Szerintem sokat elárul a jelleméről, hogy az alapjának az orbitális bukását azt nem tünteti fel számszerűen az oldalán, de a fiktív portfoliojának a +371,88% hozama még mindig ott virít. Nem is értem, hogy keveredett ez a Concorde és a Hold környékére!?
http://nyilasi.hu/ Nyilasi ismét a fedélzeten és a pmáp mellett teszi le a voksát. Ha valaki nem tudná, hogy ki is az a Nyilasi, akkor röviden annyit, hogy a 2010 előtti időkben egy kisbefektető volt, aki a Tőzsdefórumon vezetett a kereskedéseiről, portfoliója alakulásáról egy blogot, majd 2010-ben a Hold gondozásában egy balszerencsés, 5 éves futamidejű zárt végű befalapot gründolt össze magának, ami végül a befektetők pénzének közel 70%-át elvesztette. Na most ez a Nyilasi szerelmesedett bele a pmápba. Szerintem meneküljön mindenki a papírból,ki merre lát!:-)
THX. nem egymással vitatkozunk, hanem a rendszerrel. A rendszer xar ez van, ebből kell a legjobbat kihozni, ha már olyan hülye voltam, hogy 1993-ban a felajánlott belgiumi egyetemi állást a Genti állami egyetemen elutasítottam. Lehet szidni azokat akik a rendszer által biztosított lehetőségekkel élnek, de alapvetően igazuk van én is kiszedek mindent amit legálisan lehet.
Én kérdezem, két éve azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem lehet NYESZ számlát nyitni az államkincstárnál, csak az esetlegesen máshol lévőt megszüntetéssel lehet transzferálni TBSZ-re. Lehet, hogy hamisak az infoim, de ha szerinted lehet nyeszt nyitni akkor küldj egy linket ahol utána tudok nézni., mert érdekel a téma.
Annyit hozzátennék a jelen esethez, hogy hétfőn délután az utalás állapota a "Részben teljesült" állapotból át(vissza)állt "Teljesíthető" állapotba, és a tényleges utalás nem hétfőn, hanem kedden reggel, kb. 8 óra előtt pár perccel valósult meg (tehát így majdnem 4 nap késéssel). Sok dolgot lehetne még javítani a rendszeren mindenfajta átállások helyett. Ilyen lehetne például, hogy minden utaláshoz jeleznék (visszanézhetően!), hogy legkésőbb mikor teljesül, nem pedig egy külön oldalon lenne egy szabvány táblázat, ami (mint például most is) nem is érvényes mindenkor.
"Én már javasoltam hogy legyen ilyen állampapír, csak nem babakötvény hanem papakötvény meg mamakötvény. " Akár, vagy még inkább logikus az lenne, ha az állami pénzzel (adójóváírás)támogatott nyugdíj előtakarékossági számlát az Államkincstárnál lehetne vezetni, azon tetszés szerinti magyar állampapír portfóliót kialakítva és kereskedve.
Nem azt mondom, hogy nincs értelme, hanem azon csodálkozom, hogy jelen környezetben, amikor minden megtakarítást az Államkincstárhoz terelnek, aközben hagytak egy olyan külsős megtakarítási lehetőséget, amit úgymond adójóváírással támogatnak.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.