Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Greenbull
Greenbull csütörtök, 21:03
Előzmény: #262609  JokerWizard
Rendben, Joker! Te csak várjad nyugodtan a 2000 forintos árfolyamot. Az OTP topicban is van még pár ember, aki 10K-ra várja az Otit. További kellemes várakozást kívánok neked. Majd 3000 felett azért ne felejts el beszállni. 
vittore csütörtök, 20:45
Mbh disclaimerből
Ajánlások: • Overweight: (felülsúly): Az „Overweight (felülsúly)” besorolás azt jelenti, hogy a részvény hozama várhatóan meghaladja az iparág átlagos hozamát vagy az index referenciaértékét a következő 12 hónapban. • 
Underweight (alulsúly): Az „Underweight” (alulsúly) besorolás azt jelenti, hogy a részvény hozama várhatóan az egész iparág átlagos hozama vagy az index referenciaértéke alatt marad a következő 12 hónapban. • 
Equal weight: Az equal weight besorolás azt jelenti, hogy a részvény hozama várhatóan megegyezik a teljes iparág átlagos hozamával vagy az index referenciaértékével a következő 12 hónapban. • Vétel (Buy): a teljes megtérülés várhatóan meghaladja a 10% -ot a következő 12 hónapban. • 
Semleges (Neutral): A teljes megtérülés várhatóan -10 - + 10% között lesz a következő 12 hónapban.  •
 Eladás (Sell): A teljes megtérülés várhatóan -10% alatt lesz a következő 12 hónapban.  • Felülvizsgálat alatt (Under revision): Ha új információk látnak napvilágot, ez várhatóan jelentősen megváltoztatja az értékelés
harding
harding csütörtök, 20:20
Előzmény: #262609  JokerWizard
Nem a vállalattal van a baj, hanem a "standard" elemzőkkel, meg például veled, aki azonnal hisz nekik, és nem az "elemzést" kérdőjelezi meg első körben.
A piacon van egy jó pár kis- és nagybefektető, aki összességében forint 100 milliárdokkal (csak az MTel-ről beszélek) figyelik az eseményeket és adják veszik illetve tartják a papírt. Szerinted ők hülyék, vagy inkább az az elemző, akiről nem tudunk semmit, de most épp széllel szemben elemez?! és a sokadik cikkben idézik.
Javasolnám, hogy kicsit gondoljodj el ezen, meg a 100Mrd-ok mögötti tudáson és valószínűségeken!
én nem azt mondom, hogy csak emelkedni tud ez a papír, csak azt, hogy nem véletlen ez az erős két számjegyű árfolyamemelkedés... ami lehet, hogy túlhúzott most éppen (többek között az srv miatt) de lehet, hogy nem, mert másik elemzőház meg 3300 Ft-ra várja éves időtávon.
Ki fog derülni... mert csak itt a fórumon van összesen pár millliárd érvünk, hogy a szélnek megfelelő irányban álljunk és tradeljünk.
JokerWizard
JokerWizard csütörtök, 19:48
Előzmény: #262606  vittore
Nagyot nézhetnek a befektetők... Jó a cím...
Aztán kicsit lejjebb görgetve megismétli az MBH Befektetési Bank elemzője:   12-havi, osztalék nélküli célára 2384 forint. Az jelenlegi árfolyam pedig 2650 körül... 
És még 2 szám: 
A következő években erős, egy számjegyű profitnövekedés mutatkozhat (vagyis max 9.9)
Mi okozta a kevesebb mint fél év alatt végbement 50 százalékos árfolyampluszt? 
Elég paradox, mert nem jön ki a "matek" ezekből a számokból. 
Ha húzunk egy 12 havi "egyenest" 2650től   2384ig az nem "tartást" jelent... Hanem masszív Sell.

Kiderül hogy melyik "adat" volt a kakukktojás, ami mindegyiktől másiktól legjobban "kilóg"... az az 50% / fél év... vagyis a 2700 feletti történelmi csúcs.. (2 napja). 
Ha elfogadjuk a célárat jövő júniusra és következő években erős,  KÉT számjegyű növekedést akkor a jelenlegi "valódi" (fair) részvényár 2000 forint körül lehet... És így érthetővé válik a tegnapi 18 milliárdos eladás, és a Telekom saját részvényvétellel....  Ha a mai forgalommal számolok akkor kb 1 hónap lett volna ennyi részvényt eladni és sajétrésztvény vásárlás nélkül napi -1.2% amik pont júliusra érné el a 2000 forintos (fair) részvényárat. 
