Szóltak, hogy 2028-ig nem folgalkoznak a részvényekkel. Ugyanakkor arról is szóltak, hogy 2028-ra duplázzák az EBITDÀT 2023-hoz képest. Azóta sem nött semmivel, szóval elég rosszul állnak idöarányosan.
Na ja, még értem is a stratégiát, meg hogy mit miért csinálnak, de akkor legalább szólhatnának hogy "bocsi, de a részvényesekkel 2035-ig nem foglalkozunk" vagy valami ilyesmi.
Az az egy szerencse, hogy a rv annyira szar, hogy az árfolyamon nagy bukót se lehet összehozni. Reálértéken kb annyi az árfolyam, mintha mostanára letizedelték volna. A jegyzéskor 119 en vásároló kisbefektetők "nyertek" 4 év alatt pár százalékot...:-) Közben a BUX 3X....
Kifogtuk itt a világ legjobban fizetett de legbénább menedzsmentjét és a leghülyébb nagytulajdonosait....ha én nagytulaj lennék elzavarnám ezeket a p...ba. 2021 - ben azt igérték, hogy a wallis lesz az 5. bluecsip. 2025 után mar lesz osztalék....Látjuk!
Hasznaltauto.hu-n msot éppen 18 és 70 millió Ft közötti példányok vannak fenn...biztos tömegek fogják vásárolni...ja nem....drágaszágom, mondaná a mesebeli kígyó
Sajnos túl régóta, 2021 körül vettem először még a részvényjegyzés idején, vettem 120-ért, 90-ért, de 144 körül is. Hol bővítem, hol csökkentem a pakkom, de mostanában már csak csökkentem. Pár ezer db-ot megtartok belőle aztán annyi.
Na, ez az! Lemegy, vagy fel!? Mi kívülről nem tudhatjuk, csak pisloghatunk... Én is 2 éve vettem, igaz, olcsóbban, mint te, de csak magamat okolhatom, hogy benne ragadtam, mert nem adtam el, amikor pl. 182 volt. Ennek mondhatnám, hogy a megtévesztő célárak és cégközlemények voltak az okai, de végül is a saját "kapzsiságom" a fő ok, meret több nyereségre vártam... Sajna. Most csak arra várok, hogy legkésőbb jövő március-április táján vissza emelkedik a beszerzési árra, eldobom az egészet! A letargiát mutatja a fórum lefagyása is.
Ha esetleg van itt valaki ! Mióta tartjátok ezt a részvényt ? Én próbaképpen, Concorde javaslatra vettem 158 Ft-on kb. egy éve. A tények ismeretében meg mindjárt eladom mert ki tudja meddig megy még le.
Ebben is azt magyarázzák, hoyg a CEE régióban, ahol az AW müködik, milyen jól teljesít, 8%-os a növekedés az újautó piacon. Igen, én is ezért vettem pl. AW-t, mert erre számítottam. A kérdés az, hogy egy növekvö piacon hogyan tud az AW akvizíciók mellett is visszaesést produkálni. Ez 1/1 a management alkalmatlanságát mutatja.
A Concorde Értékpapír Zrt. rontott az AutoWallis Nyrt. értékelésén, az ajánlást VÉTELRŐL SEMLEGESRE (Neutral) minősítette vissza, míg a 12 hónapos célárat 180 forintról 154 forintra csökkentette. Az elemzés rávilágít, hogy a gyenge első féléves (H1) teljesítmény és a forint erősödése miatt veszélybe kerültek a vállalat középtávú (2028-as) stratégiai céljai. [1]
Az autópiac köszöni, jól van. Ellenben az AW vezetése nemhogy profitálni nem tud ebböl, hanem ezzel ellentétesen elpárologtatta a nyereségességet. Pedig a logika pont fordítva lett volna: minél nagyobb az értékesítés, annál költséghatékonyabb.
Nem neztem még a számokat de folynak a fit-out-ok...Liberty után a többi is az egységes imidzsre...ez nem kis pénz lehetett, de a wallis csoporton belul maradt.....
bármi lehet, sok veszteséges papír száguld idönként, itt meg ugye még van kis nyereség is. Ugyanakkor nagy totálban az látszik, hogy a management az elmúlt 3 évben a Wigo-n kívül kizárólag szar üzleteket kötött és közben még a költségeket sem tudta kontroll alatt tartani. Röhej, hogy az árbevétel dupla, mint 2023-ban, a nyereség meg töredéke.
Ott osztom, ahol akarom. Itt pedig azt tudom írni, amit eddig is: amennyiben az AW teljesíti a 2028-as stratégiai célkitüzéseit, úgy 2028-ban 300-at fog érni. A mostani jelentésig nyugodt voltam, hogy tudja teljesíteni, már 50%-nál kisebb valószínüséget adok neki.
