jogorvos

Regisztráció: 2010-11-08 09:41:17

Hozzászólások száma: 200

Utolsó hozzászólás: 2021-05-06 13:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja csütörtök, 13:47
Roland74-nek szólt, amit írtam. Sajnos, azonban szerintem tévedsz: komoly hatása lehet a részvény árfolyamára a vállalat vezetője elleni büntetőügy állása, pláne, ha az INA részvény vásárlással kapcsolatos korrupciós üggyel kapcsolatos. A részvényeimmel sajnos, én súlyosan érintett vagyok az árfolyam alakulásában.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 12:53
Horvátországban elítélték, idén júliusban lesz a másodfokú eljárás. Fideszes mérce szerint elítélt bűnöző, mert legalábbis ők a saját feljelentéseiket követőn máris bűnözőnek titulálnak ellenzékinek nevezett személyeket. Addig Magyarországról nem igen teheti ki a lábát! A Fidesz 2010-ben az általa generált devizahitelezés kudarcának "hullámán" nyerte meg a választást abba a hitbe ringatva az eleseredett eladósodott tömegeket, hogy ők majd "megoldják", amiből aztán nem nagyon lett semmi. Ellenben úgy átalakították a választási rendszert, hogy azóta másnak nem nagyon van esélye választást nyerni. Ez az objektív  helyzet.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 11:13
Honnan veszed, hogy bármikor visszaveheti, pláne, 5 foritért? Tudtommal erre az alapítónak az alapítvány estében nincs jogi lehetősége. Ellenben Orbán Viktor a múlt pénteki rádióinterjúban nyíltan kijelentette, hogy a kuratóriumban nincs helye internacionalista, globalista gondolkodású embernek. Vagyis -mivel jelen furcsa alapítványban- a kuratórium kieső tagját önmaga pótolja és nem az alapító, így mindíg ennek a követelménynek, tehát OV ízlésének megfelelő világnézetű kurátort fognak választani.
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 29. 09:47
Engem is felháborított az eltitkolt srv vásárlási cél: az elajándékozás. DE! Nézzük most már a jó oldalát: más feladata sem lesz ezentúl a MOL-nak, mint a minél nagyobb mértékű osztalék fizetés!
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 19. 22:53
nepszava.hu vezércikk: "Strasbourgban már egy frakcióban ül a szélsőjobbal a Fidesz"
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 19. 21:35
 Tavaly ősszel írt róla a direkt36.hu, valaszonline, telex, majd az összes független hírportál átvette helyszíni tudósítás alapján. A bulvárosság az egyszerűbb érthetőségért van. A Putyin csicska jelzőt a csehek akasztották OV-ra.
De aki nem értené: RheinMetall,, Volkswagen-Audi, Bosch, Mercedes beruházások és hasonlók állami támogatása minden különösebb viszonzás nélküli. Persze, jó, hogy itt vannak ezek a multik, de akkor miért csinál úgy a Fidesz, mint ha harcolnának ellenük? Miért kezdik froclizni a kiskereskedelmi multikat, amikor az ő megrendeléseik, beruházásaik és munkabéreik (anyagi erejük) tartja fenn a még létező magyar élelmiszeripart és kereskedelmet? Vagy térjünk vissza a régi "közértek" világába"?
A MOL kvázi államosítása erre felé mutat, sajnos. Mint ha azt mondta volna valaki (csak nem az OV?) valamikor, hogy a legrosszabb tulajdonos az állam? 
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 19. 20:15
Szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy a jelenlegi kormány maximálisan lefeküdt a német nagyiparnak és ahogy azt egy fogadáson elszólta az egyik nagy cégcsoport igazgatóságának elnöke (valaszonline-n is volt tavaly ősszel olvasható a teljes anyag), Orbán és Szíjártó a zsebükben van, bármikor felhívhatják őket, mindig a "rendelkezésükre állnak." Amúgy emellett Orbánt az európai vezető politikusok (pártállástól függetlenül) Putyin bábjának tartják.
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 19. 19:58
"A Fidesz képviselői csatlakoztak ahhoz a frakcióhoz, amelyben eddigi szövetségesei – a lengyel Jog és Igazságosság párt, valamint a Matteo Salvini vezette olasz Liga – mellett szélsőjobboldali szervezetek, például az Alternatíva Németországért tagjai is helyet foglalnak." VAGYIS: A FIDESZ  CSATLAKOZOTT A NYÍLTAN EUROSZKEPTIKUS, ÚJFASISZTÁKAT ÉS NEONÁCIKAT TÖMÖRÍTŐ CSOPORTOSULÁSHOZ! Ezt árazza most a piac!
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 19. 08:10
1. "Az idősek fele a mintegy 150 ezer forintos átlagnyugdíjnál kevesebből él: 2010-ben 26 ezer, 2020-ban már 270 ezer nyugdíjas tartozik az úgynevezett legalacsonyabb jövedelmi tizedbe."