Lou70
Lou70 csütörtök, 18:10
Előzmény: #262607  Lou70
Látom, manipulátor, kedvezőbb, stb. Bocs, telefon és  virsli ujjak.😅
Lou70
Lou70 csütörtök, 18:08
Előzmény: #262603  SBob
Én inkább ott latom a gondot, hogy egy  tőkeerős bróker cég önkötésekkel lefelé szorítva porszívózhat és a telekom a részvényesek helyett - akik igazán megérdemelnék- egy manipilátor brókert gazdagítanak ezekkel a vételekkel. És itt nagy ívben leszarom, hogy a mutyi nekik anyagilag kedvezöbb. Ez már rég nem Albánia...
vittore csütörtök, 18:03
Tujafa csütörtök, 17:55
Kb- 20 milliárd maradhatott a puskaporból, még egy felhúzásra elég lehet, megpöccintheti a 2800-at. Mondjuk 2 hét múlva. addig csorgás.
SBob csütörtök, 17:36
Előzmény: #262601  qw12qw
valószínűleg így tudják kordában tartani az árfolyamot, különben lehet, hogy elszabadulhatna.
SBob csütörtök, 17:35
Előzmény: #262601  qw12qw
igen, szerintem is. Ez a tőzsdén kívüli dolog nem túl elegáns. Nem transzparens és minden, ami mutyigyanús, az bizalmatlanságot kelt. Az OTP és a többi nagy nem így veszi meg a saját részvényeket, hanem tőzsdei kereskedésben. 
vittore csütörtök, 17:34
qw12qw csütörtök, 17:31
Előzmény: #262600  SBob
vehetnék egész éven át is, nincs a kőtáblába vésve, hogyan kell
SBob csütörtök, 17:28
Előzmény: #262599  qw12qw
:) érdekes ötlet. Nagyjából 4,4 másodpercenként kellene ezzel a módszerrel vásárolni 100 db-okat folyamatosan napi 8 órán és 31 napon keresztül. Amennyiben nagyjából 20 millió darab vétele a cél. 
qw12qw csütörtök, 17:14
SRV: azért, ha nagyon rosszindulatú akarok lenne, minden évben ugyanazt látjuk. Felhúzzák kis darabszámmal magasra piacin, majd fix kötéssekkel a felpumpált áron rásózzák a telekomra, aztán hagyják visszaesni. Ez több szempontból is szomorú: nem egyenletes a kereslet; a kicsik nem tudják, hol a teteje, így nem tudnak jól kiszállni; a telekom és így a bent maradó részvényesek a nagy pakkokat a piaci árnál lényegesen magasabb áron veszik meg. Nem igazán értem, hogy ez miért jó és leginkább mennyire felel meg az EU-s szabályoknak. Ennél sokkal korrektebb lenne, ha egy robot venne mondjuk minden x percben 100 db-t piacin.
fezo21
fezo21 csütörtök, 17:05
Záró : 2 662,00 / 38650
apocca
apocca csütörtök, 15:17
Előzmény: #262593  Carloska
Az aktív tőzsdézés a legjobb önismereti tréning.
JokerWizard
JokerWizard csütörtök, 14:31
Előzmény: #262592  SBob
Igy van. Magyar részvényekkel és a BUX-al  a választások után kezdtem el foglalkozni érdemen. Ezért nincsenek sem előítéleteim. Még egyelőre az információkat, forrásokat szedem össze robottal. Az anomáliákat keresem és a fórumokat nézem, hogy képben legyek kik kereskednek az adott részvénnyel.  Még tanulok és tanítom a robotot is. 
player1 csütörtök, 14:03
Üzenet az utókornak, tőzsdei közhelyek, amik nekem is beváltak:
-Trade what you know
-Keep it simple
-Let the winners run
-Time in the market beats timing the market
Carloska csütörtök, 13:53
Előzmény: #262591  SBob
Én eddig csak Wizzairrel vok "nagy bukóban". De vhogy annyira hiszek benne... mindig bővítgetem. 
De am Mtel, Nyomda a két top. 
Tavaly 4iG volt a top. Rohadt jól jártam vele. Eladtam. Iden év elejen olcsóbbam visszavettem. Na ott lett egy szép bukóm. De nem izéltam rajta, mert így is kb dupláztam (nyerőm-bukóm) egy év alatt. De azota óvatosabb vok. Valahol olvastam h a "Tőzsde alazatra tanít" és am tök igaz. Amikor naponta havi fizum bejött (nyilvan egy-két nap. Meg nem szószerint bejött csak portfóliom nőt igy), akkor kb ugy voltam h na én ebből fogok élni stb. Aztan amikor egy nap virtualisan buktam havi fizum, na akkor meg offrotty... 
Szal ez is tetszik az egész, h személyiségem is sokat fejlődik. 
