A lényeg az volt, hogy 5 év alatt kb 70% bukta, de ebből volt olyan év, ami pozitív volt. Na arra az évre szépen be is szedték a sikerdíjat. Optikailag igen sz@rul jött ki, hogy még sikerdíj is volt a buktában a befektetőknek. És ezt a sikerdíjat az itt agyonsztárolt Hold alapkezelő teljes mértékben be is szedte. A Hold is addig a barátod, amíg nyer neked, de ha csak magának nyer, és neked már nem, akkor nem lesz a barátod. És ez is csak utólag szokott kiderülni.
Hát te választasz hogy bróker marcsikára, influenszer nyilasira, szakemberekre vagy matolcsyra bízod a pénzed, illetve melyikre mennyit. Aláírt szerződés költségtartalmán nyígni meg ősi devizahiteles szokás.
Hümmögtek is a befektetők, hogy a sikerdíj számítási logikáját is ügyesen találta ki Nyilasi és a HOLD. Volt egy nyereséges év, amikor beszedték a sikerdíjat rendesen, aztán jött a hatalmas bukta, de nem volt sikertelenségi díj, sőt a beszedett sikerdíjat is jól eltették. Erre mondja az öreg Kohn, hogy ügyes.
Sokan beszívták az alapjával, el is nyelte a föld. Az alapelve jó volt, csak nem számolt az eszetlen pénznyomtatással és makacsul ragaszkodott a pozíciójához, ahelyett, hogy változtatott volna. Egyszer vettem ilyet, nyertem rajta néhány menüre valót, de utána dobtam szerencsére.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.