Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Pont a családokhoz is ment ez a megszámlálhatatlan sok pénz mert amikor vettek egy 40 milliós lakást 5 millió kp vel és 35 csok és a többi hitellel azt most eladják 80 ért vagy kiadják stb. Máris nyertek ingyen 75 milliót mínusz hitelt. Miért ne adnák el vagy miért ne adnák ki bérbe. Szerintem a többség megoldja. Ez okozta a mostani extrém inflációt.
cukrász ismerős mesélte, hogy 1kg lekvárra amit 390 ért kap nagykerben neta adót tettek mostantól 390+ 780 neta adó = 1170 kapja VÁGÁSI FERI??? BAKKERRRRRRR 200% NETA ADÓÓÓÓÓÓ ezen a terméken... "26. ha) a 2007 VTSZ szám alá tartozó olyan termék, amely hozzáadott cukrot tartalmaz, és cukortartalma meghaladja a 35 gramm cukor/100 gramm mennyiséget, vagy hozzáadott cukrot és édesítőszert egyaránt tartalmaz, a Magyar Élelmiszerkönyv szerinti extradzsem, extrazselé, marmelád és különleges minőségű lekvárok kivételével 780 forint/kilogramm " NE CSODÁLKOZZUNK, HA AZ ÁRAK AZ EURHUF NÉLKÜL IS ELSZÁLLNAK!!! A kérdés, hogy az egyéb kisker adók milyen mértékben szólnak bele az árak alakulásába?? Beteg egy f@szok ezek!
Nem ugyanaz a takarmány: tavaly 8000 Ft+ÁFA volt mázsája, idén 12-14 ezer Ft között mozog a 12 ezres elég szemetes szokott lenni. Aratás: június vége július búza, árpa , október kukorica. Ez bizony indokolja a tojás ár emelkedést. Most ha nem ejtjük le nagyon a forintot akkor várhatóan a takarmány ár már ezen a szinten marad, akkor még egy fél év intenzív áremelkedés vár ránk utána stabilizálódhatnak az élelmiszer árak.
Erről írtam pár hónapja. Termelőnél veszem. Ugyanaz a tyúk ugyanabban az ólban ugyanabból a takarmányból ugyanazért a bérért dolgozó alkalmazottal Márciusban 32 ért Áprilisban 37 ft ért tojta a tojást. Augusztusban már 62 ért. Szeptemberben70 ért. Még a szart is saválló tartályban viszik az 50 millás trakesszal annyira veszteségesek :)
Amikor érvénybe lépett az árstop, ahova vásárolni járok, egyből ráterhelték a többi termékre a kieső bevételt. Most megint jön újabb termékekre, egyből tolják is át a többi, nem szabályzott árú cuccokra. Így papíron lehet, hogy csökken az infla, csak éppen az árak szabadulnak el. Basszus, most láttam: 130 Ft egy vacak tojás?! Köszönjük viktor!!!
A szar munkát és pofátlan hozzáállást, amit egy vagyon kifizetése után kaptál, ne is említsük. Vadászni jár a nálam dolgozó kőműves is, úgy megszedte magát (nem csak rajtam), a múltkor majdnem a fejemre esett az áthidaló.
Sokan mondják, hogy a Csok milyen jó csaladtámogatás. Igen, jó lett volna, csak érdekes módon, miután kijött, hirtelen a mértékével szinte meg is ugrott az új lakások ára. Ergo, a családok jelentős részének pont nem lett ettől több pénze, hanem ment az építőipari vállalkozókhoz. Egy dolognak lenne értelme nagyon, a gyerekek utáni SZJA adókedvezmény mértékét kellene tovább emelni, mert az is kezd úgy járni, mint a családi pótlék. 2 gyerek után nem havi 40 ezernek kellene lennie mostanra,hanem min. 70-80 ezernek.
Ez sem fog segíteni a forinton. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221029/itt-az-uj-javaslat-maximaljak-5-szazalekban-a-lakashitelek-kamatat-575835 A Fiatal Komcsik Antidemokratikus Szövetsége az építőiparban, ingatlanban érdekelt. A Csok sem családtámogatás, hanem az építőiparé és annak számít részben még a Babaváró is. Én hagynám bedőlni, iszonyatos kasza volt az utóbbi 2 ciklusban, akkor valahogy nem rinyáltak, hogy pofátlan pénzeket kerestek, részemről jöhet az építőipari tisztítótűz.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)