Topiknyitó: 27400 2014. 06. 24. 12:07

Állampapír  

Szerintem itt már nem a hozamvadászatra gyúrnak hanem a Forint erősödésére játszanak.

Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.

Ezért tartja még a Templeton is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby szerda, 14:11
Előzmény: #5779  new1
Így vagy úgy,én nem látom, hogy ütemesen bővülne a kiskereskedelem.
new1 szerda, 13:43
Előzmény: #5775  Boby
Kevesebb újszülött- kevesebb pelenka , műanyag palackot visszaviszik, kétszer meggondolja hogy az 1600 Ft/kg-os picit száraz kenyeret kidobja vagy nem ..esetleg legyártja a saját pizzáját ,Dr  Oetker helyett..  
bronz szerda, 13:34
Akik behúzták a nagyszülőket, szülőket, ismerősöket, rokonokat az 5*2*20000Ft-ért, ki és mit vesz belőle?
bronz szerda, 12:55
Közel 8,2%-kal csökkent a forint megtakarítások értéke 1 év alatt.
Szerencsére itt forint van, nem euró, a kenyér pedig 799 Ft.
Boby
Boby szerda, 11:37
Előzmény: #5773  Kall
Biztos sok összetevős a kérdés, de ha a kuka indikátort nézem,akkor a felhasználás helyszíne a fontos. Akár szürkegazdaságból, akár külföldről, akár az intetnetről kerül beszerzésre az áru, a felhasználás elméletileg a lakóhelyen történik, ezért a szemétnek is ott kellene fizikailag megjelenni.Ipari központ megyeszékhelyen lakom, nem kell hozzá kukabúvárnak lennem, hogy lássam, a régebben fullon lévő szemetesekből nem csordul ki a szemét, ha pedig közelebb megyek azt is látom, hogy félig van, az elszállítás előtti estén.
N0MAD szerda, 09:27
Előzmény: #5773  Kall
Meg a külföldi nagybevásárlások, tankolással nemtom, pl salgőtarjánból szlovákiába.
Namost ha a külföld olcsóbb az azt jelenti hogy a forint túl erős, és ezt már a kamat se indokolja. Téhát az anomália el fog tűnni.
Kall
Kall szerda, 09:21
Előzmény: #5772  Boby
Az például nem zavarhatja be   a matekot,hogy egyre nagyobb mértékű a szürke gazdaságból származó termékpaletta,amelyekből jut bőven a szemét tárolókba?
Boby
Boby szerda, 06:42
Előzmény: #5770  Boby
Megosztok még egy jó indikátort a lakossági fogyasztásról. Ha tömbházas környezetben csurig vannak a szemetesek, akkor van fogyasztás,ha csak félig,akkor meg nincs. Mondjon bármit is a ksh,meg az elemzők.
Boby
Boby szerda, 06:26
https://telex.hu/gazdasag/2024/11/20/egyensuly-cib-makrogazdasag-gdp-inflacio-forint?fbclid=IwY2xjawGqTq9leHRuA2FlbQIxMQABHSRuRBduPyus7qDJw0ThpMNmaAqOOHMJ72sDe1-eqnmyh9NZeErawvKq1w_aem_vJ01wR1X20rwwCHEYobMNw
Brückner is megpróbál választ találni a sz@r gdp-re. Szerintem csak részben sikerül neki. Régen sokkal jobbnak tűntek a cikkei. A lakossági fogyasztást pedig, szerintem minden elemző túl magasra értékeli. A hivatalos adatokból kiinduló reálbér emelkedés egy f@szság. Sokszor nemhogy az üzletekben nincsenek emberek, de még az utcán sem. Amikor multi üzletekben hétből hat napban nem jönnek a tervek,amikor tizenzer négyzetméteres üzletekben 1db fizető vásárló van a kasszáknál,amikor a termékek jelentős része nem értékesíthető  szavidőn belül, ott nagyon komoly gondok vannak.
Boby
Boby szerda, 05:45
Előzmény: #5768  Boby
https://akk.hu/statisztika/hozamok-indexek-forgalmi-adatok/referenciahozamok
Szerintem meg is van,csak eddig a Pf-ón néztem és az nem mindig frissült. Köszönöm mégegyszer!
Boby
Boby szerda, 05:41
Előzmény: #5767  bronz
Köszönöm! Én valami olyan másodpiaci referencia értéket keresnék, ami mellett a nagyobb szereplők kereskednek, amihez képest beárazzák a saját készleteiket, megállapítják mondjuk egy alap árfolyamát. 
bronz szerda, 04:45
Előzmény: #5766  Boby
Boby
Boby kedd, 20:08
Előzmény: #5765  bronz
Hol nézed?
bronz kedd, 20:05
Előzmény: #5751  bronz
Rövideket vissza is rakták 5,13%-ra.
Kis huncut manipulálók. :)
bronz kedd, 20:04
Előzmény: #5763  bronz
Bocsánat, 1 éve, nem 2.
Szalad az idő. 
Fantasztikus 2025-ös év előtt állunk. :)
bronz kedd, 20:03
Előzmény: #5761  Boby
Ne légy bizalmatlan, ha a KáderSH azt mondja, hogy 3,6%, akkor 3,6%.
A nagy jóstehetség, a csúti komcsi is megmondta 2 éve, hogy 9,9% lesz az infláció. 
Hát, nem annyi lett? :)
Pánikra semmi ok. Itt forint van, a kenyér még 799 Ft, már ahol, mert felénk minden normális pékségben 870-890 Ft között mozog.
Boby
Boby kedd, 16:34
Telex hu
"Hétfő este váratlanul Orbán Viktor is felbukkant a Fidesz nemzeti konzultációt népszerűsítő fórumán. A miniszterelnök Pátyon jelent meg Deutsch Tamással az oldalán, ahol azzal riogatta a népet, hogy ha 2026-ban veszítenek, akkor „annyi a családvédelemnek, a migránsok elleni védekezésnek, a gazdasági semlegességnek, a rezsivédelemnek”. ➡ Ha tudod, hol bukkannak fel a kormánypárt politikusai a nemzeti konzultációs országjárásukon, írd meg nekünk az ugyelet@telex.hu email"
Boby
Boby kedd, 15:37
https://www.portfolio.hu/percrol-percre/724148/a-felmeresek-szerint-is-az-inflacio-nagy-problema-957762
"MNB vállalati felmérése szerint a munkaerőköltség emelkedése, a beszállítók áremelése és a magas energiaárak továbbra is problémát jelentenek a vállalatok számára. Hasonló eredményt mutat a VOSZ felmérése is, hiszen ott az infláció a gazdaságpolitika és a magas adóterhek azok, amelyeket a megkérdezettek a leginkább problémásnak ítélnek."
2024-ben a ksh szerinti éves átlagos infláció 3,6%. Ha tényleg ennyi,az hogy okozhat ilyen komoly problémákat a reálgazdaságnak?

Topik gazda

27400
27400
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek