Mondjuk ha a stadionok helyett értelmes dolgokra költöttek volna. Ha a családi ház hőszigetelési keretet nem költik el másra. Ha az MNB nem vesz mindenféle lósz@rt a forint árfolyam gyengítésen elért árfolyam nyereségéből. Ha nem próbálták volna mindenkivel elhitetni, hogy van ingyen ebéd stb.
Hány családnak lehetne lakása, ha nem szórták volna ész nélkül a családtámogatásnak hívott építőipari támogatásokat? Szinte 3-4x-eresére mentek fel ezek miatt a lakásárak 7-8 év alatt. Mai árakon szinte esélytelen a lakásvétel, ha nem veszel fel több évtizedre többtízmillió hitelt, kivéve ha nem vagy Fidesz-KDNP seggnyaló.
Igazatok van de ti is tőzsdéztek nem gázra meg kajára spóroltok. A támogatásokat meg ki kell fizetni meg a nyugdíj igéreteket. Ez ne mzőzsde hanem egy ország. A lakosságot meg el kell tartani. Hány családban nem tudják a gyerekeknek a háromszori étkezést biztosítani? Ha meg nem lenne csok hány családnak nem lenne lakása. De igazatok van én sem szeretem a FIDESZT
KáderSH már dolgozik keményen. Amikor láttam, hogy szerintük csökkent a lakossági gáz ára több, mint 30%-kal, már abból látszott, hogy a 9,9% is hazugság volt.
Az 5% is jó lesz, meg a 4% is, de a 3% az nem olyan tuti ám, mint a 2%. Sőt! Az 1%, az aztán az igazi, de a legfrankóbb a 0%. Csak pörögjenek a kamatok. Apropó! Péntek van! Exceleteket megnyitottátok már? Lassan jön a hétvégi + karácsonyi kamat.
Vannak olyan befektetési stratégiák ahol arra építenek, hogy a pénz dkj-ben, vagy más rövid futamidejű papírban van, és csak ezek hozamát kockáztatják más jóval kockázatosabb instrumentumban.
Nem is olyan régen Hathor valami olyasmit írt, hogy neki a 6-7% is jó, ha 5% lesz valószínűleg az is jó. Erre tegnap ámokfutás volt, hogy kivegye a pénzét. Már a postással akarta kifizettetni!:)))
Már alig 5% felett van csak a DKJ. Ezért a nevetséges lemutyizott kamatért nem tudom, hogy ki adja ezeknek még a pénzét oda. Többet fog gyengülni éves távlatban, párnaciha deviza is jobb lesz.
Speciális esetekben ennyiért is bevállalják a DKJ-t. (Akár még jóval kevesebb hozamért is) Például én. A hozam nyilvánvalóan gáz. Ellenben a pénzem/vagyonom 99%-a USD/EUR alapú termékekben van. A maradék 1% az forint. (kvázi a folyamatos költőpénz) Ameddig az 1% elköltésre kerül (1-3 hónapos időtáv), addig valamibe azért beteszem. Itt a leglényegesebb szempont nyilvánvalóan az, hogy extrém rövid rövid legyen a lejárat. Nem is tekintem befektetésnek. Aki viszont befektetésként kezeli a DKJ-t ezeken a szinteken, az hibát követ el.
Olyan dejavu érzésem van, elhagyta a száját a “ Ez vicc amugy.. ha lepni kell, nem tudok. Posta szerzodessel sem tud posta sem mit csinalni” Mindat. Pont nem lehet felvenni a pénzt, pedig a befizetések rendben mentek….Honnan is ismerős….
Mutyizott DKJ hozam már csak 6,1%. https://www.allampapir.hu/kincstari_arfolyamjegyzes/DKJ/ Ki adja ezeknek oda a pénzét ennyiért?! Többet fog a forint gyengülni ennél éves tàvlatban szerintem. Még a sima pàrnaciha deviza is jobb lesz innentől.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.