Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Miért tenné? A Társadalom nagyobb része elégedett, boldog. Minden rosszért az EU, Brüsszel, Soros, Ukrajna, Biden, a migránsok és Gyurcsány tehetnek. Hol itt a baj?
Adó a bukón nincs. Költség viszont igen. Arról nem beszélve hogy egy idősebbnek sok esélye nincs is kiülni a tbsz idejét..... De való igaz inkább ezt kellene adómentessé tenni nem pedig a focistákat 500 millióig...
A legnagyobb gond nem az állományi díj (kb 0,12%/év) és nem is a tranzakciós költség (pénzpiaci alapnál általában 300-500 Ft/tranzakció), hanem a hozamon a 15% szja. A pénzpiaci alap jellemzően a rövid távra megtakarítás eszköze, emiatt tbsz-re nem nagyon érdemes.
bef alapnál alapból úgy indul hogy nyitsz egy bef számlát ami nincs ingyen. És fizeted az állomány díjat is ami megint nincs ingyen. Aztán ha felveszed a zsét az pénzbe kerül. És persze van vételi és eladási jutalék is. A bank biztosan nyer :)
"A PÉNZPIACI ÉS KÖTVÉNYALAPOK HÓNAPRÓL HÓNAPRA EGYRE NAGYOBB LAKOSSÁGI PÉNZEKET VONZANAK BE," Valószínűleg nő is,csak nem közvetlenül, hanem közvetetten, pénzügyi szolgáltatókon keresztül. Amúgy nem kell félni tőlük,többé kevésbé lekövetik a mozgásokat.
Lehet gondolkozni, hogy ki miért vonta ki a pénzt állampapírokból. De az üzenet egyértelmű: még mindig nem elég magasak az állampapír hozamok a befektetőknek, ezért máshova viszik a pénzt.
Ez meglepett kicsit, mert azt gondoltam, hogy nőni, de minimum stagnálni fog a piac az új papírokkal. A befektetési alapokat nem értem, de ez van, egyikben sem bízok meg. https://www.portfolio.hu/befektetes/20221108/nagy-fordulat-a-magyarok-megtakaritasaiban-allampapir-helyett-most-erre-kattantak-ra-577342
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)