között azért nem 1:1 a leképezés. Így magyarul, magyar emberként sokkal több infó elérhető mint a külső szemlélődő számára.
Mi ez a magyarnak kell lenned duma? Attol nem magyar valaki, mert nem akarja, hogy ami penz neki jar, mas lenyulja? A kormanynak kellene elsosorban magyarnak lenni, nem hazarrulonak. Annyira uncsi ez a maguarozas. Az a magyar, aki annak erzi magat
Viki azt nyilatkozta, hogy azok külön ügyek. Igen, én is azt várom legrosszabb esetnek most, hogy felmegyünk a sáv széle felé, ahonnan majd visszacsorgunk. Be is állok majd.😊
Vegyesek az érzelmeim, jó lenne ha Magyarország visszatérne végre a normális kerékvágásba, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy amíg orbán lesz ( értsen ezalatt mindenki amit akar), ez nem lehetséges.
Szerintem ez nem igaz. Én ha pozitív értékelés jön, akkor erősödhez. A kérdés, hogy mennyire lesz csípős a megfogalmazás. Illetve hogy a spekik és a befektetők mit gondolnak erről. Úgy gondolom, hogy magyarnak kell lenned, hogy megértsd itt mekkora a baj, annak ellenére, hogy mostanában sokkal több hullámot vert, hogy milyen suttyó is ez a politikai eilt
A kicsit is jobban érdeklődő piaci szereplők már beárazták a döntést, de ettől ugye még lehet egy nagyobb mozgást indítani a dél körül várható bizottsági bejelentés után (meg vannak olyanok is, akik pl. a felfüggesztésről szóló javaslatról írt reuters cikk hatására lépnek csak, mert nem követik szorosabban a témát). Ha a mostani bejelentésben nem lesz megemlítve az RRF feloldása, akkor néhány forintos gyengülésre számítok a sávon belül, amit a következő napokban visszahozhat. Ha igaz amit Navracsics mond és az ECOFIN "magyar" döntését elválasztják az ukrán és minimumadós december 6-i ügyektől, az megint megnöveli a bizonytalanságot és a játékteret az összes szereplő számára
Kifejezetten jó Argentína, a fővárosának pedig nagyon sok hasonlósága van a mienkkel. Az egyik főutcájában pedig a sok feketézőnél az USD-det is átválthatod😊
emlékszem még, amikor vártuk 320 körül az eu-pénzeket!! Vártuk, hogy visszavigye az árfolyamot oda ahonnan jött... 310 alá... És akkor még jöttek az eu-pénzek és az árfolyam sosem ment már le 320 alá, mert akkor éppen nem a piacon váltották le a zsét, hanem AKKOR, AMIKOR még az elmúlt 100 év legsikeresebb 10 évének végén jártunk, már akkor is minden kellett nekik és az is kevés volt... mert a covidot a 340 akkori highnak nekifeszülve vártuk és meg is lett az eredménye.... Ha jönne is EU-pénz, bármennyi is, annak ezeknél éppen semmi hatása nem lesz az árfolyamra...
A bizalomtól komoly HUF erősödés ? Aztán mitől ? a júliusig meghosszabbított vészhelyzeti kormányzástól, a folyamatos ötleteléstől az állami pénzek kicsatolására? a hitellel tömködött hitelektől? az ellenségeskedéstől az EU val NATO val ? az állami pénzek potyalesőinek a hatványozott szaporodásától ? - és még sorolhatnám....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)