"Még mindig jó befektetési lehetőséget látunk a hosszú magyar kötvények
piacán is, különösen most, hogy a 10 éves államkötvény hozama az elmúlt
időszakban jelentősen megemelkedett." Nem Gábor a legélesebb kés a vej bankjának a fiókjában. Jelentősen megemelkedett?????
Azt gondolom,egy alapkezelőnek nem az önmegvalósítás a feladata,azt csinálja a saját számlájával, hanem a profit termelés. Nyilván, történhetnek balesetek, de amit Nyilasi abszolút hozam és határozott futamidő címén művelt,az őrültség volt. Ettől még persze láthat jól a pályán,lehetnek igazak és jók az írásai. Ezért is linkeltem.
Nekem egyszer volt, lehetett adni-venni. Rám dobták, így megvettem, pár ezer Ft-os nyerővel eladtam (szerencsére). Jól volt a gondolat, de az eszetlen pénznyomtatásra ő sem gondolt és arra, hogy ezt ennyi ideig el lehet húzni időben.
Ha nem tették volna lehetővé az addig tiltott monetáris finanszírozást, akkor lehetséges, hogy a shortra épülő alapjával sem lőtt volna nagyon mellé. Az viszont tény, hogy ezt nem kezelte.
Vannak még csodák! Délelőtt a portfolio ír egy fényező cikket az elnöki vej bankjáról, persze a vej nevét kényesen kerülve, én meg délután olvasók ugyanerről a témáról egy kevésbé csillogó verzió. Vajon melyiknek van több köze a valósághoz!? Az egész cikket a blogon olvashatjàtok. https://www.nyilasi.hu/ "Kinek adna el Tiborcz? A Marketnek? Garancsinak? Hernádinak? Jellineknek? A töröknek? A halott Pharaonnak??? Ezek ugyanők, a nagy család. A többi magyar öreg róka pedig nem fogja hagyni magára pirítani a szart, amikor ők is tele vannak üresedő irodákkal. Csak a végső balekok maradtak: a magyar állam, azaz a magyar nép. Annak minden szart le lehet nyomni a birka torkán. "Ugyan kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk miről van szó. Széles tömegeket? Azok azt se tudják micsoda a kereskedelmi ingatlan, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek."A Tiborcz mentő mesterterv része, hogy az állam által megvásárolt rossz helyen lévő kiadhatatlan irodaházakba akkor majd beköltöztetik a magyar állami intézmények és cégek dolgozóit. Azaz, húzzuk rá a szaros lepedőt másokra! Tehát van jelenleg Budapesten 3.5 millió m2 bérlői iroda, amiből 16%, azaz több mint félmillió m2 üres. Tiborcztól most megvesz az állam 360 ezer m2-t, ami kb pont annyi, mint amennyit az állam bérel a budapesti irodapiacon. Tehát az elszívó hatású átköltöztetés miatt már nem félmillio m2 lesz üresen a piacon, hanem 900 ezer m2. A kihasználatlansági ráta 16%-ról fel fog menni 25%-ra. Ez K.O. ajelenleg már meglévő és működő budapesi irodapiacnak. Innen jóideig nem lesz könnyű újra felállni."
Nem csodálom. Kijönnek az iskolapadból és onnan indul, hogy minimum 50 millát össze kellene szedni, de mivel családdal terveznek sokan, amihez nagyobb lakás kell, minimum 70-80 milla simán egy nagyobb városban.
Ingatlan árak akkor lesznek érdekesek, ha csok és a babaváró fentarthatatlanná válik és megszűnik. A kamattámogatásnak magas hosszú távú kiadási vonzata van az elengedésekről meg nem is beszélve. Ha vásárló értékből eltűnik 20-50 millió kamattámogatott hitel meg 10 millió ingyenpénz az önrészre az szép lesz.
Nem olvastam,én saját tapasztalatról beszélek. Olyan gyorsan nőnek(tek) az ingatlanárak a bérekhez képest, hogy gyakorlatilag elérhetetlenné tették egy átlagos fiatal lakáshoz jutását. Nyilván próbálkoznak egy darabig,de idővel belátják, hogy ez így nem működik. Valamilyen állami beavatkozás szükséges vagy éppenséggel pont az, hogy ne avatkozzanak már semmibe,hanem húzzanak a qrva anyjukba!
Azt én írtam a másik topikban és poén volt. Szerintem a kormány az egyoldalúan a keresletet támogató stimulusokkal tönkretette a magyar lakáspiacot. Persze nem is a gyerekvállalás támogatása volt a cél.
Én azt gondolom, hogy ha ezek jövőre, a jelenlegi költségvetési helyzetben tovább erőltetik a kamatok vágását, akkor biztos, hogy minimum 500 lesz egy euro.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.