Am mindenkinek sok nyerőt🙂
SBob csütörtök, 13:35
Előzmény: #262580  JokerWizard
akkor ezek szerint még semmit sem tudsz a telekomról, mert 300Ft-nál is a "legfontosabb magyar technológiai részvény" volt, de akkor ezt senki sem mondta. Egyébként ez mára már így nem is igaz. Ha infokommunikációs szolgáltatót akartál írni, akkor igaz.
SBob csütörtök, 13:32
Előzmény: #262589  Carloska
én is 700-800 Ft körül kezdtem venni, de utána lement 272-ig is. :)
Carloska csütörtök, 13:26
Ja még annyi h én (előtte probanak vettek mast is) de én ezzel kezdtem aktivan tőzsdét (előtte bef alapoztam 2 évet, aztán akkor olvasgattam sokat. Mondom "ha már igy érdekel, miert ne csinaljam magamnak?"
Y gen második fele vok. Szal ezért sem csinálom régóta. De őszintén már bánom, hogy korábban nem kezdtem el.
Carloska csütörtök, 13:24
Én 700 körül kezdtem. De még 2400 felett is vettem. Pedig akkor full ugy voltam h jó, akkor az oszti ebből bejön azt kész. Erre még ezen is tök jó a hozamom. 
player1 csütörtök, 13:09
Előzmény: #262587  Lothian
Én csak 600-nál kezdtem el beszállni, a tervek szerint a következő 1 évben havi 1000 USD-t hozok még ide...
Lothian csütörtök, 12:56
Amikor elkezdtem venni belőle, akkor mindenki azt mondta osztalékpapír, nekem meg jobb lett volna a növekedés. Így csak kicsit csipegettem; ez volt 380-as árfolyamon, nem is olyan rég.
player1 csütörtök, 12:55
https://dasszisztens.telekom.hu/
Azt nem tudta megmondani, hogy egy év múlva mennyi lesz az árfolyam, de ezeket tudja :)
KKV-naptár — tudom, hogy éppen melyik héten milyen adóhatáridők, üzleti ritmusok és digitális lehetőségek vannak aktuálisan
Friss hírek — naprakész vállalkozói hírek (finanszírozás, kiberbiztonság, piaci trendek)
Telekom-kontextus — ismerem a Telekom kisvállalkozói eszközeit, és tudom mikor érdemes Vandához irányítani
Digitalizációs kategória-fa — strukturáltan tudom kezelni a KKV-k tipikus digitális problémáit (láthatóság, bevétel, hatékonyság, biztonság, eszközök)
Iparági szegmensek — fodrász, étterem, webshop stb. — nem általánosan, hanem iparág-specifikusan gondolkodom
Csapat a háttérben — négy különböző szemléletű asszisztens (elemző, gyakorlatias, kreatív, aktualitás-fókuszú) dolgozik velem együtt komplex kérdéseknél
Stílusválasztás — türelmes tanár, komoly asszisztens vagy laza haver módban tudok működniBeszélgetés-mentés — emailben elküldhető és visszanyitható a teljes chat
Magyar KKV-fókusz — kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozói valóságra hangoltŐszinte korlátok — tudom mikor kell szakértőt, Vandát vagy más forrást ajánlani
Carloska csütörtök, 12:07
Sztem itt a többség nem is vár a második félévre 50%ot.
Én elégedett lennék 2900-3000 közt évvégén. De az sem baj, ha alacsonyabb. Tavaly sem paráztam h lekorrigált csúcsról. (Legalább olcsóbban bővítettem)
apocca
apocca csütörtök, 12:05
Előzmény: #262577  lukskypoker
ott a pötty:):)
apocca
apocca csütörtök, 12:02
Tudom, ma is megnéztem a részvényt, meg húsz éve nézem (na azért kereskedek is vele):). Megnyugodhatsz, teljesen rendben van a dolog, teljesen normálisan megy az srv, teljesen normálisan emelkedik és árazódik a helyére a részvény. (megj. volt 10-15 éve mikor minden volt a menete csak nem normális és bődületesen alulértékelt volt.)
Uhura csütörtök, 11:54
Előzmény: #262575  player1
Oke részemről megvettem az elképzelt, hol lehet a pénztárhoz fáradni ?
JokerWizard
JokerWizard csütörtök, 11:46
Előzmény: #262579  SBob
https://www.erstemarket.hu/files/mtel-20260601.png
Ezt dobta még ki a gép: az utolsó technikai elemzés (hétfői)... Az RSI értéke 67 volt ( túlvettség) 2650 körüli árfolyamnál . Amiben kb az (is) benne van hogy a Telekom vette nagy volumenben saját magát (organikus vevők hiányában).. 

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek