Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Jővő hét nagyon Kína adatos lesz! Sok az óvatos, inkább zárnak. Tegnap bejelentett kínai új gazdaság élénkítő csomag meg a tech sokkolta őket. Dobjon ki a lakosság minden olcsó és használt eszközt már a turmixgép cseréjét is támogatja a kínai kormány. Ezek nagyon keserves próbálkozások. Valami ott nagyon nem megy!
Számomra meg pont az a furcsa, hogy amikor a gazdaságok hadilábon állnak, már már a korrekció esélyét súrolgatják, akkor jön egy hülye, és bedobja, hogy "all-in" lazítás. És Kínáról beszélünk, nem Moldova fog lazítani, hanem Kína, ami X éve még a világ motorja a legnagyobb kereskedője volt, bődületes GDP növekedéssel (főleg 2008-2009 után) Tavaly szintén bedobták, akkor még a tőzsdék védelmét is belengették. Voltak is gondok, szűk volt a kijárat. https://www.investing.com/indices/shanghai-composite A GAP-et súrolja a mai gyertya. Össszesen 4 GAP-et hagyott hátra az a nagy emelkedés. Lenne mit visszatölteni, elég nagy esési esély van. Bár ugye long trendből beszélünk, ezzel a kijelentéssel AKÁR fordulhatnának is. Fordulnak? VAgy már betáraztak az esésre?
Tipikus longos nap, de ez sokadjára. és így volt ez 18850> 20400-ig 20-30 pontoss esés, azonnal megvéve, minden kis biz-basz m15 aljat védenek. pont azért hogy érdemi esés még csak véletlenül se legyen. long stop védelem. 1h-s aljakat őrzik a világba. DAX - Funda. USA esik, DAX is rottyant, nincs itt önálló funda. Mindent USA irányít. igazából megvolt a korrekció 20550> 19700 más kérdés,h 18850-ről jöttünk, +950 pont benne maradt, de esett 850-et.
Mindenesetre long szempontjából ideális NQ adat előtti esése. Ha lesz long akkor NQ minimum dupla nagyságot fog igy várhatóan menni long irányba,Dax-hoz képest.
Kb. ezt látom én is. A a dupla tető meglehet. Így dobtam sok pozíciót. Indexek nekem menedékek DAX, BUX, S&P mindig van de most kurtítom a portfoliómban ezeket is. Ma dobtam DAX-ot is még az optimista remény mellett is. De csak 200db TL145 ment piacin a kukába. Tl140- et még tartom, de kivonom a tőkét. Részvényeknél szintén csökkentem ahogy tudom. Kis pár százas pozíciókkal azt a Trump első 100 napját kiülöm guggolva is. Most kiváráson vagyok és arany belépőre várok.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 20400 próbálja feltartóztatni. Belement a lefele tartó 1h bolitetőbe, amúgy ez lefele görbül. 4h-1d bőven kirúghatja magát 20500-ig, én várnék erre. itt szar shortot nyitni
Ez egy tanulságos videó! Három elemző egy adott tényről hat féle módon vélekedik. A beszélgetést ez jellemzi végig. Többször még saját magukkal is ellentmondásba kerülve. A videó legnagyobb tanulsága ez. Ami nem rossz, csak azt mutatja, hogy egy ember is képes saját magával vitába keveredni ebben a témában. Nehéz következetesnek maradni! Viszont e mellett elhangzik sok érdekesség és olyan megállapítás amit gondolati síkon osztok. Talán a populizmus térnyerése és az ebből fakadó kockázat lehet a legnagyobb konszenzus közöttük.Valamiből kiábrándultak az emberek, hogy beindult egy radikalizálódás. Ez pedig soha nem vezetett jóra.
14.30 NFP legtöbbször igen nagy mozgással jár. Most sem számítok másra, hacsak trampli árnyéka nem blokkolja. S&P - hatodikán maradt egy olyan felhúzás,amit illene visszavenni az árfolyamnak (régebben így volt) (lehet, hogy eljárt a szabály felett az idő), hetedikén délutáni adat után rés maradt. Szóval akár felfele is mehet. Szeptemberi futures rések még mindig élnek, tehát akár lefelé is mehetünk. Szóval bármi is lehet. 🤣
Így USA adat elött, nagyon fent van 30-60 as stochastic,ritka eset lenne ha ebből csinálna egy long ralit DAX vagy NQ.Nem lehetetlen de kevés rá az esély.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?