Közben a Salvador Cateano, akivel közösen szerzi meg az AW a nagyker jogokat, folyamatosan növekedik: https://salvadorcaetano.pt/en/indicators/financial-information/ Mintha ezek a szerzödések úgy lennének megkötve, hogy a Salvadort viszi a profitot, az AW meg állja a költségeket.
Én pont erre utaltam, a tulajdonosnak már régen ki kellett volna dobnia ezt a pénznyelő menedzsmentet. Ennél még egy vidéki benzinkutat is jobban menedzselnek. Ki kellene b@szni jó pár vezetot, teljesitmény- eladás érdekeltté kellene tenni az ertékesítést és igen , keményebben kellene alkudozni a beszerzésnél. Pont ebben a piaci környezetben lehetne nagyobb marzsot elérni, de úgy, hogy teljesítmény nélkül jön a milliós havi fizu a számlánkra, lassan veszteségbe boruló eredmények mellett, na az azért az nem menő....
NOs. Ezt írja a piaci környezetre: "A csoport értékesítési volumen szempontjából jelentős piacait tekintve a román stagnál, a cseh 5,8%, a horvát 5,3%, a magyar 13,3%, a szlovén piac 21,9%-os növekedést produkált, míg a szlovák piacon 3,6%-os csökkenés volt tapasztalható" Tehát a piacok szépen nönek. Ebben a környezetben az AW-nak sikerült visszaesést produkálnia, azaz egyértelmüen kiderült, hogy a a management teljesen alkalmatlan. Àrbevétel csökken, a költségek meg elszállnak.
Miböl gondolod, hogy az az érdekük, hogy gyászosan szerepeljen a papír? Akkor nem hurráoptimista, a gyengeségeket relativizáló közleményeket adnának ki.
Nem erdekli oket igy tobbet kapnak darabszamban pl MRP-n belul plusz a bonuszok.Lenne itt penz osztalekra is de a kisreszvenyeseket ebbol kihagyjak.Maguk kozott elosztjak.
Amit viszont egyáltalán nem értek, hogy a tulajdonosoknak mi abban az érdekük, hogy a papir ilyen gyászosan szerepel a tőzsdén. Plusz még osztalék sincs. Nincs az a hülye komolyabb befektető sem, aki felvásárolná, jelenleg az árfolyam reálértékben- viszonyítva a BUX 2019 januari értékéhez es az akkori AW árfolyamhoz - az öt év alatt kb ötödére esett, azaz olyan árfolyamon van, mintha 25 -30 Ft lett volna akkor. A menedzsment a pénzénél van, jó fizu plusz juttatások, de hol van a főtulaj? Itt mindenki hülye?
Júliusban is kitartott a lendület, 8%-kal több új autó fogyoitt, mitn tavaly júliusban. Az 1-7 havi adatok pedig így néznek ki: 2024: 71.886 2025: 76.924 2026: 86.573 Azaz a piaci körülményekre nem lehet panasz. Az akvizíciók miatt az AW-nak a piav felett kellene nönie, a mérethetékonyság miatt za EBITDÀ-nak pedig legalább a bevétellel arányosan, de inkább nagyobb mértékben. ha ez mégsincs így, az a management teljes alkalmatlanságát é/vagy a kisrészvényesek szándékos megkárosítását mutatja.
Egyik rosszabb mint a másik. Wallis alszik , pedig vételi ajánlás és éven belül még mindig 25% emelkedés is kinéz. Igaz, hogy a célár is egyre csökken az árfolyammal együtt.Két éve még 235 Ft-ot vizionált az elemzőház, ma már csak 180 Ft.Akkoról meg nem érdemes megemlékezni. Halottról jót, vagy semmit.
Szerintem az lenne ilyen esetben a rendkívüli esemény, ha nem fizetne kamatot. Az a normális, említésre sem méltó, , hogy a feltételeknek megfelelöen fizet.
A június brutálisan erös lett megint. 15.096 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 31%.kal többet, mint 2025 júniusában. 2026 elsö felében is látványos a növekedés: a tavalyi 66.112 után idén 74.905 új autót helyeztek forgalomba, ami 13,3%-os növekedés. Júniusban a használt autók forgalma is nagyon erös lett: 14.471 db. Ha az AW-nak ebböl sem sikerül egy történelmi rekord EBITDÀ-t kisajtolni, akkor valamit tényleg nagyon elbasztak.
Hát basszus, te nem nagyon tanulsz semmiből!! Egyik szarból mész a másik szarba! Ettől jobban jártál volna ha veszel most 4ig-et, vagy opust, de még akár deltát is 50 ft-on!! Akármit is, de ezt a szart nem szabad venni továbbra sem!!!
AutoWallis Nyrt+topic