Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ja. Ez a 18%-os betéti tender napi 2-2,5 milliárd forintba kerül az MNB-nek. Nem csodálom, hogy nem akarják egyben feltőkésíteni - hát mit tenne a hiánnyal.
Az egyszerű ember is láthatta, az infláció bedurvul (nem csak nálunk) Akkor dobták be az akkor magasnak tűnő 4-5% -os állampapírt , Megjegyzem én már akkor változót vettem! Abból is lehetet tudni ,hogy az MNB lecserélte a közeljövőben lejáró papírokat hosszú,akár 20, 30éves fix -ekre ,akkori alacsony kamatnál! Jól tették , mert a mostani , vagy hamarosan lejáró papírok helyett sokkal magasabb áron tudnák kibocsájtani. Talán még sem annyira hülyék.
18% az intézményi befektetőknek a napos betéti tender kamata. 1 napra szól. 16,66 most a legnagyobb áp kamat a plebsznek, de inkább max 11-13. de lehet még szuperállampappert is kapni ha kellene.
Ha tudatosan gyengíteni akarják a forintot , akkor miért nálunk emelik a legdrasztikusabban a kamatot? Miért gondolja bárki ,hogy ilyen magas alapkamat mellett , nagy mértékű forint gyengülés következhet. Kamat folyosó emelése után csak erősödés történhetet . A példa is mutatja. Közben meg Törököztek.....
Mint a másik topikban is írtam, a hosszú távú charton egy top még hiányzik szerintem is. Tartom magam ahhoz, hogy akinek nincs vegyen nyugodtan, mindegy milyen árfolyamon, csak legyen mögötte stratégia, ok, gondolkodás. Ettől függetlenül, ha valaki nem olvas át, rövid távon még egy kis erő. Én 393 korul veszek újra, de ott sem 2 kézzel és mindent eladva. Egy része a magasan eladott pozíciók visszavétele, más része rövid speka.
A mostaniak sokkal hatékonyabban kommunikálnak. Egyszerű a receptjük: a kudarcért mindig más a hibás, a siker mindig nekünk köszönhető, és ezt kell irdatlan mennyiségben nyomatni. A választásokon látszik, milyen jól működik.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)