Tamas, tényleg beteszed ide minden nap ezt a sz.rhulladék semmire sem jó látszat-elemzést?! (Meg a többi blue fórumba is... ) Ha lenne benne valami egyértelmű állásfoglalás, akkor persze lehetne a jósági fokát utólag ellenőrizni. De a szerző nem kockáztatja meg az állásfoglalást, így persze nem is téved... vagy felfele megy az áfolyam, vagy lefelé... muhaha
Törölt felhasználó2025. 05. 15. 09:37
ledarálják a tegnapit, basszus, ez az h nincs semmi biztos a tőzsdén, sőt
A tavalyi semmit sem mond az ideire, mert nem összehasonlítható a két eljárás. Persze lehet, hogy ugyanaz fog történni, csak lényegesen hosszabb időtávon, de szerintem ez egy teljesen más szituáció, rengeteg lehetőséggel. Szélső esetekben, akár az első napon is teljesülhet a cél, mint ahogyan az is benne van, hogy a hosszú idő elteltével sem jön össze, csakúgy, mint tavaly. (szerintem ez lenne az emelkedésben érdekelteknek a legjobb scenárió)
Ez a tipikusan "nesze semmi, fogd meg jól! " elemzés. Különösen a mai napra valószínűsíthető három scenário. Ezek szerint vagy emelkedni fog kissé, vagy konszolidálja a tegnapi emelkedést, vagy kicsit esni fog. :) Annyit legalább megtudhattunk, hogy nagyobb elmozdulást mára egyik irányba sem vár.
Törölt felhasználó2025. 05. 15. 08:39
Kulcsszintek a mai napra:
Azonnali támasz: A legközelebbi támasz a tegnapi napon kialakult lokális csúcs környékén található, a 1700 Ft környékén (jelölve: 1h(R), ami most támaszként funkcionálhat). Ennek letörése esetén a következő támasz a 1690 Ft környékén (a tegnapi elemzésben említett szint) található. Mélyebben a 1660 Ft körüli szint (jelölve: 4h(S)) jelenthet támaszt.
Azonnali ellenállás: Jelenleg a grafikon alapján nincsen közvetlen, markáns ellenállási szint a jelenlegi árfolyam felett. A további emelkedésnél a korábbi lokális csúcsok vagy a kerek számok (pl. 1720 Ft, 1730 Ft) jelenthetnek pszichológiai ellenállást. Magasabban a 1780 Ft körüli szint látható (jelölve: 1h(R)).
megnéztem a tavalyi srv menetet jun19-26 (24 mrd terv volt 1.5 mrd megmaradt) 19-n ugrott az árfolyam 50 pöttyöt majd szépen lecsorgott és 26-n a záró 1028 volt ugyanannyi mint az srv kezdete előtti napon 18-n is 1028 volt a záró erről ennyit
Srv visszavásárlás gondolat. Nem cél az ár gyors felhajtása – A cél, hogy minél olcsóbban minél több részvényt vegyenek. – Ezért a program elején inkább visszahúzódásokat használnak ki (pl. 1650–1680 Ft között). Ha az SRV nem gyorsít, de napi szinten 600–900 millió Ft forgalmat generál (ez reális), akkor: fokozatos árfolyam-támasz jön létre oldalazás – araszolás felfelé lehet a jellemző 2–3 hétig Pozitív hír (pl. MSCI döntés) esetén az SRV felerősítheti a mozgást → akár 1 800–1 850 Ft-ig is eltolhatja a papírt
Szépen visszajött az osztalék előtti szintre. Vincent! Örülünk? :) A gyorsjelentés nem mozgatta meg a fantáziát, de a bejelentett részvényvisszavásárlás annál inkább. Pedig azt is tudtuk, hogy az is lesz hamarosan. Ami viszont nagyon pozitív fordulat szerintem -engem is meglepett- , hogy nem a korábban megszokott mutyi keretében fog történni. Legalábbis én ezt vélem következtetésként levonni abból, hogy nem a korábbi gyakorlatnak megfelelően, néhány nap alatt lezavarják az egészet, többnyire tőzsdén kívüli ügyletekkel. Ahhoz nem kell ennyi idő. Ez egyben azt is jelentheti, hogy még egyáltalán nincs meg a vételi pakk, ahogyan azt korábban gondoltuk. Hogy mi lesz, azt majd meglátjuk, de az mindenképpen új és meglepő, hogy ekkora idősávot adtak. Az viszont már most is kijelenthető, hogy az jobban járt, aki felvette az osztalékot és még utána sem szállt ki.
Mtelekom