2. Két évre visszamenőleg közzétette a havi mediánbér-adatokat a KSH. Ebből kiolvasható: az alkalmazottak fele legfeljebb a hivatalos átlagbér háromnegyedét kapja csak…A KSH új táblázataiban 2019 januárjáig visszamenőleg megtalálható a bruttó mediánbér havi összege. Ez az idén januárban a legalább 5 fős munkahelyeken 332 ezer, az összes munkáltatónál pedig 319 ezer forint volt. Ez azt jelenti, hogy a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottak felének bruttó fizetése valójában legalább 92 ezer forinttal kevesebb, mint a hivatalos, 411 ezer forintos átlagbér. A korábbi hónapokat vizsgálva szintén az látszik, hogy az alkalmazottak fele az átlagbér 77-78 százalékát vagy annál kisebb összeget kap. Tavaly januárban például a hivatalos, 375 ezer forintos bruttó átlagbérnél 81 ezer forinttal kisebb volt a teljes alkalmazotti körre számolt mediánbér. Két éve januárban pedig 77 ezer forint volt a különbség, így mindössze 266 ezer forintot, vagy annál is kevesebbet keresett az alkalmazottak fele az akkor átlagbérként közölt 343 ezer forint helyett."
Ha a cca. 44% bérterhet (szja, szocho, stb.) levonjuk, akkor kb. 155 ezer forint nettó az átlagbére egy átlag munkavállalónak. ENNYI!
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 17. 17:40
.... ÉS ELŐRE A LENINI ÚTON, HAJRÁ, GYŐZZÖN A KOMMUNIZMUS? Még ha nem is gondolta végig, ezt mondja.
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 16. 08:12
Az igazgatóság május végéig dönt az osztalékfizetés időpontjáról. Tehát: megvárják az alapítványra vonatkozó tv. elfogadását és az arra a rv-re jutó osztalékot is kifizetik az alapítványnak? Akkor közel sem lesz 5% az egy rv-re jutó osztalék, mivel akkor végülis az srv-re jutó összeget is kü kell fizetni a 75 md-ból.
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 14. 16:58
Ezt tudom, emiatt már volt egy nagyobb bukta. Az srv-re jutó részt amúgy sem biztos, hogy osztalék fizetésre fordították volna. De még mire számíthatunk? Mert napok óta nem nyugszanak a kedélyek.
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 14. 16:49
OK., HOGY ITT EGYMÁS NYAKÁBA BORULVA SÍRDOGÁLUNK, DE TUD VALAKI VALAMI KONKRÉT OKOT, HOGY MI MIATT ESIK AZ ÁR? Nem lehet, hogy valami nagy csúnyaságra készülnek a kgy-n (igazgatósági ülésen) és vannak, akik ezt már tudják?
MOLly tulajok topikja 2021. 04. 02. 10:28
1./ Az állami tulajdon mértéke nem biztosít közvetlen irányítást a részvénytársaságban. Persze, előfordulhat, hogy stómanok  - külső pénzügyi segítséggel- összevásároltak annyit, hogy "együtt szavazás" esetén elég fölényt jelenthessen egy közgyűlésen, de ezt csak egy büntető eljárás tudná kideríteni.
2./ Lehet, hogy nagyobb befektetők megtámadják bíróságon ezt a döntést. Feltehetőleg erre számít is a jelen vezetői garnitúra, ezért is fogalmazták meg ilyen homályosan, "rugalmasan" ezt a tervezett döntést.
Minden esetre, nem tudhatjuk innen kívülről, hogy mik a háttér alkuk a NER-től független nagybefektetőkkel. 
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 29. 13:29
Tegyük fel, valakinek van csak úgy, elfekvő pénze, ami néhány hónapi "alszik", szeretné jövedelmezően befektetni. Ezért vesz olyan részvényt, ami rövid időn belül több hozamot (jelen esetben osztalékot) fizet, mint más (pl. kötvény, ingatlan, arany, stb.) befektetés. Igaz, hogy osztalék fizetés után némileg vissza esik az árfolyam, de a MOL esetében ez néhány héten belül vissza korrigál és akkor eladhatja veszteség nélkül, osztalékkal a zsebben! Hát ezért!
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 29. 12:51
Hopika, 2250,-!
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 29. 12:37
Persze, persze, csak nem akartam szőrözni, mert az árfolyam is változik, de azt már tudjuk, hogy a MOL pénteki -bejelentéskori- árfolyamhoz képest tuti cca. 5%. 
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 29. 12:17
Na, de hát az ugyan annyi lenne arányaiban, mint a MOL 100 Ft-ja!
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 26. 22:23
A saját rv után nem jár osztalék, az arra jutó részt az rv tulajdonosok között kell elosztani.
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 25. 10:11
Épp' ez az, hogy ismétlődnek a "dolgok". Az egyik kérdés, hogy kik: pont ez kellene vizsgálnia a felügyeletnek, hogy nincs-e a háttérben összejátszás "ismerős" eladók és vevők között az árfolyam alacsonyan tartására annak érdekében, hogy az emelkedő árfolyamot lenyomják, olcsóbban begyűjthessenek nagyobb mennyiséget.  Lsd. pl.: 9 millió db adásvétele egy tételben, piaci ár alatt. Persze, nem én vagyok a nyomozó hatóság, én csak ötletelek, mert bosszant ez a jelenség és nem csak ennél a rv.-nél, hanem az egész magyar tőzsdén.

friss hírek További hírek