Topiknyitó: 27400 2014. 06. 24. 12:07

Állampapír  

Szerintem itt már nem a hozamvadászatra gyúrnak hanem a Forint erősödésére játszanak.

Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.

Ezért tartja még a Templeton is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby szombat, 12:23
Előzmény: #5839  tucsok
Nem akarok népszerű topikot csinálni. Számtalanszor elmondtam,beszélgetni járok ide. Befektetésekről,tőzsdéről a napi hírek tükrében.Nem gondolom,hogy önmagában létezhet olyan, hogy Magyar Állampapír és hogy erről éveken át beszélgetni lehessen . Itthon és a világban,a gazdaságban és a politikában történnek dolgok,amiknek helyt kell adni egy beszélgetésben ami a Magyar Állampapírokról szól,mert végső soron ezek a történések azok,amik meghatározzák a Magyar Állampapírok árfolyamát,az azokon elérhető nyereséget vagy éppen veszteséget.Ha valakit érdekel és fel képes fogni ezt, jön és beszélget,ha nem, nem.
tucsok szombat, 11:23
Előzmény: #5829  Boby
Csináljatok itt egy népszerű topicot a másik majd hagy sorvadjon el . Vigyázat : ha vissza jöttök nem sorvad el !!!
ehe
ehe szombat, 10:45
Előzmény: #5826  bronz
Nem csak a politika, de a fórum is elég kontraszelektált úgy látom, hogy az ingatlankupecz topikjára gerjedtek még mindig.
Még mindig rezeg a léc az országban, hogy nyerné e a fidesz a választást, ha holnap rendeznék, miért pont Hathortól várjátok a bölcseleteket, mikor van még 2M további konformista?
Tovább kéne lépni.
N0MAD szombat, 09:41
Előzmény: #5836  bronz
Aztán kérdés bármely statisztikának a használhatósága ha a mértekegység amiben számolják a dollárhoz képest 2-3 év és 2-3 hónap alatt ugye, khm…
Mintha a burkolóval amkor megyegyezel négyzetlábját mennyiért rakja le 47es cipőben jönne fizetéskor meg 39esben :D
Azért euban nem euroban kalkulálni amikor ha nagyon aszogatják a visznyokat a népek átjárnak vásárolni, meg dolgozni is akár, meg amonnan rendelnek meg akár költöznek is ha a tapasztalat nem találkozik a számítással az elég öntökönrúgás. Mert 1-2% lehet nem észreveheto, vagy legalábbis nem mozdít meg, de ha beindul a heti gorenjeturizmus az fájdalmas (lesz?) a költségvetésben.
De egyre vastagabb festék kell a valóság ellen, nemigen fordulnak vissza. 
Nekem végjáték érzésem van, meglátjuk.
bronz szombat, 07:53
Előzmény: #5835  Boby
Ez a folyamat csak gyorsulni fog.
Az egészben az a szomorú, hogy 14 év 2/3 után annyi gerinc nincs bennük, hogy ha valamit elrontanak, akkor korrigáljanak. 
A KáderSH inflációs számai erősen ki vannak színezve, akkor a többi statisztikai adat miért lenne valós?! GDP, bérnövekedés és a többi...
Boby
Boby szombat, 07:46
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241123/72-percenkent-bezar-egy-bolt-magyarorszagon-724818
A 10% feletti reálbér növekedés esete a valósággal. Kb. ennyi köze van a valósághoz a statisztikai hivatal adatainak.
N0MAD péntek, 22:39
Előzmény: #5830  bronz
Hát, ez önmagában megérte a műsort. :D
Cserében nem fejtettem ki szigorüan allampapír témában hogy majdnem teljesen kiszálltam pmapból és leváltottam, de még a pemap is kiutalódott úgy fellelkesedtem.
Részemről mozi. Bár már egyre biztosabb vagyok benne hogy mindentmis ki fognak fizetni (tisza effekt), de azt a forintárfolyamot nem szeretném kincstári lelkesedéssel nézni.
Ha buktam a dec-januári kamatot nemmfog nagyon felizgatni.
(Itt szabad bitkonyt emlegetni? Hamarosan történelmi pillanat, ha valaki nincs benne, legalább az apró erejéig, az ottvoltam feelingért :). )
bronz péntek, 21:16
Előzmény: #5831  Boby
Borítékolható.
210-es péntek, 20:55
Előzmény: #5824  kkv14

Azt jelentette , hogy egy okkal kevesebb volt a lehetőség a kirúgásodra és számtalan
hátráltató okok alkalmazására.
Boby
Boby péntek, 20:22
Előzmény: #5830  bronz
Most is itt van és leskelődik,ő osztogatja a mínuszokat☺️
bronz péntek, 20:13
Előzmény: #5828  balentum
Izgalmas téma, kb. senkit nem érdekel. :)
Ami külön pikantériája még az egésznek, hogy a neki csontig benyaló Ibiza Nudli zajecet is tiltással fenyegette, pedig tegnap biztatta, hogy tiltson ki onnan mindenkit. :))) 
Boby
Boby péntek, 20:12
Előzmény: #5827  bronz
Kár rá minden szó! 
balentum
balentum péntek, 20:01
Előzmény: #5826  bronz
Es sorolja, hogy mikor milyen papirja jar le. Komoly alompapiros tema, de most komolyan erre valaki kivancsi??
bronz péntek, 19:59
Nos, ha már a lisztes cenzúrázott odaát, ezt írtam neki:
"Nevezd át inkább Hathor állampapír topicjára, amibe csak a tiéddel egyező vélemények kerülhetnek, más nem. Sőt, eltérő vélemények egyenesen kizárva a topicból is. 
Gratulálok! Szánalom a köbön. Tilthatsz."
bronz péntek, 19:49
Hathor cenzor lisztkirály gyógyszere megint elgurult odaát. Megint tiltással fenyeget többünket, sokadjára.
Továbbra sem hajlandó elfogadni azt, hogy nem minden szép és jó, egyre több az állampapír árnyoldala.
Azt pedig, hogy többünket kettős mércével moderál olyanért, amit mások is beírnak, bizonyítja, hogy elfogult és teljes mértékben alkalmatlan a topic moderálására.
Benzedrine
Benzedrine péntek, 14:52
Előzmény: #5823  Boby

Álampapírt állampapírral akartam hasonlítani a hasonló kockázat miatt.
Igaz viszont, h egy usa vállalati kötvény etf csak elméleti szinten kockázatosabb mint a magyar állampapír és sokkal többet hoz.
kkv14 péntek, 14:52
Előzmény: #5819  Boby
" Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen."  - 
" elvárta...."  Felvilágosíthatnál minket, hogy ez a Rákosi korszakban mit jelentett? 
Boby
Boby péntek, 14:47
Előzmény: #5822  Benzedrine
Nem kell beérniük, a vállalati kötvényekkel kb. a kétszeresét is el lehet érni. A vállalati kötvény alapok teljesítményét nézegetve,én legalábbis ezt szűröm le.
Benzedrine
Benzedrine péntek, 14:28
Előzmény: #5815  bronz
Csóró amerikaiaknak meg be kell érni 4.4%-kal a 10 éves állampapíron. De Magyarország jobban teljesít.
bronz péntek, 14:28
Ma folytattam a Magyar Állampapír állománycsökkentő játékot. Fogy a forint, nem éppen olyan ütemben, ahogy szeretném most már, látva ezt a rettentő nagy forint erőt, de csökken a forint állomány.

Topik gazda

27400
27400
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek