szerintem le is zárható a téma, én is csak azért hoztam fel, mert időnként barangolok a topikokban és láttam, hogy a forájdzsisok most végképp gyakran hasonlitják össze a két cég árfolyamát, most ketten idejöttek és elmondták hogy itt nincs értelme összehasonlitani ezért meg azért, csak a 4 ig topikban van létjogosultsága:):):) erre írtam aranyosak:):)
Valóban összehasonlíthatatlan a két cég. Az államilag agyondotált 4IG árfolyamát az elmúlt néhány hónapban tolták meg 60 százalékkal 2-3 X-es üzenettel.
de maradjunk a lényegnél spiller kérdése a napi, heti, havi záró, szvsz kerekszám kinálja magát az 1600 (prsze lehet hogy ilyen átlátszó szépre nem akarják kihozni a zárót és 1598, vagy 1602 lehet) (de ezt vehetitek hasraütésként, ezen farkas ta elemzése is elmolyolna, hogy mi a havizáró:):))
akkor a 3 évben, amit én is írtam korábban egyetértettünk. a telekom rv világéletében osztalékos volt és nem növekedési és valóban nem is lesz az. (azon elmosolyodtam magamban hogy volt/van jó ismeretségem a telekom és 4ig vonalon)
Azt is írtad, hogy " milyen bődületes különbség van a bevételek terén" én meg csak megírtam, hogy a Telekom értéke több mint 3X a 4IGhez képest. Árfolyamit így kár hasonlítgatni. Írtam régebben mikor még 1000ft alatt volt a 4Ig, hogy szerintem árfolyamban utolérjük a Telekomot. Egyébként a 4Ig 1 növekedési cég és majd kb. 3 év múlva lehetne hasonlítani. Addig kb. kapitalizációban is utoléri a Telekomot. Lesz ott rv. kibocsátás majd és 3 év múlva szerintem 3000e feletti árfolyam lesz. Na lépek innét. Egyébként a Telekom jó cég, de véges növekedéssel.
az árfolyamra pedig szószerint azt írtam, hogy érdekes látni ugyanazon értékeket, közben a 4ig oldalon rice, meg a többiek sürün vetették össze hogy áll a két cég árfolyama, aranyosak vagytok:)
szegény 4ig-sek most sziven lettek ütve, elnézést:) fene se akarta a két céget minden paraméterében részletesen hasonlitgatni, az előző beírásnak is az volt a lényege vessétek össze a gy.j-t. Majd 3 év múlva mire összepakolják az ezerfélén összegrundolt céget és hatékony müködőképessé teszik, akkor már lehet értelme részletes összehasonlitgatásnak (esetleg, árfolyam kapitalizáció,stb nézegetésnek)
Okoska a 4IGnek a kapitalizációja 490millárd, a Telekomé meg 1500 milliárd!!! Érted, hogy a Telekom 3X többet ér mit a 4IG??? (Ha csak az árfolyamot nézed akkor a Rábát is hasonlíthatod :D a részvények db számát is nézni kell!!!) A 4IG majd 4800ft felett érné utol, ha a Telekom árfolyama itt maradna, de szerintem feljebb fog menni. Most csak a telekommunikációt tudod hasonlítani, de az tavaly még a 4IGnél átalakítás alatt volt és idéntől üzemel nyereséggel. A következő években folyamatosan növekedni fog.
én a legnagobb ostobaságnak tartom két cég árfolyamát összehasonlítani úgy, hogy valójában a részvény darabszám, az életciklus és a tevékenységi kör sem ugyanaz. nonszensz.
elég érdekes volt látni ugyanazon értékeket mind az eladási, mind a vételi oldalon. Majd most jelent a forájdzsi és akkor megnézheti mindenki a két cég jelentését, és elgondolkozhat, hogy milyen bődületes különbség van a bevételek terén pl, az az apróság hogy az egyik cég tavaly 160 mrd nettó profitot termelt, a másik meg veszteséges, de legalább full el van adósodva
Mtelekom